Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Στον Υπουργό Υγείας σήμερα το Δ.Σ του Σωματείου μας.

          Στο Υπουργείο Υγείας μεταβαίνει  σήμερα  Δευτέρα 14 Οκτώβρη, το Δ.Σ του Σωματείου μας,  όπου στις 12:00 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Υπουργό Υγείας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο και οι Συνάδελφοι-Εργαζόμενοι σ΄ αυτό.
          Στη συνάντηση αυτή, που γίνεται με πρωτοβουλία του Σωματείου μας  και στην οποία  θα  συμμετάσχουν όλα τα Μέλη του  Δ.Σ του Σωματείου μας, θα τεθούν όλα εκείνα τα ζητήματα που μας απασχολούν, όπως αυτά ομόφωνα προσδιορίστηκαν στη σχετική συνεδρίαση  μας την παρασκευή 27/9/13, ζητήματα που έχουν να κάνουν με: 
·   Τις εκκρεμότητες στα Κτιριακά μας και ιδιαιτέρως την συμβασιοποίηση της  εργολαβίας του 7ορόφου κτιρίου, αλλά και την αναγκαιότητα της  πλήρους επαναλειτουργίας του άκρως απαραίτητου διωρόφου κτιρίου, που αν και έτοιμο παραμένει προκλητικότατα κλειστό στο μεγαλύτερο μέρος του.
·   Τις εκκρεμότητες στον ΟΡΓΑΝΙΣΜΌ του Νοσοκομείου και την ανάγκη τροποποίησής του, με περισσότερες κλίνες και με νέα τμήματα.
·   Την ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ του Νοσοκομείου. Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα, που δεν εγγυώνται την ομαλή και σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και βεβαίως την επιστροφή των 3,7 εκ Ευρώ που μας κούρεψαν εν μία νυκτί από τα αποθεματικά μας, τον Μάρτιο του 2012.  
·   Τις μεγάλες ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ελλείψεις που σήμερα φθάνουν τις 263 κενές οργανικές θέσεις. Ελλείψεις που δυσχεραίνουν την λειτουργία μας  και που δυστυχώς  καθημερινά μεγαλώνουν και μάλιστα επικίνδυνα, λόγω των πάρα πολλών συνταξιοδοτήσεων.
·    Τις ελλιπείς πιστώσεις για τις ΑΡΓΙΕΣ και τα ΝΥΚΤΕΡΙΝΑ μας και ιδιαιτέρως τις  σχετικές οφειλές των προηγούμενων μηνών.
         Σε ότι αφορά τις κτιριακές μας εκκρεμότητες που θα είναι το επίκεντρο της συζήτησης στη συνάντησης μας, να πούμε ότι δεν μας καλύπτουν ούτε οι αοριστολογίες για το πράσινο φώς και την προτεραιότητα, ούτε οι ανυπόστατες δικαιολογίες της καθυστέρησης λόγω κατάργησης της ΔΕΠΑΝΟΜ, που μας μετέφεραν οι φορείς που πρόσφατα επισκέφθηκαν τον Υπουργό Υγείας, επισκέψεις που πλήθυναν τον τελευταίο καιρό, ίσως λόγω της σημερινής μας συνάντησης.
          Δοθείσης της ευκαιρίας να υπενθυμίσουμε ότι τον Κώδωνα του Κινδύνου τον έχουμε κτυπήσει από την 28/1/2013, στη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήσαμε, αλλά δυστυχώς τόσο η 6η Υ.ΠΕ, όσο και οι φορείς της πόλης μας συνέχισαν τον ύπνο του δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: