Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Πάτρα: Εντολή Γεωργιάδη για προτεραιότητα στον "Αγ. Ανδρέα"

Πάτρα: Εντολή Γεωργιάδη για προτεραιότητα στον "Αγ. Ανδρέα"          Το πράσινο φως άναψε χθες ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης για το κτίριο του «Αγ. Ανδρέα». Στη διάρκεια σύσκεψης που είχε με τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Κατσίβελα, αφού συζήτησαν το θέμα εκτενώς, έδωσε εντολή να παρακαμφθούν τα όποια εμπόδια και τις επόμενες ημέρες να υπογραφεί η σύμβαση του έργου.
         Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Πελοπίδας Καλλίρης, ο οποίος έχει «χρεωθεί» από πλευράς υπουργείου την προώθηση του συγκεκριμένου ζητήματος.
         Ο υπουργός κατανόησε αφενός τον ρόλο του «Αγ. Ανδρέα» όχι μόνον για τον πληθυσμό της Αχαΐας αλλά της ευρύτερης περιφέρειας και αφετέρου τον κίνδυνο απώλειας της ευκαιρίας ανακατασκευής του, εάν υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση της υπογραφής της σύμβασης.
         «Η καθυστέρηση προέκυψε λόγω της κατάργησης της ΔΕΠΑΝΟΜ και της σύστασης της Ανώνυμης Εταιρείας Κτιριακές Υποδομές. Ο υπουργός έδωσε εντολή να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά ζητήματα προκύπτουν και κατά προτεραιότητα να προχωρήσουν οι διαδικασίες που αφορούν τον "Αγ. Ανδρέα"» μας μετέφερε ο κ. Κατσίβελας, εκτιμώντας ότι πλέον είναι θέμα χρόνου να προχωρήσει το έργο.
         Υπενθυμίζουμε ότι τον κίνδυνο απώλειας του έργου τον έθεσε προ ημερών και ο κ. Κατσιφάρας με επιστολή που έστειλε στον υπουργό Υγείας. Να σημειωθεί ότι το έργο της αποκατάστασης του συγκεκριμένου κτιρίου που αφορά στην αποπεράτωση και διαμόρφωση, καθώς έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της αντισεισμικής θωράκισής του, έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος από τον Σεπτέμβριο του 2011, με προϋπολογισμό 20.739.217,00 ευρώ και φορέα υλοποίησης την πρώην ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ και νυν Ανώνυμη Εταιρεία Κτιριακές Υποδομές.
         Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και τη Δευτέρα στη συνάντηση του υπουργού με τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων του «Αγ. Ανδρέα». 
Aαδημοσίευση απο εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. (Μαρίνα Ριζογιάννη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: