Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για τι εξελίξεις στις παρατάσεις των Συμβασιούχων Συναδέλφων μας


Η χθεσινη,μαζική και απόλυτα πετυχημένη κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ έφερε αποτελέσματα . Η κυβερνηση υπαναχωρησε και θα συνεχισει να υπαναχωρει εως τη καταθεση του νομοσχεδιου στη βουλη για τη διαρκεια των συμβάσεων, για τους εργαζόμενουςστο Υπουργείο Υγείαςκαι για τους εργαζόμενουςστη προνοια.Για αυτό και η κυβέρνηση χθες το απόγευμα ανακοινωσε για ενα χρονο παραταση οσων προσεληφθησαν σε αντικατάσταση ανεμβολίαστων καθως επισης και των προνοιακων
συναδελφων σε 6 μηνες.ΔΕΝ ικανοποιηθηκε ομως το βασικο αιτημα για μετατροπή όλων των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου και δεν συμπεριλαμβάνεται διαταξη για εκδιωξη των εργολαβων απο τα νοσοκομεία και συναψη νεων ΣΟΧ .

Η χθεσινή μεγαλειώδης κινητοποίηση νέων υγειονομικών, που είναι το μέλλον της δημοσιας υγείας, στην Αττική και σε ολη τη χωρα ,ο προγραμματισμός νέων ενόψει της καταθεσης του νομοσχεδιου από την ΠΟΕΔΗΝ κινητοποιεί και αναγκαζει σε υπαναχωρησεις την κυβέρνηση .
Αν μπορουσε οποιαδήποτε παραταξη να πετύχει κατι καλο για τους εργαζομενους με τις δικες της παρεμβασεις θα το ειχε πετύχει πριν τις χθεσινες μας κινητοποιησεις ως εκ τουτο δυναμώσουμε τον αγωνα μας.
Ο πρόεδρος της ποεδην έχει συνεχείς επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο οικογένειας και κοινωνικής συνοχής με αίτημα ομως τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζόμενων και την αποφυγή απόλυσης έστω ενός συμβασιούχου. Για αυτο δεν σταματάμε τις παρεμβάσεις μας.
Συνεχίζουμε δυναμικά και μαζικά να πετύχουμε. Συγχαρητήρια στους νεους συναδέλφους που βρέθηκαν στο δρόμο και διεκδίκησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: