Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

H Συνάντηση του Σωματείου μας με τον Υπουργό Υγείας.

    Με τον Υπουργό Υγείας συναντήθηκε χθές το Δ.Σ του Σωματείου μας, για τα προβλήματα του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων Εργαζόμενων σ΄αυτό.
      Σ΄ αυτήν την προαναφερόμενη συνάντηση, που έγινε μετά από σχετική πρωτοβουλία του Σωματείου μας, τα μέλη του Δ.Σ  του Σωματείου μας (Πετρόπουλος Κώστας, Γιαννόπουλος Σπύρος, Σπηλιόπουλος Αντώνης, Πανούτσος Γιάννης, Μαυρίκη Ελισάβετ, Αγγελακοπούλου Νάνση, Λάππας Κώστας, Λιώλη Βενεδίκτη, Σουγλέρης Χρήστος, Ασλανίδη Κατερίνα και ο Πελεκούδας Δημήτρης), ανέφεραν στον Υπουργό όλα εκείνα τα προβλήματα που αυτήν την περίοδο μας απασχολούν και που έχουν να κάνουν με τα ΚΤΙΡΙΑΚΑ μας, τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, τον ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ και τις ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, αλλά και το ΚΕΝΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  που υπάρχει στο Νοσοκομείο. Όλα δηλ εκείνα τα προβλήματα όπως αυτά καταγράφονται στο συνημμένο υπόμνημα που παράλληλα καταθέσαμε, τόσο στον Υπουργό, όσο και στον Γενικό Γραμματέα που επίσης παραβρέθηκε στην προαναφερόμενη συνάντησή μας.
        Απ΄ αυτήν λοιπόν την συνάντηση είχαμε:
α). Την δέσμευση του Υπουργού για συμβασιοποίηση της εργολαβίας του 7ορόφου κτιρίου, μέσα σ΄ αυτήν την εβδομάδα.
β). Την εντολή του Υπουργού στον Γ.Γ, τον Κον Καλίρη για την άμεση εξέταση και δρομολόγηση της πλήρους επαναλειτουργίας του διωρόφου κτιρίου.
γ). Την δέσμευση για την πλήρη κάλυψη των οικονομικών μας αναγκών, για την τρέχουσα χρονιά, όχι όμως για το 2014, καθώς επίσης και για την προσπάθεια προώθησης των οικονομικών εκκρεμοτήτων στις Αργίες και τα Νυκτερινά μας, μια δέσμευση που ως επί το πλείστον εξαρτάται από το Υπουργείο Οικονομικών, που ήδη έχει δεσμευτεί γι΄ αυτές.
δ). Την προσπάθεια κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων, μέσα από την Κινητικότητα-διαθεσιμότητα που θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα και στην περιοχή μας, στις Νοσοκομειακές μονάδες της 6ης Υ.ΠΕ.
ε). Την εξέταση του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, μέσα από τις αλλαγές που θα υπάρξουν στον Υγειονομικό χάρτη της περιοχής μας. Αλλαγές που θα έχουν μεταφορές τμημάτων και υπηρεσιών μαζί με το προσωπικό τους, αλλαγές στον χαρακτήρα Νοσοκομείων, κλπ άλλες αλλαγές  που θα ολοκληρωθούν  πρός τα τέλη Νοέμβρη.
στ). Τον διορισμό Νέου Διοικητή και Διοικητικού Συμβουλίου μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε.
ζ). Την γνωστοποίηση για ορισμό ΑΜΕΣΑ του Νέου Κοινού με το ΝΝΘώρακος Υπηρεσιακού Συμβουλίου.
η). Την γνωστοποίηση των νέων Νομοθετικών ρυθμίσεων που προωθούνται τις αμέσως επόμενες ημέρες, βάσει των οποίων δίνεται διέξοδος και στις εκκρεμούσες μετατάξεις προσωπικού, των οποίων ζητήσαμε την ολοκλήρωση.
         Μετά  απ΄ αυτήν την συνάντηση, αφού συνεδριάσουμε  ως Δ.Σ για να εκτιμήσουμε όλα τα δεδομένα, θα συνεχίσουμε τις συναντήσεις μας παρακολουθώντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων και παράλληλα θα  ενημερώσουμε όλους τους Συναδέλφους-Εργαζόμενους  γι΄ αυτά, προκειμένου να είναι πανέτοιμοι για τις κινητοποιήσεις  που ήδη έχουμε αποφασίσει ως Δ.Σ, αν κάτι δεν πάει καλά και ιδιαιτέρως για τον  Υγειονομικό χάρτη και τις διαθεσιμότητες που έρχονται στον χώρο μας, στον χώρο ευθύνης της 6ης Υ.ΠΕ, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
                                        .................................................
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Διαβάστε ολόκληρο το ΥΠΟΜΝΗΜΑ που καταθέσαμε στον Υπουργό, κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σχετικό σύνδεσμο: https://workspaces.acrobat.com/?d=GJeVokRA*jPfJkXg8sbaDw

Δεν υπάρχουν σχόλια: