Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Μετά την παρέμβασή μας και τις καταγγελίες μας, μπήκε επιτέλους χθές και οχι την προηγούμενη εβδομάδα, με μεγάλη δηλ. καθυστέρηση, τό ένα από τα δύο κλιματιστικά στην Τοξικολογία.

       Χωρίς κλιματισμό ξέμεινε ένα από τα πιο ευαίσθητα τμήματα του «Αγίου Ανδρέα», το Τμήμα Τοξικολογίας, το οποίο είναι το μοναδικό στην περιφέρειά μας.
       Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων, οι εργαζόμενοι στο Τμήμα, αναγκάστηκαν λόγω υψηλών θερμοκρασιών να αγοράσουν έναν ανεμιστήρα κυρίως για την προστασία των μηχανημάτων του Τμήματος καθώς η υπερθέρμανσή τους θα τα έθετε εκτός λειτουργίας.
        «Πριν από 5 ολόκληρους μήνες, το τμήμα Τοξικολογίας είχε ενημερώσει και μάλιστα εγγράφως για την αναγκαιότητα αντικατάστασης των δύο κλιματιστικών του. Ενέργεια απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των Εργαζόμενων ενόψει καλοκαιριού και ιδιαιτέρως την ομαλή και σωστή λειτουργία των εκεί μηχανημάτων» αναφέρει το Σωματείο στην ανακοίνωση που εξέδωσε και προσθέτει:
        «Εκτός από τις ασφυκτικές συνθήκες που καλούνται να εργαστούν οι συνάδελφοι, ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν να υποστούν ζημιές τα μηχανήματα. Παρακαλούμε άμεσα την κίνηση των σχετικών διαδικασιών, αντικατάστασης επιτέλους των δύο αναγκαίων και απαραίτητων κλιματιστικών, προτού προβούμε σε άλλες διαδικασίες».
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ
       Μιλώντας στην «Π» ο διοικητής του νοσοκομείου ανέφερε ότι η λύση είναι δρομολογημένη και σήμερα θα τοποθετηθούν τα νέα κλιματιστικά.
       «Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν αδιαφορήσαμε για το πρόβλημα. Χθες ήρθε η έγκριση από τη διοίκηση της 6ης ΥΠε να πάρουμε δύο κλιματιστικά από το Νοσημάτων Θώρακος. Σήμερα λοιπόν θα γίνει η μεταφορά τους κι έτσι θα λυθεί το θέμα. Το Τμήμα αυτό είναι νευραλγικό για όλη την περιοχή, καθώς είναι το μοναδικό και δέχεται δείγματα ασθενών από τα νοσοκομεία αλλά και εξωτερικά και κάνει μάλιστα εξαιρετική εργασία» μας είπε ο κ. Σερεμέτης.
Αναδημοσίευση από pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: