Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Επιστολή-Παρέμβαση του Προέδρου του Σωματείου μας στα Μέλη του Δ.Σ για την λειτουργία της Γραμματείας.

         Στις αρχές του Αυγούστου, ο Πρόεδρος του Σωματείου μας,  ετοίμασε ακόμη μια επιστολή-παρέμβαση για την μη σύννομη συγκρότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, ως συνέχεια των παρεμβάσεων που πριν λίγες ημέρες είχαμε κάνει όλα μαζί τα μέλη του Δ.Σ, στα πλαίσια των σχετικών ομόφωνων αποφάσεων μας  .
         Δυστυχώς όμως, όπως και άλλες φορές αυτή η επιστολή   έφυγε  την Πέμπτη 4/8/16 με την υπογραφή του Προέδρου και μόνον, λόγω άρνησης υπογραφής της από τους Γραμματείς του Σωματείου μας.
     Επειδή το προαναφερόμενο πρόβλημα δεν συνέβαινε για πρώτη φορά και επειδή η υπογραφή μιας επιστολής καταντάει ολόκληρος Γολγοθάς, ο Πρόεδρος του Σωματείου μας την τρίτη 2/8/16, απέστειλε την παρακάτω ενημερωτική επιστολή  σε όλα τα Μέλη του Δ.Σ
              ¨Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ του Σωματείου μας.
         Κάνω γνωστό, σε πρώτη φάση σε όλα τα μέλη του Δ.Σ του Σωματείου μας, ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα συνεργασίας  και λειτουργίας με την Γραμματεία του Σωματείου.
     Προβλήματα που έχουν να κάνουν με την αρκετά συχνή κωλυσιεργία και πολλές φορές άρνηση υπογραφής των  εγγράφων του Σωματείου, έγγραφα που είναι στα πλαίσια σχετικών αποφάσεων του Δ.Σ και για τα οποία πρίν από την οριστικοποίησή  τους ζητώ πάντα την άποψή τους.
       Αποκορύφωμα αυτού του προβλήματος είναι η άρνηση υπογραφής του υπ΄ αριθ. 9 συνημμένου εγγράφου, που μετά από μια ταλαιπωρία 2 ημερών τελικά δεν υπογράφεται από τους γραμματείς, παρ΄ ότι επιβάλλεται να αποσταλεί και μάλιστα εγκαίρως για να λήξει η εκκρεμότητα με το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
         Αντίστοιχο πρόβλημα υπήρξε και με το υπ΄ αριθ. 16 επίσης συνημμένο έγγραφο, για το οποίο αφού εξάντλησα κάθε περιθώριο αναγκάστηκα να το υπογράψω μόνος μου.
          Γνωστοποιώ λοιπόν προς το παρόν σε όλα τα μέλη του Δ.Σ το σοβαρό αυτό  πρόβλημα, το οποίο και στην πρώτη μας συνεδρίαση θα αναλυθεί πλήρως προς λήψη οριστικών αποφάσεων, γιατί όπως αντιλαμβάνεστε  μια τέτοια λειτουργία  δεν μπορεί να συνεχιστεί.¨
                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Σωματείου μας
                                                      ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΣΤΑΣ
                                            ........................................
Διαβάστε σχετικά κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://somippok.blogspot.gr/2016/08/blog-post_43.html    

        Παρακάτω σας κοινοποιούμε την επίμαχη αυτή επιστολή, όπως εστάλη στη Διοίκηση, χωρίς την υπογραφή του Γραμματέα:
      ¨Η Συγκρότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Γ.Ν Πατρών, χωρίς καμιάν αμφιβολία πλέον, δεν έχει γίνει στα πλαίσια των κείμενων διατάξεων.
         Η μη Σύννομη σύνθεσή του, όπως  και η περίπτωση της ανάθεσης των παράλληλων καθηκόντων σε Εργαζόμενους της Ασφάλειας, αποφάσεις  και  πρακτικές,  που ξεφεύγουν από τα όρια της νομιμότητας, που ειλικρινά δεν  ξέρουμε αν είναι στα πλαίσια κάποιας σχετικής κυβερνητικής κατεύθυνσης, ή ακόμη και  συνειδητής επιλογής, η και κάποιας μορφής ανικανότητας, σίγουρα όμως σε ότι αφορά το Υπηρεσιακό Συμβούλιο έχει να κάνει με τις λαθεμένες καταστάσεις των ονομάτων που εστάλησαν στο Υπουργείο, καταστάσεις που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις των κείμενων διατάξεων.
                                    έτσι  λοιπόν
όπως και  νάχει η όλη υπόθεση  και με αφορμή ιδιαιτέρως την  συμπεριφορά της Διοικητικής Διευθύντριας με τους απρεπέστατους διαδρομίστικους χαρακτηρισμούς της, αμέσως μετά την κατάληψη της προηγούμενης εβδομάδας
                             σας  γνωστοποιούμε  ότι
δεν είναι δυνατόν να  αποδεχθούμε, την λειτουργία αυτού του μη σύννομου οργάνου
                              Επανερχόμενοι  λοιπόν
ακόμη μια φορά στην μη σύννομη σύνθεση του ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, όπως  σας έχουμε επισημάνει:
üΤόσο με την υπ΄ αριθ. 137/21.6.16 επιστολή μας, μια επιστολή που εστάλη  στο Υπουργείο Υγείας και την 6η Υ.Πε.
ü  Όσο και με την υπ΄ αριθ. 165/20.7.16 επιστολή προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου,  του Προέδρου του Σωματείου μας και Εκπροσώπου των Εργαζόμενων στο Δ.Σ του Νοσοκομείου.
üΑλλά και προφορικά μέσω του εκπροσώπου των Εργαζόμενων στο Δ.Σ του Νοσοκομείου στις Συνεδριάσεις   του Δ.Σ του Νοσοκομείου
επισημάνσεις που απ' ότι φάνηκε δυστυχώς δεν σας ευαισθητοποίησαν και αφού δεν τις λάβατε καν υπ' όψιν σας, οδηγηθήκαμε στην σχετική ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΚΑΤΑΛΗΨΗ της προηγούμενης εβδομάδας.
      Μια παράσταση-κατάληψη που είχε  ως στόχο  την ΑΝΑΒΟΛΗ της πρώτης προγραμματισμένης συνεδρίασης αυτού του οργάνου, για την διασφάλιση πάνω απ΄ όλα της νομιμότητας των αποφάσεων που αυτό θα έπαιρνε, κάτι που θα πρέπει  να είναι και δική σας βασική  επιδίωξη.
                              επιμένουμε και ζητάμε
την ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ της ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ και στις δύο προαναφερόμενες παράνομες πράξεις και ειδικά σε ότι αφορά το ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ, όπου εξυπακούεται η εκ νέου αποστολή και μάλιστα των πραγματικών στοιχείων στο Υπουργείο, το οποίο  και με την δική σας σχετική παρέμβαση θα πρέπει να επανασυγκροτήσει στη σωστή πλέον βάση  αυτό το προαναφερόμενο όργανο,
                                       Ειδάλλως εμείς
στα πλαίσια και των σχετικών αποφάσεών μας, συνεχίζουμε την ήδη γνωστή πλέον και σε σας  δράση μας απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα.¨
                        O Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων
                   k΄ Εκπρόσωπος των Εργαζόμενων στο Δ.Σ του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ
                                                  ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: