Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: Ο «Συνδικαλιστής» Διοικητής Πανοτόπουλος επιβεβαιώνει την ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση του Νοσοκομείου Σαντορίνης.

           Με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σαντορίνης επιβεβαιώνει την ανικανότητά του να λειτουργήσει με ασφάλεια το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, 3 χρόνια μετά τα εγκαίνια από τον τότε πρωθυπουργό.
         Ισχυρίζεται ότι θα κλείσει ο χειρουργικός τομέας και θα σταματήσουν οι τοκετοί επειδή ο μοναδικός Αναισθησιολόγος παίρνει λίγες ημέρες άδεια τέλος Αυγούστου. Ο Αναισθησιολόγος μεγάλος σε ηλικία γιατρός είναι μόνος του στο Νοσοκομείο εδώ και 10 μήνες. Τέσσερις μήνες πριν αντικαταστάθηκε με μετακίνηση Αναισθησιολόγου από άλλο Νοσοκομείο για λίγες ημέρες και για 120 ημέρες βρίσκεται νυχθημερόν στο Νοσοκομείο.  
           Πως είναι δυνατόν να λειτουργήσει ένα νοσοκομείο με έναν Αναισθησιολόγο; Γιατί ο κος Πανοτόπουλος δεν φρόντισε να προσλάβει και άλλους Αναισθησιολόγους; Γιατί σπάει τη σιωπή του τώρα 10 μήνες μετά; Το πάγωμα των υπηρεσιακών μεταβολών όπως ισχυρίζεται δεν ευθύνεται καθότι οι μετακινήσεις των γιατρών επιτρέπονται και είχε τη δυνατότητα να κάνει προσλήψεις γιατρών πριν τις εκλογές. Το Σεπτέμβριο του 2018 έγινε προκήρυξη ιατρών και λοιπού προσωπικού. Κλήθηκαν οι γιατροί που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και δεν αποδέχθηκαν τη θέση μόλις ενημερώθηκαν για το μισθό που λαμβάνουν. Οι γιατροί στο Νοσοκομείο Σαντορίνης από την ΑΕΜΥ Α.Ε. δεν προσλαμβάνονται με το μισθολόγιο των ιατρών του ΕΣΥ, αλλά ως ΠΕ υπάλληλοι του Δημοσίου με 900ευρώ μισθό το μήνα (μισθολόγιο Δημοσίων υπαλλήλων). Με τις εφημερίες το σύνολο των αποδοχών τους είναι 1.400ευρώ το μήνα.  
     Ποιός να αποδεχθεί τον διορισμό του με χρήματα που φτάνουν μόνο για το νοίκι του σπιτιού τους; Εξάλλου γνώριζε ο κος Πανοτόπουλος ότι στην εν λόγω προκήρυξη δεν υπήρχε ενδιαφέρον από Αναισθησιολόγους. Γιατί λοιπόν με τους πολιτικούς του Προϊστάμενους δεν φρόντισε να καλύψει επί 10 μήνες το Νοσοκομείο και άφηνε να υπάρχει ένας Αναισθησιολόγος; Εξάλλου στο Νοσοκομείο δεν είναι μόνο ο Αναισθησιολόγος που για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι μόνος του. Ένας γιατρός υπάρχει στις ειδικότητες του Παιδιάτρου, του Κυτταρολόγου, του Οδοντιάτρου, του Νεφρολόγου (ιδιώτης με μπλοκάκι χωρίς να έχει ανοίξει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού).  
       Σας κοινοποιούμε την κατάσταση με τους υπηρετούντες γιατρούς. Ούτε Κέντρο Υγείας. Συνεχείς αεροδιακομιδές.   
        Η Διοίκηση της ΑΕΜΥ αντί να δώσει κίνητρα στους γιατρούς δίνει προνόμια στα στελέχη της!!!
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ
Αρχεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: