Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019

Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ, για τις κλοπές στο Νοσοκομείο μας

«Ξέφραγο αμπέλι» ο «Άγ. Ανδρέας»-
Μέχρι και ολόκληρο φορτηγό με κλοπιμαία βγήκε…από το Νοσοκομείο!

                Εξοπλισμός, χάλκινοι σωλήνες, υγειονομικό υλικό, προσωπικά αντικείμενα ασθενών, συνοδών και εργαζομένων μέχρι και… ζαρζαβατικά εξαφανίζονται σχεδόν καθημερινά από το Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», ο οποίος αποδεικνύεται «ξέφραγο αμπέλι» εξαιτίας της ελλιπούς φύλαξης, όπως καταγγέλλει ο «Ιπποκράτης».
        Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο των εργαζομένων επισημαίνεται πως οι κλοπές αποτελούν «μάστιγα» για το νοσηλευτικό ίδρυμα το οποίο παραμένει έρμαιο στις «ορέξεις» όσων αναζητούν εύκολη λεία.
        Μάλιστα, ο «Ιπποκράτης» έχει προσκομίσει στη Διοίκηση αδιάσειστα στοιχεία για το όργιο των κλοπών, ακόμη και φωτογραφικό υλικό με φορτηγό το οποίο γεμάτο εξοπλισμό κι άλλα κλοπιμαία βγήκε ανενόχλητο από το Νοσοκομείο.
         Όπως δήλωσε στη «Γ» ο πρόεδρος του σωματείου, Κώστας Πετρόπουλος, «η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου. Έχουμε κλοπές ακόμη και σε προστατευόμενους χώρους, όπως τα χειρουργεία. Οι συνάδελφοι είναι εκτεθειμένοι κάθε ώρα και στιγμή».
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
      Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του σωματείου αναφέρεται: «Οι συνεχιζόμενες κλοπές στον χώρο του Νοσοκομείου, κλοπές που κάποιες απ’ αυτές βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αλλά και πάμπολλες άλλες που δεν δημοσιοποιούνται και που είναι αρκετές και συχνές σε βάρος του Νοσοκομείου και των συναδέλφων εργαζομένων, μας αναγκάζουν ακόμη μία φορά να παρέμβουμε, αν και θεωρούμε ότι από την δική μας την πλευρά έχουμε εξαντλήσει το όλο ζήτημα, με παρεμβάσεις, δημόσιες καταγγελίες αλλά και ουσιαστικές προτάσεις, χωρίς ποτέ δυστυχώς να εισακουστούμε.
      Αυτές λοιπόν οι κλοπές, που δεν είναι και οι μόνες, όπως προαναφέρουμε, δεδομένου ότι πέραν αυτών που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας, έχουμε να κάνουμε και με κλοπές:
-Υγειονομικού υλικού, από ναρκομανείς που απειλούν τους εργαζόμενους και κάνουν χρήση στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου και στα πάρκινγκ, όπου ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε και με οποιονδήποτε.
-Λοιπών υλικών σε ανεξέλεγκτους χώρους, όπως είναι τα μαγειρεία και όχι μόνο.
-Χρημάτων και προσωπικών αντικειμένων εργαζόμενων, από τους χώρους των εργαστηρίων, των κλινικών ακόμη και των χειρουργείων, δεδομένου ότι οι εν λόγω κλέφτες φθάνουν μέχρι και εκεί σ’ αυτούς τους ευαίσθητους και κλειστούς χώρους.
Κλοπές που σαφώς, εάν δεν είχαν εξαλειφθεί, σίγουρα θα είχαν μετριαστεί, εάν και εφόσον, είχαμε:
- Περισσότερα άτομα φύλαξης, κάτι που σαφώς θα μπορούσε να γίνει.
- Αξιοποιήσει όλες τις δυνάμεις και τις δυνατότητες που σαφώς και έχουμε.
- Οργανώσει καλύτερα την λειτουργία μας.
- Οργανώσει και περιφρουρήσει καλύτερα τον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου και την λειτουργία της πύλης εισόδου-εξόδου, που σαφώς δεν είναι στην πιο ενδεδειγμένη θέση, όπως είχαμε εισηγηθεί.
      Επισημάνσεις και προτάσεις που έχουν κατατεθεί κατ’ επανάληψιν και δυστυχώς δεν εισακούστηκαν. Δεν εισακουστήκαμε:
-  Ούτε τότε που προσλήφθηκε το ελάχιστο και επί συμβάσεις προσωπικό της ασφάλειας, τότε δηλαδή που θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα σοβαρό και ουσιαστικό ξεκίνημα.
- Ούτε τότε που διαμορφώθηκε ο περιβάλλων χώρος με τα δυσλειτουργικά ημίμετρα που τελικά εφαρμόστηκαν.
- Ούτε τότε που είχαμε προσκομίσει ακόμη και φωτογραφία φορτηγού που διερχόταν της πύλης του Νοσοκομείου γεμάτο κλοπιμαία υλικά.
       Παρ’ όλα αυτά λοιπόν, αν και, όπως αντιλαμβάνεστε, προβληματιζόμαστε ως προς τι και σε ποια κατεύθυνση να παρέμβουμε και πάλι, με δεδομένες τις προαναφερόμενες κλοπές και ιδιαιτέρως τις πάμπολλες επιθέσεις στους συναδέλφους μας, αλλά και τις δυσκολίες του νοσηλευτικού κλάδου, που αναγκάζονται λόγω αυτής της ελλιπέστατης οργάνωσης πολλοί απ’ αυτούς να κάνουν ακόμη και τον θυρωρό και να διαπληκτίζονται με συνοδούς, για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία τους, επανερχόμαστε λοιπόν και λέμε ότι:
- Επιβάλλεται και πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα, προς την κατεύθυνση που προαναφέρουμε.
- Θα πρέπει επιτέλους ο Διοικητής, έστω και τώρα, για το καλό όλων, να συνεργαστεί με τους φορείς του Νοσοκομείου και τους εργαζόμενους που βιώνουν το πρόβλημα και όχι αποκλειστικά και μόνον με τους γνωστούς σε εμάς παράγοντες που δυστυχώς τον κατηύθυναν σε λάθος δρόμους και αναποτελεσματικές διαδικασίες».
Αναδημοσίευση από ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: