Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Μιχ. Γιαννάκος: ΥΠΕΓΡΑΦΕΙ η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ του ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ k΄ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ από 0 έως 50 ΕΥΡΩ τον ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ των ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ που ΚΑΝΑΜΕ στην ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. ΟΜΩΣ με τις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΟΤΡΕΨΑΜΕ τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

       Υπεγράφει χθες από το Υπουργείο οικονομικών η αναμόρφωση  του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τους υγειονομικούς.
     Στο Υπουργείο οικονομικών είχαμε καταθέσει τις προτάσεις μας για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, μέσα από τον διπλασιασμό και την επέκταση   και στις άλλες ειδικότητες  του εν λόγω επιδόματας, ως έμπρακτη αναγνώριση της πολιτείας στον ηρωϊσμό  και την αυτοθυσία που επιδείξαμε στη διάρκεια της πανδημίας.  
  Οργανώσαμε δυναμικές κινητοποιήσεις απέναντι στη  διαχρονική πρόθεση  των κυβερνήσεων (απο το 2016) περικοπής του επιδόμοτος. Τα περυσινά  αρχικά σενάρια του Υπουργείου οικονομικών  για οριακές αυξήσεις σε λίγες ειδικότητες και πετσόκομμα στις υπόλοιπες τα απορρίψαμε δυναμικά. 
   Ξεκίνησε νέος διάλογος εν μέσω κινητοποιήσεων με το Υπουργείο Οικονομικών. Και καταλήξανε στη τωρινή αναμόρφωση του επιδόματος. 
             Θα μελετήσουμε  την πολυσέλιδη  απόφαση. 
Μας ενημέρωσαν από το υπουργείο οικονομικών  ότι δεν περικόπτεται,  δεν μειώνεται από κανέναν συνάδελφο το επίδομα, καθώς επίσης  εντάσσονται στους δικαιούχους και νέες ειδικότητες ( π.χ. φυσικοθεραπευτές, φύλακες κ.λ.π.). Φαίνεται ότι η  διατήρηση  του επιδόματος στο σημερινό ύψος  σε πολλές ειδικότητες επιτυγχάνεται με τη διεύρυνση των κατηγοριών. Αυτό είναι επικίνδυνο για την ασφαλιστική ένταξη  των συγκεκριμένων   επαγγελμάτων στα ΒΑΕ. Θα το δούμε. Οι αυξήσεις   όμως  από 0 ευρώ έως 50 ευρώ το μήνα (νοσηλευτικό προσωπικό)  που αφορούν την μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων  δεν μας καλύπτουν. Είναι κοροϊδία.
   Η ακρίβεια τσακίζει και συνεχίζουν πολλοί συνάδελφοι  να λαμβάνουν μισθούς χαμηλότερους από το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη.  Όμως εαν δεν ήταν οι παρεμβάσεις της ΠΟΕΔΗΝ τα πράγματα θα ήταν πολύ δυσμενέστερα. Το παραδέχονται και στο Υπουργείο Οικονομικών.
     Επισημαίνουν  μάλιστα τον εμπεριστατωμένο  καταλυτικό ρόλο της ΠΟΕΔΗΝ  στη διόρθωση των αρχικών σεναρίων με το πετσόκομμα πολλών ειδικοτήτων.
   Ήδη έχει συσταθεί η δευτεροβάθμιος επιτροπή που δίνει τη δυνατότητα για διορθώσεις και συμπληρώσεις. Θα την αξιοποιήσουμε. Συνεχίζουμε τους αγώνες.
              Μιχ. Γιαννάκος  Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: