Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Νέες απεργίες αποφάσισαν οι νοσηλευτές στην Βρετανία

    Νέες απεργίες σχεδιάζουν τον Μάρτη δεκάδες χιλιάδες  νοσηλευτές και νοσηλεύτριες στη Βρετανία κλιμακώνοντας τον αγώνα τους για καλύτερες εργασιακές συνθήκες και μισθούς.
    Το συνδικάτο RCN (Royal College of Nursing) προκήρυξε σήμερα 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της 1ης Μάρτη. Προειδοποίησε ότι στην απεργία θα συμμετάσχει το νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζεται σε Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και άλλες υπηρεσίες που είχαν εξαιρεθεί τις προηγούμενες φορές.
    Οι διήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις του RCN το προηγούμενο τρίμηνο αφορούσαν μόνο 12 ώρες κάθε ημέρα. «Μέχρι τώρα, ζητούσαμε από χιλιάδες μέλη μας να εξακολουθήσουν να εργάζονται κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων. Πλέον όμως είναι σαφές ότι αυτό απλώς παρατείνει τη διαμάχη (με την κυβέρνηση)», είπε ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Πατ Κάλεν, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα υπάρξει τομέας του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) που θα μείνει ανεπηρέαστος.
     Η Βρετανία βιώνει το μεγαλύτερο κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων εδώ και δεκαετίες, με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων από διάφορους κλάδους.
     Το συνδικάτο RCN υπογραμμίζει πως οι νοσηλευτές έχουν υποφέρει εδώ και μια δεκαετία λόγω των χαμηλών μισθών που υποχρέωσαν χιλιάδες να αλλάξουν δουλειά. Αξιώνει αυξήσεις μισθών κατ' αναλογία με τον πληθωρισμό, ο οποίος έχει φθάσει στο χειρότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών στη Βρετανία.
Αναδημοσίευση από https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: