Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Σχετικά με τη συνάντηση του Δ.Σ. του Σωματείου μας με τη Διοίκηση, την 30.1.23.

Αριθμ. Πρωτ.: 26.                                     ΠΡΟΣ:Mέλη Σωματείου μας.            
Πάτρα: 10 -2 -23                               
  
     Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30/1/23 η συνάντηση του Σωματείου μας (Στελλάτος, Πετρόπουλος, Στεφανάτος, Σουγλέρης) με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν αυτά που μας απασχόλησαν τους τελευταίους μήνες και είχαμε κάνει τις σχετικές παρεμβάσεις μας προς τη Διοίκηση.
1. Σε ότι αφορά τη λειτουργία της Υγειονομικής Επιτροπής,  επισημάναμε ότι δεν υπάρχει και ότι δεν τεκμηριώνεται, με ποιες σχετικές κείμενες διατάξεις είναι αυτές που διέπουν τη λειτουργία της επιτροπής. Τονίσαμε ότι θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να μπουν οι ασφαλιστικές δικλείδες έτσι ώστε η λειτουργία της να μην έχει μόνο ως κύριο στόχο την περικοπή των αναρρωτικών αδειών, που εδώ να τονίσουμε αυτές χορηγούνται από τους θεράποντες ιατρούς για την αποκατάσταση της πλήρους υγείας των ασθενών, με απώτερο σκοπό της περικοπή του μισθού.
Η Διοίκηση για αυτό το θέμα τόνισε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία με τους αρμόδιους έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μη βρίσκονται προ τετελεσμένου γεγονότος περικοπής του μισθού τους.
2. Σχετικά με τις πρακτικες ελέγχου του βιβλίου παρουσίας σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων όπως διοικητικών και εργαστηριακών από τη Διοίκηση.
Τονίσαμε καταρχήν ότι είμαστε υπέρ της τήρησης του ωραρίου αλλά είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυταρχικές πρακτικές που δεν τιμούν ούτε τους εργαζόμενους και πολύ περισσότερο τη Διοίκηση. Οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι για την τήρηση του ωραρίου είναι οι Διευθύνσεις και οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων, και συνεπώς η Διοίκηση εκεί θα πρέπει να εστιάσει.
Από την πλευρά της η Διοίκηση μάς ανέφερε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις μη τήρησης του ωραρίου, οι οποίες δεν είναι και ο ουσιαστικός λόγος να έχουμε τέτοιου είδους πρακτικές ελέγχου του βιβλίου παρουσίας.
3.Σχετικά με τα καθήκοντα με τις Συναδέλφισσες στην καθαριότητα όπου αρκετές φορές κυρίως στη νυχτερινή βάρδια επομίζονται και άλλα καθήκοντα όπως π.χ καθαριότητα κρεβατιών κομοδίνων κλπ, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταποκριθούν και στα δικά τους καθήκοντα.
Η Διοίκηση  ανέφερε ότι αυτό δεν συμβαίνει συχνά, και ότι θα προσπαθήσει να ενισχύσει με Β.Θαλάμου και την νυχτερινή βάρδια.
4. Προβλήματα που προκύπτουν στις Παθολογικές κλινικές. Αναφερθήκαμε στα προβλήματα που προκύπτουν αρκετά συχνά στις Παθολογικές κλινικές όπως η νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό,νοσηλεία σε διασωληνωμένα περιστατικά, που ταυτόχρονα με τον τεράστιο όγκο νοσηλευομένων  περιστατικών, να δυσχαιρένεται πολύ η λειτουργία των εργαζομένων.
5.Για τη λειτουργία των  Χειρουργείων.Τονίσαμε για μια ακόμη φορά την ανεξέλεγκτη κατάσταση που  επικρατεί εκεί, με την καταστρατήγηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Χειρουργείου, με αποτέλεσμα να εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τους ασθενείς , αλλά και για το προσωπικό.
Η Διοίκηση ανέφερε, ότι το αμέσως επόμενο διάστημα με τον ερχομό ενός αναισθησιολόγου, αλλά και με ενίσχυση με προσωπικό θα υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας και τέταρτης αίθουσας, έτσι ω΄στε θα αμβλυνθεί αυτό το πρόβλημα.
Εμείς βέβαια έχουμε τις επιφυλάξεις μας και θα το παρακολουθούμε, γιατί πιστέυουμε ότι μαυτός δεν είναι ο μόνος αρνητικός παράγοντας.
6. Για τις Καρατομήσεις Προϊσταμένων. Για μία ακόμη φορά καταγγείλαμε τις πέρα για πέρα άδικες Καρατομήσεις Προϊσταμένων που είχαμε τον Αύγουστο, που καμία σχέση δεν είχαν με το περιστατικό του ΤΕΠ, όπως και η ΕΔΕ απέδειξε.
Η Διοίκηση μας ανέφερε ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν κάποιες ενέργειες προς διόρθωση αυτού του θέματος.
7.Για τη Λειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Τονίστηκε ότι οι αιτήσεις των Συναδέλφων δεν εξετάζονται με βάση την παλαιότητα της αίτησης και έχουμε φαινόμενα να εξετάζεταζονται πρόσφατες αιτήσεις εις βάρος παλαιοτέρων.
8. Για τα Κτιριακά ότι:Για το Στέγαστρο, μέσα στο Φλεβάρη θα εγκατασταθεί ο εργολάβος, προχωρά η προμήθεια για το λεβητοστάσιο,προχωρά η Δωρεά Στεφανόπουλου, για την ενεργειακή αναβάθμιση του Ταχυρρύθμου δεν γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει το έργο.Για την Σχολή  Νοσοκόμων αναφέρθηκεότι υπαρχει μία κινητικότητα.
      Αναμένουμε λύσεις στα ζητήματα που μας απασχολούν και περιμένουμε τις σχετικές λύσεις.
                                              Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: