Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Παρέμβαση για την Επικίνδυνη Κτιριακή εκκρεμότητα του Νοσοκομείου μας.

         Πάρα πολλές φορές έχουμε μιλήσει για τα ΚΤΙΡΙΑΚΑ προβλήματα του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας και ιδιαιτέρως για τους κινδύνους πού υπάρχουν, σε ότι αφορά την απώλεια του έργου, αυτού που αφορά την κτιριακή ολοκλήρωση του σεισμόπληκτου 7ορόφου κτιρίου.
        Παρ΄ όλες τις παρεμβάσεις μας, στους αρμοδίους στη Διοίκηση, στη ΔΕΠΑΝΟΜ, στον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ, ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΣΤΗ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ η τελευταία Εργολαβία αυτού του πολυορόφου κτιρίου, μια συμβασιοποίηση που το τονίζουμε ακόμη μια φορά:
  ¨ΑΝ  ΔΕΝ  ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ, ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ ΕΠΕΚΤΑΣΗ  ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ  ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ, ΜΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ  ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ  ΟΧΙ  ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  Σ΄ ΑΥΤΟ¨.
          Η εκ του πονηρού καθυστέρηση, είτε με την παραμονή του προηγούμενου εργολάβου στο 7όροφο κτίριο, παρά την προ πολλού ολοκλήρωση της αντισεισμικής θωράκισης του έργου δηλ. που είχε αναλάβει, είτε με την διαδικασία της προσωρινής παραλαβής πού έγινε πριν λίγες ημέρες χωρίς την συνέχεια της διαδικασίας εγκατάστασης του επόμενου Εργολάβου και βεβαίως η προκλητική αδιαφορία των αρμοδίων στους οποίους έχουμε απευθυνθεί κατ΄ επανάληψιν (Διοικητής Υ.ΠΕ- Γ.Γ Αποκεντρωμένης - ΔΕΠΑΝΟΜ κλπ), μας οδηγούν την Δευτέρα 14/10/13 στον Υπουργό Υγείας, από τον οποίο θα απαιτήσουμε την άμεση ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ επιτέλους του προαναφερόμενου πολυκαθυστερημένου και άκρως απαραίτητου για την περιοχή μας έργου.
         Εάν και εφ΄ όσον αυτή δεν γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες όπως το επιβάλλουν οι ασφυκτικές πλέον προθεσμίες, βάσει σχετικής απόφασης του Δ.Σ του Σωματείου μας, θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις, με καταλήψεις της Υ.ΠΕ-της Αποκεντρωμένης κλπ  Υπηρεσιών που παραμένουν εκ του μακρόθεν παρατηρητές στο προαναφερόμενο πρόβλημα, σ΄ αυτό το πολυκαθυστερημένο, το άκρως απαραίτητο και αναγκαίο έργο  πνοής για την περιοχή μας.
         Γι΄ αυτό το πρόβλημα, που δεν είναι και το μόνο που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Αγ.  Ανδρέας, θα απευθυνθούμε ακόμη μια φορά στους φορείς της περιοχής μας, αρχής γενομένης από την αυριανή μας παράσταση στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, όπου θα ζητήσουμε, όχι μόνον ψηφίσματα συμπαράστασης και επιστολές κρούσης του ορατού πλέον κινδύνου, αλλά επίσκεψη όλων μαζί στους αρμοδίους, ακόμη και στον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Κομμάτων της Βουλής, για την ΤΥΧΗ και την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ του αναγκαίου και άκρως απαραίτητου για την  περιοχή μας, του Νοσοκομείου με την μεγάλη εμβέλεια και προσφορά, του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: