Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχ. Γιαννάκος, για τον ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ των Εργαζομένων και την ΔΙΑΣΠΟΡΑ του ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ.

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΚΟΡΟΝΩΙΟΥ ΣΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ. ΚΡΟΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ. ΑΜΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ.
       Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας: φαίνετε ότι η μόλυνση του προσωπικού  από κορονοϊό δεν έχει τελος. Πολλά δείγματα προσωπικού είναι ελαφρώς θετικά και επαναλαμβάνονται πέραν των 9 επιβεβαιωμένων έως τώρα.
     Στο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης: 6 Ασθενείς βρέθηκαν θετικοί έως τώρα στην ουρολογική και παθολογική κλινική που συστεγάζονται και 4 νοσηλεύτριες  θετικές στον κορονοϊό από την ουρολογική κλινική.  Περιμένουμε τα τεστ από το προσωπικό της παθολογικής κλινικής. Η ουρολογική κλινική έκλεισε. Τέτοια διασπορά  δεν υπήρξε στα Νοσοκομεία  ούτε στη κορύφωση της πανδημίας.
    Ο κορονοϊός ξεφεύγει γιατί καθυστερεί εως δύο ημέρες ή έκδοση των αποτελεσμάτων στα τεστ που διενεργούνται. Δεν γίνεται τακτικός εργαστηριακος έλεγχος στο προσωπικό. 
    Πήραν απόφαση να κάνουν τεστ στο προσωπικό που επιστρέφει  από άδεια. Όμως αυτό δεν καλύπτει γιατί ο καθένας εργαζόμενος  μπορεί να προσβληθεί από  Ασθενή στο Νοσοκομείο, το συγγενικό του περιβάλλον μετά τη δουλειά ή στα ρεπό του. Εξ άλλου ολιγοήμερες άδειες παίρνει το προσωπικό και τα τεστ δεν δείχνουν  από τη πρώτη στιγμή.     
    Πρέπει να γίνονται  τακτικά τεστ σε όλο το προσωπικό και να υπάρχουν  επαρκή μέσα ατομικής προστασίας που τώρα δεν υπάρχουν. Όλα τα Νοσοκομεία θα πρέπει να διαθέτουν μοριακό αναλυτή για  τη διενέργεια τεστ κορονοϊού.  Μόνο έτσι θα έχουμε μαζικά τεστ και γρήγορα αποτελέσματα  σε ασθενείς και προσωπικό.  Δεν επιτρέπετε νοσοκομεία αναφοράς (θριασιο) και άλλα μεγάλα Νοσοκομεία να μην έχουν δυνατότητα εργαστηριακού ελέγχου των δειγμάτων.
    Στα Νοσοκομεία αυξάνονται τα περιστατικά κορονοϊού που νοσηλεύονται. 
                    Μιχ. Γιαννακος, Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: