Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 19ης – 2η/6-2-2023, Έκτακτης Συνεδρίασης του Δ.Σ. του Σωματείου μας.

      Τη ΔΕΥΤΕΡΑ  6/2/23 και ώρα 10:00 π.μ., συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σωματείου μας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου μας, Μιχάλη Στελλάτου, με το εξής παρακάτω θέμα:

 Άμεσα μέτρα για τις αντίξοες συνθήκες λειτουργίας του Χειρουργείου που επικρατούν.

            Σ’ αυτή την έκτακτη συνεδρίαση όπου απουσίαζαν οι: Παλιοκώστα Βασιλική,  Γιαννόπουλος Σπύρος, Μαυρίκη Ελισάβετ, Πετροπούλου Κων/να, Ασλανίδη Αικατερίνη και Χαβελέ Αμαλία και αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία με την παρουσία των: Στελλάτου Μιχάλη, Στεφανάτου Θάνου, Σταμόπουλου Βασίλη, Πετρόπουλου Κώστα, Σουγλέρη Χρήστου, Μανωλοπούλου Χαρά  και Λιώλη Βένη ξεκίνησε η Συνεδρίαση με την προβλεπόμενη εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας.
   Λόγω απουσίας του Γραμματέα και της Αν. Γραμματέως το Σώμα αποφάσισε χρέη Γραμματέα να κάνει ο Στεφανάτος Θάνος.
    Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος το θέμα της έκτακτης προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, βάσει της οποίας είχε συγκαλέσει τη συγκεκριμένη έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ., αναφέρθηκε στα εξής: 
Σε ότι αφορά το θέμα, 
για τις αντίξοες συνθήκες λειτουργίας του Χειρουργείου. Η πλήρης καταστρατήγηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Χειρουργείου που να φτάνει σε σημείο  να εγκυμονεί  τεράστιους κινδύνους για τους ασθενείς αλλά και για τους εργαζόμενους. Επίσης, αναφέρθηκε στις παρατάσεις που συχνά γίνονται με αποτέλεσμα το προσωπικό να αναγκάζεται να εργάζεται σε επισφαλείς συνθήκες.
Πρότεινε
να πραγματοποιηθεί απεργιακή κινητοποίηση με 5ωρη Στάση Εργασίας για την Πέμπτη 9.2.23.
    Ο επικεφαλής της ΑΚΕ, Σουγλέρης Χ. Πρότεινε να πάμε σε Συνάντηση με την Επιτροπή Χειρουργείου και τη Διοίκηση και μετά να πάμε σε κινητοποίηση.
     Ο επικεφαλής της Συνδικαλιστικής Αλλαγής, Πετρόπουλος Κ. Πρότεινε
να σταλεί  εξώδικο προς τη Διοίκηση και εάν και εφόσον δεν δοθεί λύση, τότε να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις και όχι μόνον, ακόμη και στις εισαγγελικές αρχές για τις παραβάσεις και την επικινδυνότητα που αυτές εγκυμονούν.
      Η επικεφαλής της ΕΣΥ, Λιώλη Β. Πρότεινε να γίνει πρώτα Γενική Συνέλευση και μετά να γίνει κινητοποίηση. 
Το  Διοικητικό  Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ 
Μετά από ψηφοφορία να περάσει κατά πλειοψηφία η εισήγηση του Προέδρου.
                    Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: