Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

H αξιολόγηση των νοσοκομείων - 1.183 κρεβάτια στο νομό Αχαΐας - 0,48 γιατρός, 1,08 νοσηλευτής και 0,70 λοιπό προσωπικό ανά οργανική κλίνη!

         Στο …μικροσκόπιο της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας έχουν μπει οι εκθέσεις αξιολόγησης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Αχαΐας, ενόψει της κατάρτισης του νέου υγειονομικού χάρτη.
        Οι τελικές προτάσεις θα πρέπει να έχουν σταλεί στο Υπουργείο Υγείας μέχρι στις 29 Νοεμβρίου και αυτήν την περίοδο γίνονται οι ζυμώσεις, αξιολογούνται οι αριθμοί, το παραγόμενο έργο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, οι ανάγκες και όλα αυτά στο πλαίσιο των απαιτήσεων που έχει θέσει η τρόικα για περιστολή δαπανών.

          Εδώ και μία εβδομάδα ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Κατσίβελας έχει στα χέρια του την «ακτινογραφία» των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της περιφέρειας και όπως κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει, πρόθεσή του είναι όχι το κλείσιμο Νοσοκομείων, αλλά ο ορθολογικός καταμερισμός κλινικών που σήμερα είτε υπολειτουργούν, είτε δεν προσφέρουν υπηρεσίες στους ασθενείς.

           Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός της Υγειονομικής Περιφέρειας προβλέπει λύσεις έτσι ώστε να γίνει πιο ευέλικτος, με στόχο τον περιορισμό των δαπανών, ο χάρτης με τα νοσηλευτικά Ιδρύματα της περιοχής.
.......Διαβάστε σχετικά κάνοντας κλίκ στον παρακατω σύνδεσμο:
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/224782

Δεν υπάρχουν σχόλια: