Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Μιχ. Γιαννάκος: ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΙ 35%. ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΙ 54 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ;

      Στο Νοσοκομείο Τρικάλων έτρεξε και τελείωσε  ο διαγωνισμός για εγκατάσταση εργολάβων στη φύλαξη, την καθαριότητα και την εστίαση. Σήμερα εργάζονται με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων πολλά χρόνια 45 καθαρίστριες, 7 φύλακες και 7 υπάλληλοι εστίασης,. Συνολοκά  59 συμβασιούχοι εργαζόμενοι  θα απολυθούν τις προσεχείς ημέρες για να εγκατασταθεί  ο  εργολάβος  αν και η σύμβαση τους λήγει 30/6/2023.
     Με βάσει την οικονομοτεχνική μελέτη  οι 7 συμβασιούχοι  φύλακες στοιχίζουν 67.000 ευρώ το έτος. Ο εργολάβος για την απασχόληση ίδιου αριθμού    φυλάκων  θα στοιχίσει 129.820 ευρώ το έτος. 
       Οι 45  συμβασιούχες Καθαρίστριες στοιχίζουν 435.000 ευρώ το έτος και ο Εργολάβος για την απασχόληση ίδιου αριθμού καθαριστριών  θα στοιχίσει 625.000 ευρώ το έτος.
      Οι 7 συμβασιούχοι υπάλληλοι της Εστίασης στοιχίζουν 71.000 ευρώ κατ΄ έτος  και ο εργολάβος για την απασχόληση του ιδίου αριθμού  προσωπικού  θα στοιχίσει 115.000 ευρώ κατ΄ έτος.
          Δηλαδή 
οι  57 συμβασιούχοι εργαζόμενοι συνολικά στοιχίζουν 573.000 ευρώ κατ΄ έτος και τα Συνεργεία  για τις ίδιες εργασίες με ίδιο αριθμό ατόμων θα  στοιχίσει 869.820 ευρώ κατ΄ έτος.  Οι  εργολάβοι στοιχίζουν 35% περισσότερο. 
      Δεν συμβαίνει αυτό  μόνο στο Νοσοκομείο των Τρικάλων. Παντού σε  όσα  νοσοκομεία  τρέχουν διαγωνισμοί οι οικονομοτεχνικές μελέτες είναι αντίστοιχες  ή  και πιο ακριβές για το δημόσιο.
       Τα επι πλέον  χρήματα δεν πάνε στους εργαζόμενους, αλλά στις τσέπες των εργολάβων. Οι εργαζόμενοι θα παίρνουν μισθό  τα μισά από όσα σήμερα που είναι με συμβάσεις. 
         Με βάσει όσα είπε ο Υπουργός Υγείας όταν τα συνεργεία είναι ακριβότερα δεν θα εγκαθίστανται στα Νοσοκομεία και θα συνεχίζουν   οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι.  Ελπίζουμε η Διοίκηση του Νοσοκομείου των Τρικάλων να μην παρακούσει την εντολή. Το λέμε γιατί ήδη  ετοιμάζουν τις  απολύσεις των  57 συμβασιούχων εργαζόμενων. 
                                        Μιχ, Γιαννάκος - Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: