Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

ΠΟΕΔΗΝ: Επικοινωνιακές κορώνες ο "πόλεμος" των Υπουργών Υγείας κατά των εργολάβων

ΑΘΗΝΑ 19/8/2016
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 2056
ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Επικοινωνιακές κορώνες «ο πόλεμος» των Υπουργών Υγείας κατά των εργολάβων
Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την εκδικητική και άνευ αιτιολόγησης απόλυση στην οποία προέβη η εργολαβική εταιρεία «Αριάνθη» σε εργαζόμενο της καθαριότητας στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», την Πέμπτη 18/8/2016.
       Καταγγέλλει επίσης τη στάση του Διοικητή του Νοσοκομείου ο οποίος , σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ, ΕΚΑ, προκειμένου να παρέμβει στην εργολαβική εταιρεία για ανάκληση της απόλυσης, αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε παρέμβαση.
     Ο κος Διοικητής ισχυρίστηκε μάλιστα «αναρμόδιος» να παρέμβει στην εταιρεία, αποποιούμενος έτσι ακόμα και το θεσμικό αλλά και τον πολιτικό του ρόλο αφού ο ίδιος είναι τοποθετημένος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.
      Με τη στάση του αυτή, ο κος Διοικητής «κλείνει» αντικειμενικά το μάτι στην ασυδοσία, τον εργασιακό μεσαίωνα και στην τρομοκράτηση των εργαζομένων από τους εργολάβους. Οι πολιτικοί του προϊστάμενοι, άραγε, τον καλύπτουν;
       Συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ επικοινώνησαν με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου από την πρώτη στιγμή της απόλυσης και τους ενημέρωσαν, ζητώντας ταυτόχρονα συνάντηση με τους υπουργούς.
Από πλευράς του υπουργείου τηρείται «σιγή ιχθύος».
      Η ΠΟΕΔΗΝ αναμένει την απάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας στο αίτημα συνδικαλιστών της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ για συνάντηση των συνδικάτων (ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ-ΕΚΑ) με τους υπουργούς, με σκοπό την παρέμβασή τους για την ανάκληση της απόλυσης.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να παρέμβει ώστε να ανακληθεί η απόφαση της εταιρείας.
      Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι ευθύνες για την ασυδοσία των εργολάβων θα βαρύνουν τους κους Υπουργούς και τα «μεγάλα λόγια» του κου Πολάκη για τον «πόλεμο» κατά των εργολάβων που «πίνουν το αίμα των εργαζομένων» δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά επικοινωνιακές κορώνες.
       Η ΠΟΕΔΗΝ απαιτεί άμεσα την εκδίωξη των εργολάβων από τα Νοσοκομεία, τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου, την σύσταση οργανικών θέσεων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες και την κάλυψή τους με μόνιμο προσωπικό.
Από την Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: