Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Πάτρα: Ανέγερση νέου νοσοκομείου ζητά το Καραμανδάνειο - Υπερκορεσμένο το κτίριο


Πάτρα: Ανέγερση νέου νοσοκομείου ζητά το Καραμανδάνειο - Υπερκορεσμένο το κτίριο
           Ούτε ένα επιπλέον ιατρείο δεν έχει περιθώριο να αναπτύξει το Καραμανδάνειο καθώς οι χώροι του είναι υπερκορεσμένοι. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η στιγμή η περιοχή να προχωρήσει στην κατασκευή ενός νέου κτιρίου με όλες τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου περιφερειακού παιδιατρικού νοσοκομείου.
          «Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο, το νοσοκομείο μας δεν μπορεί να κάνει ούτε ένα βήματα ανάπτυξης. Σχεδιάζουμε ιατρεία με ειδικότητες που δεν διαθέτουμε και δεν υπάρχουν χώροι για να αναπτύξουμε. Πλέον πρέπει να γίνει το επόμενο βήμα που είναι η ανέγερση ενός σύγχρονου παιδιατρικού νοσοκομείου» μας είπε η διοικήτρια του Καραμανδανείου Βασιλική Γεωργιοπούλου.
         Η κτιριακή αναβάθμιση του μοναδικού παιδιατρικού νοσοκομείου της ευρύτερης περιφέρειας αποτελεί πάγια ανάγκη. Ολες οι διοικήσεις έχουν επιχειρήσει να πετύχουν την κτιριακή επέκταση αλλά αυτή δεν ευνοείται από το σημείο στο οποίο βρίσκεται καθώς δεν διαθέτει κατάλληλη οικοπεδική έκταση.
        «Είχαν γίνει μελέτες στο παρελθόν για ανέγερση νέας πτέρυγας. Ωστόσο το οικόπεδο είναι περιορισμένο και δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες που έχει ένα παιδιατρικό νοσοκομείο. Ακόμα και από απόψεως πρόσβασης αν θέλετε το νοσοκομείο μας βρίσκεται σε πολύ άσχημη θέση» προσθέτει η κ. Γεωργιοπούλου κι εξηγεί:
       «Η συγκοινωνία δεν εξυπηρετεί. Η έλλειψη παρκινγκ καθιστά προβληματική και την μετακίνηση με ΙΧ. Δεν έχουν που να παρκάρουν. Είναι εκτός πόλης και σε σημείο που δύσκολα εντοπίζει ένας γονιός που μεταφέρει το παιδί του από άλλη περιοχή».
        Από την άλλη η ανακαίνιση του υπάρχοντος δεν εξυπηρετεί καθώς οι χώροι του είναι πάρα πολύ περιορισμένοι και περιθώρια επέκτασης δεν υπάρχουν.
        «Το κόστος ανακαίνισης θα είναι πάρα πολύ υψηλό και φυσικά δεν θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δηλαδή ένα σύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του 21ου αιώνα. Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε νέο χώρο για τα χειρουργεία μας και η προβληματική χωροταξία του κτιρίου δεν μας το επιτρέπει. Κάναμε προσπάθεια με τις Κτιριακές Υποδομές ώστε να μελετήσουν το χώρο και να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Υπάρχουν όμως πολλές δυσκολίες. Θέλουμε να ανοίξουμε καινούργια ιατρεία και δεν έχουμε τη δυνατότητα. Αυτή τη στιγμή η κτιριακή κατάσταση φρενάρει την ανάπτυξη του νοσοκομείου μας. Δεν είναι οι συνθήκες αυτές κατάλληλες για έναν παιδιατρικό πληθυσμό. Ηρθε η ώρα για να δημιουργηθεί μία σύγχρονη παιδιατρική μονάδα». 

ΜΑΡΙΝΑ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ-pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: