Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 18ης – 1η /17-1-2023, Συνεδρίασης του Δ.Σ. του Σωματείου μας.

          Την ΤΡΙΤΗ 17/1/23 και ώρα 09:30 π.μ., συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σωματείου μας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου μας, Μιχάλη Στελλάτου, με τα εξής παρακάτω θέματα:


  1. Εκδηλώσεις Σωματείου (κοπή πρωτοχρονιάτικης πίττας – Τσικνοπέμπτη).
  2. Σχετικά με την αλλαγή χρήσης του πρώην 409 Νοσοκομείου.
  3. Προβλήματα που προέκυψαν στην τελευταία απεργιακή κινητοποίηση.
  4. Σχετικά με την πρακτική ελέγχου του βιβλίου παρουσίας Συναδέλφων.
  5. Διάφορα τρέχοντα θέματα.

 

                   Σ’ αυτή τη συνεδρίαση, όπου απουσίαζαν οι: Παλιοκώστα Βασιλική, Πετροπούλου Κων/να, Ασλανίδη Αικατερίνη, και αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία με την παρουσία των: Στελλάτου Μιχάλη, Στεφανάτου Θάνου, Σταμόπουλου Βασίλη, Πετρόπουλου Κώστα,  Γιαννόπουλου Σπύρου, Μαυρίκη Ελισάβετ, Σουγλέρη Χρήστου, Χαβελέ Αμαλίας, Μανωλοπούλου Χαράς και Λιώλη Βένης ξεκίνησε η Συνεδρίαση με την προβλεπόμενη εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας.

    Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, βάσει της οποίας είχε συγκαλέσει τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ., αναφέρθηκε στα εξής: 

 I.   Σε ότι αφορά το I θέμα,  για τις εκδηλώσεις του Σωματείου μας:

Για εφέτος πρώτη φορά η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας να γίνει εκτός Νοσοκομείου μαζί με Χοροεσπερίδα και το μισό αντίτιμο του εισιτηρίου για τα μέλη μας να καταβληθεί από το ταμείο του Σωματείου. Για την εκδήλωση της Τσικνοπέμπτης να πραγματοποιηθεί όπως και πριν την πανδημία στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου.

ΙΙ.  Σε ότι αφορά το II θέμα, σχετικά με την αλλαγή χρήσης του πρώην 409 Νοσοκομείου:

Εισηγήθηκε και τόνισε για την αναγκαιότητα παραμονής του πρώην 409 Νοσοκομείου για υγειονομιακή και μόνο χρήση έτσι ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος της Δημόσιας Υγείας της περιοχής μας.

IΙI.  Σε ότι αφορά το III θέμα,  ο Πρόεδρος  του Σωματείου μας αναφέρθηκε στα προβλήματα που προέκυψαν στην τελευταία απεργιακή κινητοποίηση σχετικά με το προσωπικό ασφαλείας και τις αιτιάσεις της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης και επισήμανε ότι η αρμοδιότητα έκδοσης του προσωπικού ασφαλείας είναι αποκλειστικά και μόνο του Σωματείου. Για οποιοδήποτε πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί θα πρέπει να είναι ενήμερο το Σωματείο για άμεση επίλυση αυτού.

 IV.  Σε ότι αφορά το IV θέμα,  τόνισε ότι ο Αναπληρωτής Διοικητής δεν θα πρέπει να συμπεριφέρεται με πρακτικές παλαιών εποχών που έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί στο ζήτημα σχετικά με το βιβλίο παρουσίας, και ότι την ευθύνη την έχουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι δηλαδή οι Προϊστάμενοι και οι Διευθυντές. Τέτοιες πρακτικές δεν τιμούν όυτε τους εργαζόμενους και πολύ περισσότερο τη Διοίκηση.

V.  Στα πλαίσια του V  θέματος,  ο Πρόεδρος αναφέρθηκε σε επισημάνσεις που έχει κάνει η Εξελεγκτική Επιτροπή και θέλει απαντήσεις από το Διοικητικό Συμβούλιο.

                      Το  Διοικητικό  Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:

  1. Κατά πλειοψηφία, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά σε κέντρο διασκέδασης και να συμπεριλαμβάνει και Χοροεσπερίδα. Να πραγματοποιηθεί η γιορτή της Τσικνοπέμπτης στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου. Εγκρίθηκαν και οι σχετικές δαπάνες για την εκδήλωση της κοπής πίτας – χοροεσπέρίδα καθώς επίσης και των εκδηλώσεων της Τσικνοπέμπτης.
  2. Κατά πλειοψηφία να σταλεί επιστολή – δελτίο τύπου που να τονίζει την αναγκαιότητα παραμονής του πρώην 409 Νοσοκομείου στο Δημόσιο για υγειονομική και μόνο χρήση.
  3. Αποφάσισε να γίνει παρέμβαση στη Νοσηλευτική Διεύθυνση και να τονιστεί ότι ο μοναδικός υπεύθυνος για την έκδοση του προσωπικού ασφαλείας είναι το Σωματείο και ότι δεν θα δεχθούμε άλλες τέτοιου είδους παρεμβάσεις.
  4. Κατά πλειοψηφία να καταδικάσει τη συμπεριφορά και τις πρακτικές του Αν. Διοικητή, προφανώς το Σωματείο μας και είναι υπέρ της τήρησης του ωραρίου και ότι καθ’ ύλην αρμόδιοι ελέγχου τήρησης του ωραρίου είναι οι Προϊστάμενοι. Για αυτούς τους λόγους θα σταλεί σχετική επιστολή προς τη Διοίκηση. Εάν συνχιστεί αυτή η κατάσταση θα προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση.
  5. Ότι θα δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα της Εξελεγκτικής Επιτροπής σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.

Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: