Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Αποφάσεις της 11ης/17.10.13 Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου.

        Την ΔΕΥΤΕΡΑ 17/10/2013, συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, με τα παρακάτω θέματα:
  • Εκτίμηση της Συνάντησης μας με τον Υπουργό Υγείας.
  • Απολογισμός και προγραμματισμός της δράσης μας. Γενική Συνέλευση- Συνέχεια επαφών και Συναντήσεων-Κινητοποιήσεις.
  • Διάφορα Τρέχοντα Ζητήματα και Ενημερώσεις.
       Σ΄ αυτήν την Συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζαν η Αγγελακοπούλου, ο Παπαμήτρου και ο Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος του Σωματείου μας εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε:
  • Τόσο στα αποτελέσματα της συνάντησης μας με τον Υπουργό Υγείας, τις δεσμεύσεις και εκτιμήσεις αυτής της Συνάντησης, αλλά και τα δεδομένα που προέκυψαν για τον Υγειονομικό χάρτη και την κινητικότητα, διαδικασίες στις οποίες μπαίνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και οι μονάδες υγείας της 6ης Υ.ΠΕ.
  • Όσο και στα εκκρεμή ζητήματα-προβλήματα του χώρου μας, κλπ άλλα προβλήματα όπως η επίσκεψη του κλιμακίου του Υπουργείου για τον κατευθυνόμενο έλεγχο στο Νοσοκομείο, οι απαράδεκτες διαδικασίες που εφαρμόζονται με τις διαθεσιμότητα-κινητικότητα στον δημόσιο τομέα-διαδικασία που μας βρίσκει ριζικά αντίθετους και βεβαίως τα προβλήματα που αρκετά-συχνά παρουσιάζονται στην ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών του Νοσοκομείου μας.
  • Αλλά και στην ανάγκη συνέχειας των συναντήσεων – των κινητοποιήσεων και λοιπών δράσεων του Σωματείου μας, για τα προβλήματα του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων-Εργαζόμενων σ΄ αυτό.   
        Μετά την προαναφερόμενη εισήγηση και αφού ακολούθησαν οι σχετικές τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ και βεβαίως ή απαραίτητη σχετική διαλογική συζήτηση για τα προαναφερόμενα, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ:
  • Κατ΄ αρχήν την συμμετοχή όλου του Δ.Σ του Σωματείου μας, στην επικείμενη συνάντησή μας με τον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ που έχει προσδιοριστεί για την Τετάρτη 23/10/13. Μια συνάντηση που γίνεται εν΄ όψει της συνεδρίασης του ΚΕΣΥΠΕ που γίνεται την επόμενη τετάρτη στην Αθήνα. Μια συνεδρίαση όπου συμμετέχει και ο Διοικητής της Υ.ΠΕ και στην οποία θα συζητηθούν τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον Υγειονομικό χάρτη της περιοχής μας και την κινητικότητα των Εργαζόμενων στις μονάδες υγείας της 6ης Υ.ΠΕ.
  • Αμέσως μετά, εάν και εφ΄ όσον δεν έχουν προχωρήσει οι δεσμεύσεις του Υπουργού, όπως αυτές κατατέθηκαν στην πρόσφατη συνάντησή μας και εάν και εφ΄ όσον δεν μας καλύπτουν οι απόψεις-θέσεις του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, για τον ρόλο του Νοσοκομείου ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ στον νέο Υγειονομικό Χάρτη, προχωράμε:
             - Την ΤΡΙΤΗ 29/10/13, σε ΕΚΤΑΚΤΗ σχετική ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 
                ΤΥΠΟΥ.
             - Την ΤΕΤΑΡΤΗ 30/10/13, σε 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, στις 
                ώρες 09:00-12:00 με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 
                στην ΠΥΛΗ και ΚΛΕΙΣΙΜΟ του ΚΟΜΒΟΥ μπροστά από το 
                Νοσοκομείο.
             - Την ΠΕΜΠΤΗ 31/10/13, σε 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στις 
                ώρες 09:00-12:00 με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 
                στην 6η Υ.ΠΕ.
             - Την ΤΕΤΑΡΤΗ 6/11/13, συμμετοχή στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 
               των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ 
               ΑΧΑΪΑΣ την ημέρα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 10:30 πμ μπροστά 
               στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, αναδεικνύοντας παράλληλα 
                και τα δικά μας επιμέρους προβλήματα.
             - Την ΠΕΜΠΤΗ 7/11/13, 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στις ώρες 
                09:00-12:00, με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην 
                ΠΥΛΗ και στη συνέχεια ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ 
                ΑΛΥΣΙΔΑ γύρω από το διώροφο κτίριο, αναδεικνύοντας 
                έτσι την υπολειτουργία του και όχι μόνον.
  • Ανακοινώσεις διαμαρτυρίας καταγγελίας, τόσο των απαράδεκτων και προκλητικών κυβερνητικών διαδικασιών για την κινητικότητα-διαθεσιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων, όσο και τις απαράδεκτες μεθόδους ελέγχου των Νοσοκομειακών Υπαλλήλων από κατευθυνόμενα κλιμάκια του Υπουργείου Υγείας, αλλά και για τις απαράδεκτες συνθήκες-τις καταστάσεις που διαμορφώνονται στην ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών από την εκεί Διευθύντρια, όπου παράλληλα και άμεσα θα πρέπει να δρομολογηθεί η νόμιμη διαδικασία κρίσης και τοποθέτησης της προαναφερόμενης θέσης και όχι μόνον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: