Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Σε κατσαρόλες ζεσταίνουν νερό στο Νοσοκομείο Καρπενησίου.

         Με κατσαρόλες ζεσταίνουν νερό στο νοσοκομείο Καρπενησίου οι νοσηλευτές, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, καθώς η μείωση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων επιφέρει τέτοιου είδους προβλήματα.
       Όπως εξηγεί μιλώντας στον ΑΝΤ1, "το νοσοκομείο αδυνατεί να προμηθευτεί πετρέλαιο κίνησης, το οποίο παράγει το ζεστό νερό. Αναγκάζονται έτσι οι νοσηλευτές να ζεσταίνουν νερό για τις ανάγκες των ασθενών στα χειρουργεία και τις κλινικές με τις κατσαρόλες". Σύμφωνα με τον ίδιο, "ευαισθητοποιήθηκε η Περιφέρεια έδωσε 600 λίτρα πετρέλαιο, το οποίο επαρκεί για κάποιες ημέρες, όμως, το πρόβλημα μετά παραμένει. Και να σκεφτείτε ότι στο Καρπενήσι ανοίγουν τη θέρμανση από τέλος Σεπτέμβρη".
        Παρέμβαση έκανε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 και ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, κ. Δ. Καρατσίκης είπε ότι "το νοσοκομείο Καρπενησίου βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση. Ο προϋπολογισμός του 2019 είναι κατά 25% μικρότερος από του 2018. Αυτό με το πετρέλαιο είναι όντως γεγονός δεν μπορούσαμε να έχουμε ζεστό νερό. Αρχίζουμε να μην μπορούμε να λειτουργήσουμε γιατί δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Κλειστά χειρουργεία δεν έχουμε αλλά έχουμε μια αυτοσυγκράτηση όσον αφορά σε προγραμματισμένες επεμβάσεις".
Aναδημοσίευση από AchaiaNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: