Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

ΠΟΕΔΗΝ: Για την ταλαιπωρία των εργαζομένων και των πολιτών δεν φταίνε οι Δικαστές αλλά οι διαλυτικές πολιτικές της κυβέρνησης

ΑΘΗΝΑ 2/8/2016
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2025
ΔΕΛΤΙΟ       ΤΥΠΟΥ
                     ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ (Δικαστές και μη) πλην της κυβέρνησης
               Ατομικές Συμβάσεις Μίσθωσης Έργου χωρίς ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
  Προσλήψεις ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ (νέα μαγειρέματα ΞΑΝΘΟΥ – ΠΟΛΑΚΗ)
                               Εγκαίνια στις στάχτες του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ
        Είμαστε ενάντια στις ποινικές Διώξεις των Εργαζομένων και στελεχών του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, που προσπάθησαν εκ της Διοικητικής θέσεως που κατέχουν να υλοποιήσουν την απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, για την εκδίωξη του εργολάβου και τη σύναψη ατομικών συμβάσεων έργου των πρώην εργολαβικών εργαζομένων απ’ ευθείας από το Νοσοκομείο.
      Πάγια και διαχρονική θέση της ΠΟΕΔΗΝ είναι η εκδίωξη των εργολάβων, που «πίνουν το αίμα» των εργαζομένων, η επανασύσταση των οργανικών θέσεων στις υποστηρικτικές ειδικότητες και η μόνιμη σταθερή εργασία για όλους.
       Για άλλη μία φορά δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστες τις αναρτήσεις στο facebook του Αν. Υπουργού Υγείας κο. Πολάκη, κατά παντός επιστητού, αποθεώνοντας το λαϊκισμό που πρεσβεύει.
Προσπαθεί να ισορροπεί σε δύο βάρκες.
      Αν και βρίσκεται στην Μνημονιακή βάρκα της εξουσίας, που κατά δήλωση του Υπουργού Οικονομικών και τις λεπτομέρειες του προγράμματος ανέλαβαν οι ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ (κάνουν κουμάντο σε όλα), θέλει να εμφανίζεται ότι βρίσκεται στη βάρκα της κοινωνικής αναγκαιότητας κατάργησης των Μνημονίων. Δεν τον αφήνουν δήθεν οι εχθροί της φαντασίας του να εφαρμόσει την πολιτική της κυβέρνησης στην Υγεία!!!
      Το μόνο που καταφέρνουν οι Υπουργοί της Υγείας, οι επαναστάτες του τίποτα, είναι να πνίγονται σε μία κουταλιά νερό.
Πολεμάνε τον αέρα κοπανιστό.
      Φταίμε όλο εμείς, όλοι οι άλλοι και όχι η κυβέρνηση που υπογράφει ότι της δίνουν οι ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, με κλειστά μάτια.
      Στο ζήτημα των ατομικών συμβάσεων έργου η κυβέρνηση προσπαθεί να βγει από πάνω με άσφαιρες τουφεκιές.
      Η εκδίωξη των εργολάβων και η σύναψη ατομικών συμβάσεων μίσθωσης έργου γίνεται κατ’ απόλυτη συμφωνία με το ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ, αφενός επειδή μειώνει το κόστος και αφετέρου επιβάλλει τον εργασιακό μεσαίωνα στους πρώην εργολαβικούς εργαζόμενους που συνάπτουν ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου, χωρίς εργασιακά δικαιώματα.
      Πρώτα είχαμε τους εργολάβους που έπιναν το αίμα στους εργαζόμενους, έπαιρναν εργολαβίες από τα Νοσοκομεία με υψηλότατο κόστος, προσφέροντας χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες προσφέροντας συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και τώρα έχουμε το Δημόσιο να πίνει το αίμα των πρώην εργολαβικών εργαζόμενων.
     Με τις ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου που συνάπτουν δεν δικαιούνται κανονική άδεια, δεν δικαιούνται αναρρωτική άδεια (σε περίπτωση απουσίας τους φέρνουν τον αντικαταστάτη και τον πληρώνουν οι ίδιοι), δεν δικαιούνται Βαρέα και Ανθυγιεινά Επιδόματα και ένσημα ΙΚΑ καθ’ ότι εργάζονται οι περισσότεροι με μερική απασχόληση. Εργάζονται σπαστά ωράρια πρωί – απόγευμα – νύκτα. Αμείβονται οι πεντάωροι με 380 ευρώ το μήνα. Πληρώνονται μία φορά το πεντάμηνο επειδή δεν έχουν χρήματα τα Νοσοκομεία. Παρά ταύτα ο Αν. Υπουργός Υγείας ζητάει να αποθεώσουμε την κυβέρνηση για το έργο που παράγει!!! Για την μετάβαση των εργολαβικών εργαζόμενων από τη σκύλα στη Χάρυβδη.
      Τα εμπόδια στην εκδίωξη των εργολάβων δεν τα βάζουν οι Δικαστές. Η ίδια η κυβέρνηση βάζει τρικλοποδιές στον εαυτό της καθ’ ότι ο Ν. 4368/2016 άρθρο 97 που ψήφισε δεν θεσμοθετεί την υποχρεωτικότητα στις Διοικήσεις των φορέων του Υπουργείου Υγείας να εκδιώξουν τους εργολάβους, αλλά καθορίζει την προαιρετικότητα (αναφέρει η διάταξη για την καθαριότητα των κτιρίων, την εστίαση, την φύλαξη με απόφαση Δ.Σ. των Φορέων είναι δυνατόν να συνάπτονται ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου ....).
      Η σύναψη ατομικών συμβάσεων έργου γίνεται κατ’ απόλυτη συμφωνία με τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ καθ’ ότι μειώνεται το κόστος και επιδιώκεται η προώθηση νέου μοντέλου απασχόλησης στο Δημόσιο.
      Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προσπαθεί να επιλύσει εργασιακά δικαιώματα των εν λόγω εργαζομένων με εγκυκλίους.
      Οι εγκύκλιοι όμως δεν ανατρέπουν τους Νόμους. Γι’ αυτό δεν τις λαμβάνουν υπ’ όψιν οι Δικαστές. Δεν τις λαμβάνει υπ’ όψιν ούτε το Ελεγκτικό Συνέδριο. Οι Υπηρεσίες Επιτροπών του Ελεγκτικού Συνεδρίου επιστρέφουν αθεώρητα Εντάλματα πληρωμής των εν λόγω εργαζομένων, επειδή δεν δέχονται τις εγκυκλίους του Υπουργείου Υγείας, αλλά όσα προβλέπουν οι Νόμοι. Είναι και αυτοί δικαστές. Ευνοούν και οι εν λόγω δικαστές την διαφθορά ή βάζουν εμπόδια στην πολιτική της κυβέρνησης; Μην τρελαθούμε!!!
Φαντάσματα βλέπουν παντού!!! Και επιδίδονται σε κυνήγι μαγισσών.
       Τα προβλήματα θα επιλυθούν (ανεξαρτήτως βούλησης ή όχι των δικαστών) με την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου, για υποχρεωτική εκδίωξη των εργολάβων και την πρόσληψη των εργολαβικών εργαζόμενων με συμβάσεις εργασίας (αορίστου χρόνου).
      Δεν θα το πράξουν αυτό ο κος Ξανθός και ο κος Πολάκης. Τρέμουν την ΤΡΟΪΚΑ επειδή θεωρούνται νέες προσλήψεις. Κατά τα άλλα φταίνε οι δικαστές.
Περνάνε από την πίσω πόρτα το νέο μοντέλο προσλήψεων στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ.
       Θα προσλαμβάνει το ΚΕΕΛΠΝΟ εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου, χωρίς ΑΣΕΠ και εργασιακά δικαιώματα και θα τους διαθέτει στις Μονάδες του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ.
Ποιο; Το ΚΕΕΛΠΝΟ που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει λόγω των γνωστών μαγειρεμάτων το διαγωνισμό των 500 θέσεων για την κάλυψη των ΜΕΘ από τον Νοέμβριο του έτους 2015 και συνεχίζουν να είναι κλειστές 200 έτοιμες κλίνες ΜΕΘ.
Πάνω από όλα τα ρουσφέτια με μισθούς πείνας, χωρίς εργασιακά δικαιώματα.
       Το ΚΕΕΛΠΝΟ προκήρυξε διαγωνισμό 855 θέσεων προσωπικού με ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης!!! τις οποίες θα διαθέσει στα Νοσοκομεία. Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ με αξιολόγηση όπως λέει ο διαγωνισμός των τυπικών προσόντων και των κοινωνικών κριτηρίων.
       Ποια κοινωνικά κριτήρια και ποια κρίση; Κοινωνικό κριτήριο είναι ένα και μοναδικό. Όσοι ψήφισαν ή προσκύνησαν τον ΣΥΡΙΖΑ!!!
      Να πάψουν οι Υπουργοί της Υγείας να ρίχνουν τη μπάλα στην εξέδρα και να ζητήσουν συγνώμη από τον ελληνικό λαό, γιατί είναι κοντά να κερδίσουν το χρυσό μετάλλιο της Διάλυσης του ΕΣΥ.
Όλα αυτά που λένε και κάνουν είναι στάχτη στα μάτια!!!
     Τι έχουν να απαντήσουν στα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ για την εικόνα διάλυσης που εμφανίζει το ΕΣΥ;
      Μετά το φιάσκο της Σαντορίνης είχαμε τα εγκαίνια 11 νέων Ασθενοφόρων στην Ήπειρο!!! Πάλι καλά που φύλαξαν και δεν έστειλαν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να τα εγκαινιάσει.
       Θυμίζουμε ότι ο διαγωνισμός προμήθειας νέων ασθενοφόρων για πολλές περιοχές όπως και για τα 15 νέα Ασθενοφόρα της Δυτικής Ελλάδας κατήντησε το γεφύρι της Άρτας, λόγω αντικρουόμενων επιχειρηματικών συμφερόντων.
Τα 11 ασθενοφόρα της Ηπείρου δεν κρύβουν το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με τις διακομιδές. Λόγω έλλειψης Ασθενοφόρων και Πληρωμάτων Ασθενοφόρων οι διακομιδές καθυστερούν, γίνονται με ιδιωτικά ακατάλληλα μέσα, αγροτικά οχήματα και ιδιωτικά Ασθενοφόρα με επιβάρυνση των ασθενών. Πεθαίνουν ασθενείς εξαιτίας των καθυστερήσεων.
      Δεν υπάρχουν χρήματα για τη συντήρηση των πεπαλαιωμένων ασθενοφόρων και για την προμήθεια καυσίμων.
       Σας κοινοποιούμε αναφορές εργαζομένων και του Σωματείου Εργαζομένων του τοπικού ΕΚΑΒ για τα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, για να αντιληφθείτε πόσο επικίνδυνη είναι η κυβέρνηση για τη Δημόσια Υγεία.
       Ζητιάνεψαν 650 ευρώ οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Αγρινίου – Αμφιλοχίας για να αγοράσουν μεταχειρισμένα ανταλλακτικά για να επισκευάσουν και να θέσουν σε λειτουργία δύο Ασθενοφόρα. Υπάρχουν επτά Ασθενοφόρα που είναι σε κακό χάλι με 650.000 χιλιόμετρα το καθ’ ένα. Δεν διαθέτουν κλιματισμό και κάνουν αέρα στους ασθενείς με χαρτόνια.
      Το όχημα της Αμφιλοχίας συχνά μένει εκτός λειτουργίας γιατί έχει κόφτη καυσίμων (διαθέτουν χρήματα σε καύσιμα για συγκεκριμένα χιλιόμετρα και όχι σύμφωνα με τις ανάγκες). Τα Ασθενοφόρα εμφανίζουν μεγάλες ζημιές που δεν επισκευάζονται λόγω έλλειψης χρημάτων και καθίστανται επικίνδυνα για τις διακομιδές των ασθενών.
      Σας κοινοποιούμε την ΟΔΥΣΣΕΙΑ πολίτη των Καλαβρύτων προκειμένου να καταφέρει να διακομισθεί στο Νοσοκομείο Αιγίου λόγω έλλειψης Ασθενοφόρου.
      Τα εγκαίνια του «φαίνεσθε» δεν κρύβουν την εικόνα διάλυσης και καταστροφής των Νοσοκομείων, της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, της Ψυχικής Υγείας και του ΕΚΑΒ.
     Φτάνουν πια οι κορδέλες των εγκαινίων.
Από την Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: