Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΣΗΜΕΡΑ 22/2/23 ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ


 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ  22/2/23
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8:30 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗ


ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 05:45 π.μ.

Συναδέλφισσες/οι

Βρισκόμαστε στο στάδιο όπου η Κυβέρνηση με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που λαμβάνει προχωρά τάχιστα στην ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας. Το μαρτυρά η απόφασή της πριν λίγες ημέρες για τη μετατροπή του Ογκολογικού Παίδων σε ΝΠΙΔ, η επαναφορά των πολύ ακριβών εργολάβων, η επέκταση και παγίωση των ελαστικών μορφών εργασίας. Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι φτάνουν πλέον στο 35% των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε εν μέσω πανδημίας για τη μονιμοποίησή τους.

 

Πρόσφατα στο γειτονικό Μεσολόγγι και σ’ άλλες πόλεις της χώρας χιλιάδες πολίτες ξεσηκώθηκαν βάζοντας φραγμό στις ορέξεις των κυβερνώντων να ξεπουλήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία στα κοράκια της υγείας.

 

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας απέδειξε τον ανεκτίμητο και αναντικατάστατο ρόλο του την περίοδο της πανδημίας. Ο Ιδιωτικός Τομέας δεν έβαλε πλάτη. Με την νοσηλεία - noncovid περιστατικών - αύξησαν κατά πολύ τα κέρδη τους. Δεν μπορεί λοιπόν οι Δημόσιες Δαπάνες υγείας να παραμένουν στο 5% του ΑΕΠ και ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρώπης να είναι στο 7,5% του ΑΕΠ. Έτσι υποβαθμίζεται η ποιότητα των υπηρεσιών, ιδιωτικοποιείται το Σύστημα αργά αλλά σταθερά και οι πολίτες βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για αγορά υπηρεσιών υγείας.

Για την «αύξηση» του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας έχουμε να πούμε ότι και εδώ είναι μια μεγάλη κοροϊδία όπως και με τη μη ένταξή μας στα ΒΑΕ. Μεγάλο ποσοστό του προσωπικού δεν λαμβάνει καμία αύξηση ή λαμβάνει αυξήσεις κατώτερες του αναμενόμενου. Το Νοσηλευτικό Προσωπικό που λαμβάνει τώρα επίδομα 150€ αυξάνεται στα 200€ μικτά. Αποκλείστηκαν ειδικότητες, όπως Διοικητικό και άλλα επαγγέλματα που ανήκουν στην Ιατρική Υπηρεσία χωρίς κανένα επιστημονικό κριτήριο και διαχωρίστηκαν φορείς που κάνουν την ίδια δουλειά. Πριν τα μνημόνια όλοι οι υγειονομικοί παίρναμε 310€- 340€  νοσοκομειακό επίδομα χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις. Τέλος,  απόφαση του ΣτΕ ορίζει την επιστροφή των μισθών των υγειονομικών που ήταν σε αναστολή από 14/4/2022 έως 31/12/2022. Αναμένουμε!

 

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·         ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

·         ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ου& 14ου ΜΙΣΘΟΥ

·         ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ

·         ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

·         ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

·         ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ 7.5% ΤΟΥ ΑΕΠ

·         ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ & ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

·         ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ.

·         ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΩΝ

·         ΕΝΙΑΙΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ

·         ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

·         ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: