Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Ο Πατρινός γιατρός με τα 31 εκατομμύρια ευρώ… δεν είχε σχέση με την Depui!


       Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών αποφάσισε μετά από ακροαματική διαδικασία δύο και πλέον ετών την ενοχή 13 κατηγορουμένων για το σκάνδαλο με τα υπερκοστολογημένα ορθοπεδικά της εταιρείας. Το Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών λόγω παραγραφής, απήλλαξε τους κατηγορούμενους από το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας. Αντίθετα, τους καταδίκασε, κατά περίσταση, για τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

       Σύμφωνα με την κατηγορία, η θυγατρική εταιρεία του αμερικανικού υπερκολοσσού «Johnson&Johnson» «δραστηριοποιήθηκε» στην Ελλάδα κατά την εξαετία 2000 - 2006, προκαλώντας ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο άνω 11.500.000 ευρώ. Η εν λόγω εταιρεία φέρεται ότι τα μηχανήματα τα οποία προμήθευσε σε 114 νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα τα υπερκοστολογούσε τουλάχιστον κατά 35%.

     Μεταξύ των κατηγορουμένων που καταδικάστηκαν περιλαμβάνονται στελέχη της βρετανικής εταιρείας, γιατροί, στελέχη δημοσίων νοσοκομείων, επιχειρηματίες και συνεργάτες της DePuy.

      Έπειτα από έξι χρόνια δικαστικών ερευνών σε Ελλάδα και Βρετανία (όπου ήταν η έδρα της εταιρίας) η ελληνική Δικαιοσύνη το 2016 αποτύπωσε σε 2.168 σελίδες (αριθμός βουλεύματος 343/2016) το «πάρτι» που είχε στηθεί στις ορθοπεδικές κλινικές 109 δημόσιων νοσοκομείων καθώς και των θεραπευτηρίων του ΙΚΑ. Η χαρτογραφημένη συνολική μίζα προς γιατρούς και νοσοκομεία ανέρχεται στα 11,6 εκατ. ευρώ, ενώ η ζημία για το ελληνικό δημόσιο είναι ανυπολόγιστη.

     Θυμίζουμε ότι οι έρευνες, ξεκίνησαν ύστερα από αποκαλύψεις στελέχους της «DePuy» ότι οι πωλήσεις στην Ελλάδα ήταν υπερτιμολογημένες σε ποσοστό που προσέγγιζε το 35%, από το οποίο το 20% κατέληγε σε γιατρούς που χρησιμοποιούσαν τα υλικά, είτε με απευθείας παράδοση χρημάτων, είτε με τη μορφή διάφορων προσφορών, όπως ταξίδια και άλλα δώρα (ανάμεσα σε άλλους ιατροί στο Πανεπιστημιακό Πάτρας 340.102 ευρώ και στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πάτρας έλαβαν «δώρο» ύψους 209.667 ευρώ).

      Στην Πάτρα το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να απαλλάξει έναν ορθοπεδικό, με υπερβάλλον ποσό 31 εκατομμυρίων ευρώ στους λογαριασμούς του, που όμως δεν στάθηκε δυνατόν να συνδεθεί με συγκεκριμένες καταβολές. Ο γιατρός αυτός απηλλάγη με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι για τον συγκεκριμένο γιατρό είχαν ακουστεί… πράγματα και θαύματα! Ωστόσο τίποτε δεν απεδείχθη και η Δικαιοσύνη τον απέδωσε «λευκό» στην κοινωνία! Αγνωστο παραμένει αν κατάφερε να δικαιολογήσει τα 31 εκατομμύρια ευρώ στην Εφορία (πόθεν έσχες), όμως αυτό είναι ζήτημα…. που δεν αφορά απάτες ή γενικότερα την ποινική δικονομία!
Αναδημοσίευση από Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: