Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών: Τι θα αλλάξει στα Νοσοκομεία

        Σε ανανέωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) προτίθεται να προχωρήσει τους επόμενους μήνες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να αλλάξουν τρόπο λειτουργίας και να εξυπηρετούνται σε άμεσο χρόνο τα επείγοντα περιστατικά.
       Μάλιστα με βάση και τις οδηγίες που έχει δώσει και ο πρωθυπουργός, τις επόμενες εβδομάδες σχεδιάζεται να γίνουν οι πρώτες μικρές παρεμβάσεις – αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr– προκειμένου να «απεγκλωβιστούν» τα επείγοντα από την αυξημένη κίνηση που παρουσιάζουν αλλά και τα χρόνια προβλήματα.
       Βέβαια η τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), θα τροποποιηθούν πλήρως με βάση πρωταρχικές μελέτες που έχουν γίνει ήδη, αφού αναμένεται να γίνουν αυτόνομα και να βρίσκονται σε διασύνδεση με το ΕΚΑΒ, ώστε να μεταφέρονται απευθείας οι ασθενείς με τα ασθενοφόρα.
      Στο ίδιο πλαίσιο, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προγραμματίζει να ορίσει ειδικές ομάδες που θα παραλαμβάνουν τους ασθενείς στα ΤΕΠ, ανεξάρτητα από τη συνολική λειτουργία των νοσοκομείων.
       Ωστόσο αυτό φαίνεται ότι θα πρέπει να συνδυαστεί με τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών που έχουν προαναγγελθεί για φέτος, δεδομένου ότι το βασικό πρόβλημα στα Επείγοντα είναι το λιγοστό προσωπικό που είναι διαθέσιμο και συνήθως μεταφέρεται και από τις κλινικές.
       Αξιοσημείωτο είναι ότι αντίστοιχο σχεδιασμό για ανεξάρτητα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών είχε κάνει και η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά η διαδικασία μπλόκαρε στις προσλήψεις. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Με καθυστέρηση τα νέα αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών! Γιατί μπλοκάρουν»
      Προς ώρας πάντως η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνει ότι οι πρώτες προσλήψεις που έχουν ανακοινωθεί θα έχουν ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες, ώστε να ξεκινήσει και η ανασυγκρότηση του ΕΣΥ.
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου Health Report

Δεν υπάρχουν σχόλια: