Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Πάτρα: Περνάει με "πράσινο" ο "Αγ. Ανδρέας"

Πάτρα: Περνάει με "πράσινο" ο "Αγ. Ανδρέας"          «Δεν υπάρχει θέμα απένταξης του έργου ανακατασκευής του πολυώροφου κτιρίου του «Αγ. Ανδρέα» διαβεβαιώνει ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας μετά την ανακοίνωση της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα για τα «κόκκινα έργα» που απεντάσσονται από το ΕΣΠΑ και στα οποία συμπεριλαμβάνει και το συγκεκριμένο έργο.
         Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην συγκεκριμένη ανακοίνωση, και αποτέλεσαν τη βάση για την ερώτηση που κατέθεσε χθες ο βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης προς τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, «το έργο «Αναβάθμιση κεντρικού κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ''Ο Αγιος Ανδρέας'' και προμήθεια - εγκατάσταση ιατρικού, ξενοδοχειακού και λοιπού εξοπλισμού», προϋπολογισμού 20.739.217 είναι ένα από τα 14 έργα προτεραιότητας του ΕΣΠΑ που δεν θα γίνουν, τουλάχιστον σε αυτή την προγραμματική περίοδο, καθώς ήταν και παρέμεινε «κόκκινο» λόγω καθυστερήσεων (με μηδενικές δαπάνες και χωρίς σύμβαση).
          Σε σχετική ερώτηση της «Π», ο κ. Κατσιφάρας, ο οποίος ήταν και ο άνθρωπος που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου απώλειας του έργου, ζητώντας την άμεση υπογραφή της σύμβασης, απάντησε ότι «χθες είχα επικοινωνία με το υπουργείο και με τη ΔΕΠΑΝΟΜ και μου ανέφεραν ότι την ερχόμενη εβδομάδα υπογράφεται η σύμβαση του έργου. Επομένως δεν τίθεται θέμα απένταξής του». Αλλωστε ο περιφερειάρχης είναι ο αρμόδιος για την απένταξη ή μη ενός έργου. 
          Βέβαια, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, προς τον κ. Κατσιφάρα, τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Κατσίβελα και το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, στις συναντήσεις που είχε μαζί τους, η σύμβαση έπρεπε να έχει υπογραφεί από την προηγούμενη εβδομάδα.      
          Σε κάθε περίπτωση, το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις ούτε φυσικά για τυχόν αναβολή του έργου και ένταξή του σε άλλο πακέτο. Οι σημερινές συνθήκες λειτουργίας του «Αγ. Ανδρέα» δεν διαφέρουν και πολύ από αυτές που επικράτησαν μετά τον σεισμό του 2008 και επέβαλαν την εκκένωση του κεντρικού κτιρίου.  
Μαρίνα Ριζογιάννη
Αναδημοσίευση απο ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: