Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του Σωματείου μας στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για την ΑΡΣΗ των ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ.

Αριθμ. Πρωτ:……........48.               ΠΡΟΣ:  - Υπουργό Υγείας Κον Πλεύρη.                Πάτρα…………......5.5.22.                             – Αν Υπουργό Υγείας Κα Γκάγκα.
                                                             ΚΟΙΝ: - Διοίκηση 6ης ΥΠε 
                                                                          - Διοίκηση Γ.Ν Πατρών                        
         Από τον Ιούλιο του 2021 που η κυβέρνηση νομοθέτησε την Αναστολή Εργασίας των Υγειονομικών έχει κυλήσει  πολύ νερό στο ποτάμι της πανδημίας. Τότε νομοθέτησε για την ασφάλεια της Δημόσιας Υγείας με τα επιστημονικά δεδομένα εκείνης της περιόδου, επιστημονικά δεδομένα που πλέον έχουν αλλάξει όπως είναι αντιληπτό όχι μόνο στην επιστημονική κοινότητα αλλά και σε όλους τους πολίτες και βεβαίως στην κυβέρνηση.
       Η κυβέρνηση την 1η Μάη κήρυξε το τέλος της πανδημίας και προχώρησε στην εφαρμογή νέων μέτρων, σύμφωνα με αυτά οι Υγειονομικοί σε Αναστολή Εργασίας θα μπορούν να πηγαίνουν όπου θέλουν, σε ΟΛΟΥΣ τους εσωτερικούς χώρους να  ταξιδεύουν στο εξωτερικό, αλλά δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά τους. Άρθηκαν πλέον όλα τα περιοριστικά μέτρα. Έμεινε μόνο η Αναστολή Εργασίας 7.500 Υγειονομικών. Απ’ αυτούς 4.000 μπορούν να εργάζονται με πιστοποιητικό  νόσησης, αλλά αυτό άμεσα θα λήξει. Τις επιπτώσεις από αυτό θα τις πληρώσουν οι αποδεκατισμένοι Υγειονομικοί που εργάζονται κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, χωρίς άδεια – χωρίς ρεπό και δυστυχώς με υπερεντατικοποίηση της δουλειάς.
    Η Αναστολή Εργασίας οδηγεί τους εναπομείναντες Υγειονομικούς εξουθενωμένους πλέον και εκτεθειμένους σε αντιεπαγγελματικές και αντιεπιστημονικές συνθήκες εργασίας, δεδομένα που πιθανά να έχουν επιπτώσεις στους Ασθενείς.
       Βάσει των προαναφερόμενων που δεν είναι και τα μόνα, καλούμε το Υπουργείο Υγείας και κατ’ επέκταση την κυβέρνηση να επιστρέψουν ΑΜΕΣΑ οι Υγειονομικοί που βρίσκονται σε Αναστολή Εργασίας, να στηρίξει το θεμελιώδες Δικαίωμα στην Εργασία και να καλύψει έτσι και τα τεράστια κενά, εν μέρει τις μεγάλες ελλείψεις Προσωπικου που  έχουμε, δεδομένου ότι καμία άλλη ενίσχυση δεν φαίνεται ορατή αυτήν την περίοδο.
      Αυτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί  υποχώρηση της κυβέρνησης, αλλά προσαρμογή στα νέα επιστημονικά δεδομένα, προς όφελος των ασθενών και των εργαζομένων.
        Οι εμμονές σε αυτή την φάση της πανδημίας,  που ουσιαστικά έχει λήξει, εγκυμονούν τον κίνδυνο να ταυτιστεί ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας με σενάρια ακραίων σκεπτικιστών και συνωμοσιολόγων, και είναι καταδικαστέες από όπου και αν προέρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: