Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΠΟΕΔΗΝ:Πεθαίνουν σαν «τα σκυλιά στ’ αμπέλι» οι άνθρωποι από την διάλυση του ΕΣΥ και η κυβέρνηση «πέρα βρέχει»

Πεθαίνουν σαν «τα σκυλιά στ’ αμπέλι» οι άνθρωποι από την διάλυση του ΕΣΥ
και η κυβέρνηση «πέρα βρέχει»
• Εφημερίες Λεκανοπεδίου – Μεγάλη Επικινδυνότητα
• Συνεχής διακομιδές Ασθενών που η ζωή τους κρέμεται σε μια κλωστή
• ΜΕΘ: Προτεραιότητα στο θάνατο οι ανασφάλιστοι Ασθενείς
      Στους ψευτοτσαμπουκάδες της Κυβέρνησης απαντάμε με αδιάσειστα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας.
       Ο «Μαυρογιαλούρος» Πρωθυπουργός, θιασώτης του δόγματος ο σκοπός (εξουσία) αγιάζει τα μέσα (Μνημόνια), ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας το παλικάρι της φακής και ο Υπουργός Υγείας που επιδιώκει να δοξασθεί κρυπτόμενος, παραβλέπουν ότι οι ίδιοι κυβερνάνε αυτό το τόπο και το μόνο που κάνουν είναι να βρίζουν ή να καθοδηγούν τις βρισιές αφού δεν τις καταδικάζουν προς τους Συνδικαλιστές, τους Επιστημονικούς και τους Κοινωνικούς Φορείς.
      Με μπόλικη προπαγάνδα και πολλές κορδέλες προσπαθούν να κρύψουν την αυταπόδεικτη πραγματικότητα.
      Πεθαίνουν άνθρωποι, δυστυχώς πολλοί, από τις εγκληματικές πολιτικές που ασκεί στο ΕΣΥ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Αυτοδιαψεύδονται καθημερινά.
      Έδωσαν στην δημοσιότητα στοιχεία για τα περιστατικά που εξυπηρετήθηκαν το πρώτο μήνα λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης ΑΕ. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την ΠΟΕΔΗΝ ότι το Νοσοκομείο λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας.
      Το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι (καλοκαιρινή φουλ σεζόν) το Κέντρο Υγείας Σαντορίνης που καταργήθηκε, εξυπηρέτησε περισσότερα περιστατικά, έκανε πολύ περισσότερες μικροχειρουργικές επεμβάσεις και τοκετούς.
     Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία με τα περιστατικά που εξυπηρετήθηκαν πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο στο Κέντρο Υγείας Σαντορίνης.
     Στα ψιλά γράμματα γίνεται αναφορά για τις Αεροδιακομιδές Ασθενών προς άλλα Νοσοκομεία της χώρας, που στοιχίζουν αδρά στον φορολογούμενο πολίτη (πάνω από 200.000ευρώ).
      Το Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης δίνει στοιχεία για μηδενικές προσλήψεις στο ΕΣΥ και μείωση του προσωπικού επί των ημερών του κου Τσίπρα κατά 4.050.
     Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και οι προϋπολογισμοί 2015 – 2016 του Υπουργείου Υγείας εμφανίζουν την κρατική χρηματοδότηση του έτους 2016 μειωμένη κατά 350εκ. ευρώ σε σχέση με το έτος 2015.
     Οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας έχουν κατρακυλήσει στο 5% του ΑΕΠ με την υποτίθεται αριστερή κυβέρνηση.
      Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο δρόμο μαζί μας ως μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση, επειδή το 2ο Μνημόνιο προέβλεπε σταδιακή μείωση στο 6% του ΑΕΠ της Δημόσιας Δαπάνης Υγείας.
Ο Αν.Υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε το χαμηλό ύψος και είπε στην ΠΟΕΔΗΝ ότι οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας σε ενάμιση χρόνο θα συγκλίνουν με το μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή εν μέσω Μνημονιακών σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών και τον κόφτη των δαπανών να καραδοκεί, η κυβέρνηση έως τέλος του έτους 2017 θα διαθέσει 2,5% του ΑΕΠ επιπλέον στις Δημόσιες Δαπάνες Υγείας, καθότι ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 7,5%.
Ποιόν δουλεύουν;
      Η κατάσταση ημέρα με την ημέρα χειροτερεύει και οι πολίτες πεθαίνουν αβοήθητοι «σαν το σκυλί στ’ αμπέλι».
      Η κυβέρνηση εφαρμόζει την τακτική, η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση καθυβρίζοντας τους πάντες.
     Μόνο που όμως τρώει πολλά γκολ πια από τους πολίτες που αντιλαμβάνονται την τακτική τους, όπως επίσης αντιλαμβάνονται ότι τρώνε γκόλ με «κατεβασμένα τα παντελονάκια» από την ΤΡΟΪΚΑ.
Ανατρέχουν στη στατιστική κάθε φορά για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Εδώ κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές και όχι με στατιστικά νούμερα.
Διαφωνούμε ότι η ευθύνη βαραίνει μόνο ένα Γενικό Γραμματέα Υπουργείου για το Υγειονομικό Ναρκοπέδιο που μεταβλήθηκε η χώρα μας, εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης να χειριστεί τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές. Η αλλοπρόσαλλη πολιτική στο μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα βαραίνει τον κο Τσίπρα και συνολικά την κυβέρνηση.
     Με ευθύνη του κου Τσίπρα η χώρα μας από πύλη εισόδου των μεταναστών και των προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετατράπηκε σε χώρα εγκατάστασης δεκάδων χιλιάδων και μάλιστα σε κέντρα φιλοξενίας που θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής.
     Μην ξεχνάμε την Ειδομένη, το Ελληνικό και τα κέντρα φιλοξενίας που είναι «αχούρια» σε ζητήματα υγιεινής.
      Ήταν αναμενόμενη η εμφάνιση μεταδιδόμενων νοσημάτων (ηπατίτιδα, ελονοσία κλπ). Το είχε επισημάνει η ΠΟΕΔΗΝ από την Ειδομένη. Τις Πρωτοβάθμιες Υγειονομικές Μονάδες και τα Νοσοκομεία η κυβέρνηση τα άφησε ανοχύρωτα στην αντιμετώπιση της εν λόγω έκτακτης κατάστασης. Αποδεκατισμένα από προσωπικό και με 20% μειωμένο τον προϋπολογισμό τους σε σχέση με πέρυσι. Μόλις τώρα, με καθυστέρηση ενός έτους αποφάσισε το Υπουργείο Υγείας μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, να προκηρύξει 850 θέσεις προσωπικού στα Νοσοκομεία για να ανταπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση σε υγειονομικές υπηρεσίες.
      Επειδή όμως η προκήρυξη είναι για πρόσληψη προσωπικού με μεσαιωνικές ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου δεν υπήρξε ενδιαφέρον για συμμετοχή υποψηφίων και οι θέσεις επαναπροκηρύσσονται. Δεν θα καλυφθούν ποτέ. Τα γνωστά επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης. Αν και έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές.
      Το ίδιο έπραξαν και τον χειμώνα, με την γρίπη που στοίχισε πολλές ανθρώπινες ζωές. Έκλεισαν 50 κλίνες ΜΕΘ επειδή απολύθηκαν 190 εργαζόμενοι των ΜΕΘ που υπηρετούσαν μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου η κυβέρνηση να προσλάβει τα δικά της παιδιά. Μαγειρεύτηκαν οι λίστες και ακόμη περιμένουμε τις προσλήψεις (500).
     Τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας που είναι στη πρώτη γραμμή κάλυψης των υγειονομικών αναγκών των προσφύγων και των μεταναστών συντηρούνται από εράνους, δωρεές και παροχές φορέων, κατοίκων και των ίδιων των εργαζομένων καθώς επίσης από συναυλίες, αφού τα ταμεία τους είναι μείον.
Για την κυβέρνηση οι ανθρώπινες ζωές είναι θέμα στατιστικής.
       Διακομίζονται Ασθενείς που η ζωή τους κρέμεται σε μια κλωστή από Νοσοκομείο σε άλλο Νοσοκομείο για να βρουν Ιατρό ή κλινική και όταν πεθαίνουν οι Υπουργοί Υγείας το ρίχνουν στη Στατιστική (ποσοστό θνησιμότητας). Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές και όχι νούμερα.
      Πεθαίνουν άνθρωποι από την διάλυση των Νοσοκομείων και ο κος Τσίπρας και οι Υπουργοί Υγείας «πέρα βρέχει».
      Έως τώρα γνωρίζαμε ότι όταν ένας τομέας του κυβερνητικού έργου καταρρέει, παρεμβαίνει ο Πρωθυπουργός, συγκαλεί συσκέψεις με κυβερνητικά στελέχη, συναρμόδιους υπουργούς και μετά καλεί τους συνδικαλιστικούς φορείς για την ανακοίνωση των αποφάσεων – δεσμεύσεων της κυβέρνησης. Που τέτοιες ευαισθησίες όμως από τον κο Τσίπρα!!! Συνδιαλέγονται κρυφά μόνο με όσους ευλογούν τα γένια της κυβέρνησης.
      Ο Πρωθυπουργός ετοιμάζεται στη Θεσσαλονίκη στα εγκαίνια της ΔΕΘ να εξαγγείλει ένα σωρό ακόμη ψέματα για προσλήψεις, για αύξηση των Δημόσιων Δαπανών Υγείας, όπως ψέματα ήταν το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Συνεχίζουμε λοιπόν να αναδεικνύουμε τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας με στοιχεία.
ΜΕΘ
     Κάθε ημέρα στη λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ για ΜΕΘ βρίσκονται κατά Μέσο Όρο 40 Ασθενείς. Μόνο οι 2 Ασθενείς εξ αυτών βρίσκουν κρεβάτι κατά το πρώτο 24ωρο. Αυτό το λέει το ΕΚΑΒ. Οι υπόλοιποι 38 δίνουν άνιση μάχη με το χρόνο, παραμένοντας διασωληνωμένοι σε απλούς θαλάμους Νοσηλείας. Δυστυχώς πολλοί εξ αυτών χάνουν τη μάχη για τη ζωή.
     Επίσης αναβάλλονται δεκάδες τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις στα Νοσοκομεία, επειδή στη συνέχεια οι χειρουργημένοι ασθενείς χρειάζονται ΜΕΘ και δεν υπάρχουν. Οι Ιατροί δεν τολμούν τα χειρουργεία. Έτσι πεθαίνουν χωρίς καν να προλάβουν να χειρουργηθούν!!!
      Κύριε Τσίπρα, κύριοι Υπουργοί Υγείας, οι πολίτες δικαιούνται ή όχι κλίνη ΜΕΘ τη στιγμή που την έχουν ανάγκη και όχι μετά θάνατον εγγραφόμενοι στις λίστες αναμονής του ΕΚΑΒ ή στις λίστες αναμονής των χειρουργείων; Τι φταίει και δεν ανοίγουν οι 200 έτοιμες κλίνες ΜΕΘ; Γιατί οι ανασφάλιστοι που χρειάζονται ΜΕΘ δεν δικαιούνται Νοσηλεία στις κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα που είναι συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΠΥ; Ασφαλώς αποφασίσατε ότι οι ανασφάλιστοι έχουν προτεραιότητα στον θάνατο.
................................................................................................................................................................
Διαβάστε ολόκληρο αυτό το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια: