Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Κινητοποίηση Τριμηνιτών που απελήθησαν με την επιστροφή από νόσηση των ανεμβολίαστων, την Παρασκευή 15/12/2023. Συγκέντρωση στις 10πμ στο Υπουργείο Υγείας.

ΑΘΗΝΑ 14/12/2023
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1688

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΙΜΗΝΙΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΛΗΘΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΑΠΟ ΝΟΣΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10ΠΜ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


Η ΠΟΕΔΗΝ επανειλημμένως έχει ζητήσει την επιστροφή στην εργασία των συναδέλφων που προσλήφθηκαν προς αντικατάσταση των ανεμβολίαστων που τέθηκαν σε αναστολή αλλά απολύθηκαν με την επιστροφή των ανεμβολίαστων μετά από νόσηση λίγο πριν τη λήξη του μέτρου.
Εν αντιθέσει με τους συναδέλφους που στη λήξη του μέτρου της αναστολής μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας στο οποίο προσέφυγε η ΠΟΕΔΗΝ, είχαν ενεργείς συμβάσεις και παραμένουν στο ΕΣΥ με ανανέωση των συμβάσεων έως 31/12/2024. Είναι 500 εργαζόμενοι που προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες από τη πρώτη γραμμή στη διάρκεια της πανδημίας σε μια δύσκολη περίοδο για το ΕΣΥ με το μέτρο της αναστολής εργασίας σε ισχύ και είναι υποχρέωση του Υπουργείου Υγείας να επανέλθουν στην εργασία τους με νομοθετική ρύθμιση.
Στηρίζουμε την κινητοποίηση τους και την συγκέντρωση την Παρασκευή 15/12/2023 στις 10πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν την κινητοποίηση των αδικημένων συναδέλφων.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: