Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Δυναμική κινητοποίηση στο Μεσολόγγι για το νοσοκομείο

   Πρωτοφανής ήταν η προσέλευση του κόσμου στην κινητοποίηση για την ενίσχυση του νοσοκομείου Μεσολογγίου. Κάτοικοι της περιοχής και όχι μόνο ζήτησαν να σταματήσει η υποβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης καθώς και την αυτονόμησή του.
     Αρχικά, πολίτες βρέθηκαν στην πύλη του νοσοκομείου ενώ είχε κηρυχθεί τρίωρη στάση εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της πόλεως. Ακολούθησε δυναμική πορεία προς την κεντρική πλατεία όπου τη σκυτάλη πήραν οι ομιλίες με βασικά αιτήματα να μην κλείσει το νοσοκομείο και να μην προχωρήσουν σε συγχώνευση ή κατάργηση τμημάτων.
    Αλλα αιτήματα αφορούσαν την αποσύνδεση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου από το Νοσοκομείο Αγρινίου, την προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου με κατεπείγουσες διαδικασίες, ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού και την κάλυψη κενών στα τμήματα που βρίσκονται σε λειτουργική κατάρρευση (Χειρουργική, Παθολογική, Αναισθησιολογικό, Ορθοπαιδική, Γυναικολογική.
   Το «παρών» στην μεγάλη συγκέντρωση έδωσαν και οι δήμαρχοι Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας και Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης.
Αναδημοσίευση από https://pelop.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: