Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Άγριες περικοπές σε ΕΚΑΣ, Εφάπαξ και Επικουρικές – ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.

       «Τα μέτρα που ψηφίστηκαν με τον πρόσφατο ασφαλιστικό νόμο είναι σκληρά. Εδώ και ένα μήνα περίπου και μέχρι το Δεκέμβρη θα έχουμε απανωτά κύματα περικοπών», τόνισε στο Patranews.gr, ο εργατολόγος και επικεφαλής της ΕΝΥΠΕΚ, Αλέξης Μητρόπουλος.
Για… το ΕΚΑΣ
    «Ξεκίνησαν με την κατάργηση του ΕΚΑΣ για 140.000 πολίτες και τον υποβιβασμό για άλλους 28.000. Το Δεκέμβριο του 2019 δεν θα υπάρχει κανένας από τους 400.000 χαμηλοσυνταξιούχους που να παίρνει το ΕΚΑΣ, πέφτοντας στα 300 ευρώ, από τα 500 ή 600 μηνιαίως.
    Βλέπουμε μία βίαιη φτωχοποίηση των χαμηλοσυνταξιούχων. Η πιο βάρβαρη παρέμβαση της κυβέρνησης είναι η κατάργηση του ΕΚΑΣ», δηλώνει ο κ. Μητρόπουλος.
ΣΟΚ για τους μερισματούχους του δημοσίου
  «Επλήγησαν οι μερισματούχοι του δημοσίου, αφού κόπηκε η ειδική παροχή για ενστόλους, αυτοδιοικητικούς και διοικητικούς υπαλλήλους του δημοσίου. Έτσι 30.000 πολίτες έχασαν ήδη την παροχή δια βίου και άλλοι 400.00 θα υποστούν 30% μείωση», σημειώνει ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Μαχαίρι» στις επικουρικές συντάξεις
    «Μεγάλο σοκ έρχεται για 500.000 δικαιούχους επικουρικής σύνταξης, αφού θα υπάρξουν περικοπές από τον Αύγουστο.
     Όσοι λαμβάνουν μαζί με κύρια και επικουρική πάνω από 1169 ευρώ καθαρά ή 1300 μεικτά θα υποστούν μειώσεις έως και 45%, όπως έχει υπολογίσει η ΕΝΥΠΕΚ».
Εφάπαξ «πετσοκομμένα» και με το… «σταγονόμετρο»
   «Τα εφάπαξ θα δοθούν με το σταγονόμετρο. Ενώ Εκκρεμούν 65.000 αιτήσεις, η κυβέρνηση εξασφάλισε την πληρωμή μόνο για 6.000 αιτήσεις εντός του 2016. Υπάρχει διαγωνισμός όλων αυτών των ανθρώπων που είναι εγκλωβισμένοι για χρόνια, περιμένοντας τα χρήματα.
    Αυτοί θα πάρουν πετσοκομμένο εφάπαξ κατά 50% σε σχέση με αυτούς που βγήκαν σε σύνταξη το 2013 και πριν», υπογραμμίζει ο επικεφαλής της ΕΝΥΠΕΚ.
 Οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις
    «Δεν υπάρχει δικαιούχος κύριας σύνταξης που μέσα από τη μείωση του αφορολόγητου να μην έχει υποστεί περικοπές. Αντί να περάσουν τις μειώσεις των συντάξεων μέσα από συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις τις πέρασαν μέσα από φορολογικές».
1.000.000 νέοι στην… ξενιτιά!
     Τέλος, ο κ. Μητρόπουλος αποκαλύπτει πως, σύμφωνα με έρευνα της ΕΝΥΠΕΚ, το 2019, οι νέοι Έλληνες μετανάστες θα αγγίξουν το 1.000.000!
    «Οι νέοι αρνούνται να ζήσουν στην Ελλάδα, σε συνθήκες εργασιακής ειλωτίας, με χαμηλούς μισθούς, γι’ αυτό και φεύγουν στο εξωτερικό. Μυαλά προικισμένα και με φοβερές ικανότητες», σημειώνει.
 Αναδημοσίευση απο το PatrasNews.

Δεν υπάρχουν σχόλια: