Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

ΕΔΕ για γλέντι στον Ερυθρό Σταυρό – Φορεία περνούν ανάμεσα σε ορχήστρα και χορευτές

Σφοδρές αντιδράσεις -και δικαίως- έχουν προκαλέσει οι εικόνες που έρχονται από το νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”, από γλέντι που διεξήχθη λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, κατά τη διάρκεια εφημερίας.

Χρήστες των social media, μεταξύ των οποίων και ο Παύλος Πολάκης, δημοσίευσαν βίντεο από τον χώρο του νοσοκομείου με κόσμο να τραγουδά και να χορεύει, ενώ τραυματιοφορείς μεταφέρουν ασθενή με φορείο ανάμεσα σε εκείνους και την ορχήστρα.


Για το γλέντι είχε σταλεί γραπτή και ηλεκτρονική πρόσκληση, με την οποία η διοίκηση καλούσε τους εργαζόμενους στον χώρο υποδοχής του κεντρικού κτηρίου εν όψει γιορτών με μπουφέ αλλά και ζωντανή λαϊκή μουσική για τον αποχαιρετισμό του 2023.

Το βίντεο προκάλεσε τις οργισμένες αντιδράσεις χρηστών των social media, στη θέαση της σοκαριστικής εικόνας όπου ασθενής πάνω σε φορείο περνά ανάμεσα από τον χορό που έχουν στήσει η διοικήτρια και ορισμένοι εργαζόμενοι και την ορχήστρα.

Έκδηλη ήταν και η αμηχανία της πλειοψηφίας των εργαζομένων του νοσοκομείου που, όπως φαίνεται, δεν συμμετείχαν μαζικά στην παραπάνω ενέργεια.

Κατόπιν εορτής η αντίδραση από το υπουργείο

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρόλο που το βίντεο έχει έρθει στο φως εδώ και τουλάχιστον μια εβδομάδα, μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής δεν είχε υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όταν και ανακοινώθηκε διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Από την 1η ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

  1. Κατόπιν παραγγελίας του Υπουργού Υγείας Κου Μιχαήλ Χρυσοχοϊδη, στο πλαίσιο Άσκησης του Πειθαρχικού Ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 11, παρ. 5, του Νόμου 3329/2005 (ΦΕΚ Α΄- 81), παραγγέλθηκε στην 1η ΥΠΕ η διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ, σε βάρος της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» ΕΕΣ, για βεβαίωση παραπτώματος που εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 107, παρ. 1, εδάφιο (β) και (ε) του Νόμου 3528/2007 (ΦΕΚ Α΄-26) «Κώδικας κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ..
  2. Η Διενέργεια της ΕΔΕ, ανατέθηκε στον Διοικητή του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», με εντολή κατεπείγουσας διεκπεραίωσης, έως Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024.-
Αναδημοσίευση από: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: