Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ: Οδηγοί Ασθενοφόρων Κέντρων Υγείας.

         Σας κάνουμε γνωστή την διάταξη  για το ποιοι μπορούν  πλέον να οδηγούν τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας, την απαράδεκτη διάταξη, βάσει της οποίας οι κυβερνώντες επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν την υποστελέχωση των  Κέντρων Υγείας, αντί των αναγκαίων και απαραίτητων προσλήψεων   
Αυτή η διάταξη, το άρθρο 78 του Ν. 4368/16, έχει ως εξής:
            
      ¨ Στις περιοχές όπου υπάρχουν Κέντρα Υγείας, τα οποία δεν διαθέτουν προσωπικό για τη λειτουργία των ασθενοφόρων τους ή που το προσωπικό τους δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη μεταφοράς ασθενών, δύναται:
α) προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος και
β) προσωπικό των Ο.Τ.Α. να οδηγεί τα ασθενοφόρα που ανήκουν στο Κέντρο Υγείας, κατόπιν αιτήματος αυτού, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις.
       Το ως άνω προσωπικό πρέπει να διαθέτει επαγγελματική άδεια οδήγησης και να έχει εκπαιδευτεί ταχύρρυθμα σε βασικές γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών. Η διακομιδή των ασθενών θα γίνεται με συνοδεία υγειονομικού προσωπικού από το αντίστοιχο Κέντρο Υγείας.
      Περαιτέρω λεπτομέρειες για την εκπαίδευση της προηγούμενης παραγράφου θα ρυθμίζονται με εγκύκλιο του ΕΚΑΒ σε συνεργασία με το Αρχηγείο του Π.Σ. και τους αντίστοιχους Ο.Τ.Α.. ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: