Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Διοικητές Νοσοκομείων: Σε υπουργική απόφαση οι νέοι αυξημένοι μισθοί τους – Όλα τα ποσά

Καθορίστηκαν οι μισθοί για τους Διοικητές Νοσοκομείων με υπουργική απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Εσωτερικών.


Να υπενθυμιστεί εδώ ότι πρόσφατα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί ότι θα δοθούν αυξήσεις στους μισθούς των Διοικητών, ώστε να λαμβάνουν τα ίδια χρήματα με αυτά που παίρνουν σήμερα οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων.


Στόχος να μπορέσει η κυβέρνηση να προσελκύσει ικανά στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα για να διοικήσουν τις νοσηλευτικές μονάδες.


Μέχρι σήμερα οι μικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις Διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών των Νοσοκομείων ανέρχονται από 2647,84 έως 3524,69 ευρώ. Το ακριβές ποσό της αμοιβής συναρτάται από τον αριθμό των οργανικών κλινών της εκάστοτε ιατρικής μονάδας.


Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του HealthReport.gr και με βάση την ΚΥΑ που εξεδόθη  οι αποδοχές διαμορφώνονται ως εξής:


Διοικητές Νοσοκομείων:


5.121 ευρώ μικτά για νοσοκομεία με δυναμική μεγαλύτερη των 400 οργανικών κλινών


4.608,9 ευρώ μικτά για νοσοκομεία με δυναμική 400 ή λιγότερων οργανικών κλινών.


Αναπληρωτές Διοικητές Νοσοκομείων:


4.096,8 ευρώ μικτά για νοσοκομεία με δυναμική μεγαλύτερη των 400 οργανικών κλινών.


3.584,7 ευρώ μικτά για νοσοκομεία με δυναμική μικρότερη 400 ή λιγότερων οργανικών κλινών.


Διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών: 5.121 ευρώ μικτά.


Υποδιοικητές Υγειονομικών Περιφερειών: 4.608,9 ευρώ μικτά.


Αξίζει να σημειωθεί ο νέος νόμος για την επιλογή και αξιολόγηση των διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου προβλέπει και τη θέσπιση κινήτρων υπό τη μορφή οικονομικής ανταμοιβής για την επίτευξη των στόχων του κάθε φορέα, το λεγόμενο «μπόνους παραγωγικότητας», δίνοντας τη δυνατότητα στα στελέχη των Διοικήσεων να διεκδικήσουν μεγαλύτερες αποδοχές, πέραν των οριζόντιων αυξήσεων που περιγράφονται παραπάνω.


Επισημαίνεται ότι το μπόνους παραγωγικότητας δεν μπορεί να υπερβαίνει ετησίως το 20% του ετήσιου βασικού μισθού.


Δείτε ΕΔΩ τι αναφέρει η απόφαση

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ


Α. Οι τακτικές μικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών, διεπομένων από καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ορίζονται στο ποσό που αντιστοιχεί στις εκάστοτε καταβαλλόμενες αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.


Β. Οι τακτικές μικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις των Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών, διεπομένων από καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ορίζονται σε ποσοστό ενενήντα τοις εκατό (90%) επί του ποσού που αντιστοιχεί στις εκάστοτε καταβαλλόμενες αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.


Γ. Οι τακτικές μικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις των Διοικητών των Νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας με οργανική δύναμη από 401 κλίνες και πάνω, διεπομένων από καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ορίζονται στο ποσό που αντιστοιχεί στις εκάστοτε καταβαλλόμενες αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.


Δ. Οι τακτικές μικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις των Διοικητών των Νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με οργανική δύναμη ίση ή μικρότερη από 400 κλίνες, διεπομένων από καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ορίζονται σε ποσοστό ενενήντα τοις εκατό (90%) επί του ποσού που αντιστοιχεί στις εκάστοτε καταβαλλόμενες αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.


Ε. Οι τακτικές μικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις των Αναπληρωτών Διοικητών των Νοσοκομείων (άρ.7 Ν.3329/2005) καθώς και των Ενιαίων (αρ. 2 Ν. 4052/2012) και Διασυνδεόμενων (παρ. 11 αρ. 66 Ν. 3984/2011) Νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με οργανική δύναμη από 401 κλίνες και πάνω, διεπομένων από καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ορίζονται σε ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) επί του ποσού που αντιστοιχεί στις εκάστοτε καταβαλλόμενες αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.


ΣΤ. Οι τακτικές μικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις των Αναπληρωτών Διοικητών των Νοσοκομείων(άρ.7 Ν.3329/2005) καθώς και των Ενιαίων (αρ. 2 Ν. 4052/2012) και Διασυνδεόμενων (παρ. 11 αρ. 66 Ν. 3984/2011) Νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με οργανική δύναμη ίση ή μικρότερη από 400 κλίνες, διεπομένων από καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ορίζονται σε ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%) επί του ποσού που αντιστοιχεί στις αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.


Ζ. Σύμφωνα με το άρ.13 του Ν.5062/2023 (ΦΕΚ. 183/τ.Α’/2023), προβλέπεται η θέσπιση συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής, υπό τη μορφή κινήτρου επίτευξης στόχων, στη βάση των αποτελεσμάτων επί των ποιοτικών και ποσοτικών στόχων που τίθενται σε σχέδια δράσης όπως αυτά προβλέπονται στο άρ. 11 του ίδιου Νόμου.


Το ύψος του κινήτρου επίτευξης στόχων δεν μπορεί να υπερβαίνει, ανά έτος, το είκοσι τοις εκατό (20%) του ετήσιου βασικού μισθού και υπόκειται στις ασφαλιστικές εισφορές και λοιπές κρατήσεις των πρόσθετων αποδοχών και καταβάλλεται καθ’ υπέρβαση του ορίου της παρ. 1 του άρ. 28 του Ν. 4354/2015 (ΦΕΚ. 176/τ.Α’/2015).

Αναδημοσίευση από: healthreport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: