Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Ο Κώστας Πετρόπουλος στό alphapatras, με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση του Σωματείου μας με την Διοίκηση του Νοσοκομείου.

    Την Δευτέρα 30.1.23, ως γνωστόν,  πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Σωματείου μας με την Διοίκηση, μετά από αίτημα του Σωματείου μας.
   Σ΄  αυτήν την συνάντηση, όπου ανάμεσα στούς 4 συμμετέχοντες ήταν  και ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου μας Κώστας Πετρόπουλος, από την πλευρά του Σωματείου τέθηκαν τα ζητήματα:
 –  Της λειτουργίας της υγειονομικής επιτροπής, όπου μέσα στα γενικά και αόριστα, ο Πετρόπουλος αφού έθιξε τις απαράδεκτες πρακτικές του Προέδρου της επιτροπής, τόσο σε ότι αφορά την προσκόμιση της πληθώρας των δικαιολογητικών που ζητά με την κατάθεση της κάθε αναρρωτικής γεγονός ανεπίτρεπτο και δυσλειτουργικό,  όσο και το απαράδεκτο εκ μέρους του  κάλεσμα Συναδέλφων με ψυχιατρικές αναρρωτικές, πρότεινε την εφαρμογή της νόμιμης διαδικασίας, αυτής  που ίσχυε κατά το παρελθόν με την προϋπόθεση οι όποιες πρός εξέταση αναρρωτικές να εξετάζονται εγκαίρως
– Ο έλεγχος του βιβλίου παρουσίας των Διοικητικών, για το οποίο οι τελευταίες εξελίξεις άλλαξαν το εφαρμοζόμενο απαράδεκτο καθεστώς εκ μέρους των Διοικούντων, ο Πετρόπουλος επέκτεινε το ζήτημα στήν λειτουργία των καμερών όπου ζήτησε να μας δοθεί ο κανονισμός και το πλαίσιο της λειτουργίας τους, καθώς επίσης και το προκλητικότατο έγγραφο του Διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας, που θέλει ενημέρωση για την παρουσία των εργαστηριακών Συναδέλφων, όπου ο Αν Διοικητής για να τον καλύψει είπε ότι αυτό έγινε λόγω της πρόσφατης άσκησης που διεξήχθη στό Νοσοκομείο μας, αστειότητες που διαψεύδονται από την συνέχιση της προαναφερόμενης διαδικασίας ακόμη και σήμερα. 
 – Τα καθήκοντά των καθαριστριών που επιφορτίζονται με αντικείμενα δουλειάς των Βοηθών Θαλάμων, όπου ο Πετρόπουλος ζήτησε την άμεση πρόσληψη Βοηθών Θαλάμων για την πλήρη κάλυψη των σχετικών αναγκών. 
 – και λίγο  η λειτουργία των χειρουργείων, όπου ο επικεφαλής της παράταξής μας αναφέρθηκε στην καταστρατήγηση του κανονισμού λειτουργίας τους και τον σχετικό αποκλεισμό ιατρών.
ζητήματα για τα οποία, οι Διοικούντες, αν και τα είχαν πάρει γραπτώς προ πολλού, απλά τα συζήτησαν, χωρίς να δώσουν επί της ουσίας καμία λύση.
     Ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου, αφού πήρε θέση σε όλα τα προαναφερόμενα, έθεσε επιπλέον και τα παρακάτω ζητήματα, ζητήματα που έχουν να κάνουν  με:
 – την  κτιριακη επέκταση του νοσοκομείου,  η οποία δεν φαίνεται να απασχολεί καν  την Διοίκηση, αλλά και τούς υπόλοιπους,  Υ.πε και Υπουργείο.
– τις πρόσφατες καρατομήσεις και μετακινήσεις Προϊσταμένων, όπου η Διοίκηση προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, πιστή στους διωκτικούς εντολείς, ξεχνώντας τις δεσμεύσεις τους περί επαναφοράς της νομιμότητας .
– την άμεση επιστροφή των όποιων μετακινημένων συναδέλφων μας σε άλλες υπηρεσίες της πόλης. 
 – την λειτουργία του ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ και ιδιαιτέρως την διαδικασία της επιλογής των θεμάτων,  όπου με δεδομένη την συνειδητή καταστρατήγηση της σειράς των αιτημάτων, ζήτησε να μπουν προς συζήτηση άμεσα όλα τα εκκρεμή ζητήματα.
-και βεβαίως για την εκκρεμότητα της παρατασης της συνταξιοδότησης των ιατρών του νοσοκομείου μας, όπου δήλωσαν  «άγνοια».
Αναδημοσίευση από τον https://alphapatras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: