Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Με 1 αναισθησιολόγο έμεινε το Νοσοκομείο Λευκάδας.

             Μεγάλα είναι τα υπάρχοντα προβλήματα στο αναισθησιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Λευκάδας, όπως καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, οι οποίοι και περογράφουν την κατάσταση που έxει διαμορφωθεί.
Αναλυτικά αναφέρουν τα εξής:
       «Για τα προβλήματα του αναισθησιολογικού τμήματος του Γ.Ν. Λευκάδας εδώ και πάνω από ένα χρόνο ήταν ενήμερη τόσο η διοίκηση του νοσοκομείου όσο και η 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας. Γνώρισαν ότι ο Δ/ντης του τμήματος θα συνταξιοδοτούνταν στο τέλος του 2018.
Άρα από τότε το Νοσοκομείο έμενε μόνο με 1 αναισθησιολόγο.
      Το πρόβλημα είχε άλλωστε αναδειχθεί στην τοπική κοινωνία και με ανακοίνωση του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων της Λευκάδας. Παρά ταύτα ουδέποτε προκηρύχθηκαν μόνιμες θέσεις Αναισθησιολόγων  για το Νοσοκομείο.
      Η Διοίκηση του Νοσοκομείου έκανε χρήση του άρθρου 41 του Νόμου 4058/2012 και έφερε πρόταση στο ΔΣ για πρόσληψη αναισθησιολόγου  με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Λύση που φέρνει το Νοσοκομείο δεκαετίες πίσω.
      Λύση που προχωράει μια πολιτική για μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στα Νοσοκομεία. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κατέθεσε στο ΔΣ ενημερωτικό Δελτίο που ανέφερε την αδυναμία του νοσοκομείου να προσλάβει αναισθησιολόγο με μπλοκάκι επειδή δεν υπήρχαν οι πιστώσεις για να καλυφθεί η δαπάνη πρόσληψης.
      Γνωρίζουμε ότι και μια τέτοια απαράδεκτη πρόσληψη δεν θα έλυνε το εφημεριακό πρόβλημα του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Γ.Ν. Λευκάδας.
Το δυνάμωμα της επίθεσης στα  εργασιακά δικαιώματα των γιατρών και τις ανάγκες των ασθενών μας εντείνονται.
      Τα δύο (2) εκλεγμένα μέλη του ΔΣ (εργαζομένων και Ιατρών) καταψήφισαν την πρόταση.
Βρισκόμαστε στο πλευρό τους.
      Ο Βουλευτής της Ν.Δ. στη Λευκάδα προκαλεί τη νοημοσύνη των συναδέλφων, όλων των εργαζομένων του Γ.Ν. Λευκάδας και του λαού της Λευκάδας καθιστώντας υπεύθυνους για τυχόν επιπτώσεις στη δημόσια υγεία αυτούς που καταψήφισαν την πρόταση στο ΔΣ.
       Γιατί είναι πρόκληση αναλαμβάνοντας τη σκυτάλη και με τη χρήση νόμων που μετατρέπουν τους υγειονομικούς σε δούλους …να συνεχίζει μια πολιτική που κάνει την υγεία εμπόρευμα στα Δημόσια Νοσοκομεία.
      Η υποστήριξη των πάγιων θέσεων των δύο εκλεγμένων μελών του ΔΣ , ότι στα νοσοκομεία πρέπει να υπηρετεί μόνιμο προσωπικό κάθε  ειδικότητας δεν μπορεί να ποινικοποιείται.
       Δεν μας εκπλήσσει η στάση του διορισμένου από την προηγούμενη κυβέρνηση  διοικητή του νοσοκομείου να αρνηθεί να μας απαντήσει με ευθύτητα για το τι τελικά ψήφισε στο ΔΣ. Επανειλημμένα αρνήθηκε τηλεφωνικά να μας απαντήσει εγκαλώντας μας για απρεπή συμπεριφορά στο παρελθόν.
       Κατανοούμε ότι θέλει να παραδώσει σκυτάλη στη ρότα να λειτουργήσουν ιδιωτικοοικονομικά στα νοσοκομεία στους επόμενους, βγάζοντας λάδι τον εαυτό του.
      Είμαστε απέναντι στην πολιτική που θέλει τους υγειονομικούς θύματα, τους ασθενείς πελάτες και τους …θύτες της πολιτικής υγείας που φέρνει τα Δημόσια Νοσοκομεία σε επισφαλή λειτουργία να αναδεικνύονται … σε όψιμους προστάτες τους.»
Αναδημοσίευση από PatrasTimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: