Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Παρέμβαση για την Καρδιολογική Κλινική, την μεθοδευμένη αποδυνάμωσή της.

         Σε ότι αφορά την Καρδιολογική Κλινική - το μοναδικό τμήμα όπου εφαρμόστηκε ό νέος και ακόμη εκκρεμής οργανισμός του Νοσοκομείου -  χωρίς καμιά αμφιβολία η μεταφορά της στους νέους χώρους, όπου διεκδικούσαμε ως Σωματείο, σαφώς είναι μια θετική εξέλιξη, θα ήταν βεβαίως πιο θετική εάν μαζί μ΄ αυτήν είχε μεταφερθεί το σύνολον των υπηρεσιών που είναι να πάνε σ΄ αυτό το ήδη έτοιμο διώροφο κτίριο, μια μεταφορά που διεκδικούμε εδώ και πάρα πολύ καιρό και που δυστυχώς καθυστερεί προκλητικότατα, με ευθύνη των αρμοδίων που δεν χρηματοδοτούν το Νοσοκομείο και ιδιαιτέρως του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ,  που το ενδιαφέρον του περιορίστηκε μόνον στην Καρδιολογική κλινική.
       Παρ΄ όλα αυτά όμως η προαναφερόμενη επιλογή, πέρα από τους πάρα πολύ καλούς χώρους εγκατάστασης, έχει αρκετά προβλήματα, προβλήματα που έχουν να κάνουν:
       Κατ΄ αρχήν με την  πάρα πολύ μικρή  ανάπτυξη της κλινικής. Η Καρδιολογική Κλινική, στους προσωρινούς αυτούς χώρους, θα αναπτύσσει  δυστυχώς μόνον 17 κλίνες, σαφώς πολύ λιγότερες από τις προβλεπόμενες, πολύ λιγότερες από την αρχική της δύναμη, πολύ λιγότερες ακόμη και απ΄ αυτές που είχε στο 409. Γεγονός ΑΡΝΗΤΙΚΟ για την εμβέλεια-την δυναμική και την λειτουργία του Νοσοκομείου μας, που εφημερεύει εναλλάξ - ίσες ημέρες με το ΠΠΝΡΙΟΥ.
     Προβλήματα υπάρχουν στην λειτουργική διασύνδεση της κλινικής με το υπόλοιπο νοσοκομειακό συγκρότημα. Στη μεταφορά των Ασθενών –των φαγητών και την αδυναμία της πλήρους κάλυψης της, λόγω των μεγάλων ελλείψεων που έχουμε σε Ιατρούς – Τραυματιοφορείς - Τραπεζοκόμους και όχι μόνον.
       Βέβαια τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ. Τα συνεχίζει και τα ενισχύει ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ με τις αποφάσεις του και όχι μόνον:
-  Τόσο μ΄ αυτήν της ενοποίησης, την  εφαρμογή του νέου εκκρεμούς οργανισμού αποκλειστικά και μόνον στην Κ/Δ κλινική, για συγκεκριμένους λόγους, οδηγώντας έτσι γιατρούς σε φυγή.
-    Όσο και μ΄ αυτήν την πρόσφατη μετακίνηση Ιατρού προς το ΠΠΝΡΙΟΥ, μετακίνηση που δεν είναι τυχαία και  που φαίνεται να έχει και  συνέχεια.
Αποφάσεις που μας βρίσκουν ριζικά αντίθετους, που αποδυναμώνουν την Κ/Δ κλινική και  κατ΄ επέκταση το Νοσοκομείο Αγ.  Ανδρέας, αποφάσεις που σαφώς είναι  καταδικαστέες.
         Είναι αδιανόητο να μετακινούνται Ιατροί από τον Αγ.  Ανδρέα που έχει 5 Ιατρούς, στο ΠΠΝΡΙΟΥ που έχει 10, την στιγμή που εφημερεύουμε ίσες ημέρες με το ΠΠΝΡΙΟΥ και σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε να τις μειώσουμε, την στιγμή που καλούμαστε να προσφέρουμε τις ίδιες υπηρεσίες, ίσως και περισσότερες λόγω και της γεωγραφικής μας θέσης.
     Ζητάμε λοιπόν ΑΜΕΣΑ, όχι μόνον την  ανάκληση  ή αντικατάσταση αυτής της προαναφερόμενης απόφασης, της απαράδεκτης και προκλητικής μετακίνησης του Ιατρού της Κ/Δ κλινικής στο ΠΠΝΡΙΟΥ, αλλά και την ενίσχυσή της Κ/Δ Κλινικής με επιπλέον Ιατρούς, καθώς επίσης και την ενίσχυση γενικά  του Νοσοκομείου με Ιατρούς και Προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: