Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Κλοπή στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» - Έκοψαν σωλήνα που χορηγεί το οξυγόνο!

Πάτρα: Κλοπή στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» - Έκοψαν σωλήνα που χορηγεί το οξυγόνο!
       Ούτε ο σωλήνας διοχέτευσης οξυγόνου στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» δεν γλίτωσε από τους λαθραίους κυνηγούς του χαλκού.
      Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τρίτης δέχτηκε επίθεση από συμμορία οι οποίοι έχοντας προφανώς άγνοια κινδύνου για τις επιπτώσεις της παρέμβασής τους, έκοψαν το σωλήνα που χορηγεί οξυγόνο στο νοσοκομείο. Ακρως επικίνδυνη παρέμβαση που θα μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη με κίνδυνο για τους ίδιους τους δράστες και για το νοσοκομείο.
       «Το περιστατικό αυτό έγινε αντιληπτό όταν άρχισε να πέφτει η τάση του οξυγόνου. Τα μέλη της τεχνικής μας υπηρεσίας έψαξαν να δουν τι συμβαίνει κι όταν πήγαν στη μονάδα που είναι εγκατεστημένη πίσω από τη νέα πτέρυγα και σε απόσταση ασφαλείας από το νοσοκομείο είδαν ότι είχαν κόψει τον σωλήνα παροχής του οξυγόνου» μας περιγράφει ο διοικητής του νοσοκομείου Θεόδωρος Σερεμέτης.
         Ο ίδιος εκτιμά ότι «σκοπός των δραστών ήταν να τον πουλήσουν. Ο τρόπος που έδρασαν δείχνει ότι δεν γνώριζαν τον αυξημένο κίνδυνο με τον οποίο ήρθαν αντιμέτωποι. Το μείζον θέμα θα προέκυπτε εάν σημειώνονταν έκρηξη τη στιγμή που η ομάδα αυτή έκοβε τον σωλήνα».
         Για τους ασθενείς που είναι συνδεδεμένοι με το οξυγόνο δεν προέκυψε δυσλειτουργία καθώς το νοσοκομείο διαθέτει εφεδρικές παροχές οι οποίες κάλυψαν άμεσα τους ασθενείς.
        «Παράλληλα η Τεχνική μας Υπηρεσία έδρασε άμεσα και οργανωμένα αποκατάστησε τη βλάβη προσωρινά και με τα μέσα που διέθετε ώστε να μην προκύψει πρόβλημα για το νοσοκομείο. Σήμερα αναμένουμε την εταιρεία για να αποκαταστήσει πλήρως τη βλάβη η οποία είναι μεγάλης έκτασης και ιδιαίτερα σοβαρή».
        Στο ερώτημά μας γιατί δεν έγιναν αντιληπτοί οι δράστες από τη φύλαξη του νοσοκομείου ο κ. Σερεμέτης μας είπε: «Η μονάδα είναι εγκατεστημένη στο πίσω μέρος του νοσοκομείου που δεν είναι ορατό από τους φύλακες που βρίσκονται στα διάφορα μέρη του νοσοκομείου. Επίσης δεν έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε φύλακες σε κάθε γωνιά του νοσοκομείου στον εξωτερικό χώρο ή να κάνουν περιπολίες».
       Σύμφωνα με τα όσα μας είπε δε ο κ. Σερεμέτης, είναι η τρίτη φορά που οι κυνηγοί χαλκού δρουν στο νοσοκομείο. Στις προηγούμενες περιπτώσεις έκλεψαν σωλήνες από τα κλιματιστικά του νοσοκομείου. «Ερχονται εξοπλισμένοι με ειδικά εργαλεία κόβουν αυτά που θέλουν και μέχρι να τους αντιληφθείς τα έχουν πάρει κι έχουν φύγει».
Σχετικά με τα μέτρα φύλαξης που πρέπει να πάρει το νοσοκομείο ο κ. Σερεμέτης μας είπε «κάναμε χθες μία πρώτη κουβέντα στο ΔΣ και σήμερα θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Από τη στιγμή που δεν έχουμε διαθέσιμους φύλακες εξετάζουμε τα ενδεχόμενο να βάλουμε στα σημεία αυτά σύστημα παρακολούθησης ώστε όταν εντοπίζονται ύποπτες κινήσεις να υπάρχει άμεση παρέμβαση».
ΜΑΡΙΝΑ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ-pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: