Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

ΠΟΕΔΗΝ:Το Νοσοκομείο Κέρκυρας στενάζει από τις ελλείψεις Προσωπικού, Ιατρών, Νοσηλευτών. 12.000 ρεπό οφείλονται στους Νοσηλευτές. Νέα περιστατικά βίας σε βάρος του Προσωπικού.

         Συνοδός ασθενή στις 2 τα μεσάνυχτα 11/8/2019, έδειρε άγρια Νοσηλευτή και φύλακα Νοσοκομείου στο χώρο διαλογής των περιστατικών στα ΤΕΠ. Εισέβαλαν στο χώρο των Ιατρείων, ανέβηκαν πάνω σε Ιατρικά μηχανήματα υψηλού κόστους και τα κλωτσούσαν για να τα σπάσουν.
       Είναι συχνά τα φαινόμενα βίας σε βάρος του Προσωπικού από ασθενείς και συνοδούς στο εν’ λόγω Νοσοκομείο λόγω πλημμελούς φύλαξης.
       Η διαλογή των περιστατικών στα ΤΕΠ δεν γίνεται από γιατρό όπως πρέπει, αλλά από Νοσηλευτικό Προσωπικό. Τραγικές ελλείψεις Νοσηλευτικού και λοιπού Προσωπικού. 50% είναι κενές οργανικές θέσεις. Μία Νοσηλεύτρια στις κλινικές για 40 ασθενείς στη βάρδια. Μεγάλες ελλείψεις Ιατρών. Στην Παθολογική κλινική που νοσηλεύονται καθημερινά πάνω από 40 ασθενείς, υπηρετούν 4 Παθολόγοι σε 9 οργανικές θέσεις.
      4 γιατροί παραιτήθηκαν λόγω κόπωσης. Παγκόσμια πρωτοτυπία είναι ότι μετά τη συνταξιοδότηση του Διευθυντή Παθολόγου 31/12/2018, Διευθυντής του πνευμονολογικού τμήματος ορίστηκε ο Διευθυντής Ιατρός καρδιολόγος της καρδιολογικής κλινικής.
       Στα Κέντρα Υγείας οι ελλείψεις τεράστιες. Οι ασθενείς κινδυνεύουν καθότι δεν υπάρχουν και ασθενοφόρα. Δύο ασθενοφόρα επιχειρούν στην Κέρκυρα αντί για τέσσερα. Το νησί καλύπτεται από ασθενοφόρα μόνο στο Κέντρο, παρότι διαθέτει 110.000 πληθυσμό και το καλοκαίρι υπερδιπλασιάζεται.
Σας κοινοποιούμε Δελτίο Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων.

Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ
Αρχεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: