Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Κεραμέως: Οι γιατροί του ΕΣΥ παίρνουν χαμηλούς μισθούς, αλλά… μαζεύουν εμπειρίες

Ανεκδιήγητα είναι τα επιχειρήματα που επιστρατεύουν τα κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να υπερασπιστούν τις κυβερνητικές θέσεις και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Αυτήν την φορά, η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο Mega κλήθηκε να απαντήσει για τις χαμηλές αποδοχές των γιατρών και των νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση προχωρά σε γενναίες αυξήσεις των αποδοχών και αποζημιώσεων των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων.

Η ίδια έφτασε να δηλώνει ότι «Όταν υπηρετεί κάποιος στο δημόσιο προφανώς πρέπει να ζει, πρέπει να έχει μια αξιοπρεπή διαβίωση. αλλά υπάρχει και ένα άλλο σημείο που δεν είναι αμελητέο βέβαια. Είναι η μοναδική εμπειρία που παίρνει κανείς από το δημόσιο»! 

Να σημειωθεί ότι τα νέα μισθολόγια των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων φτάνουν τις αμοιβές περίπου στις 5.000 ευρώ, όταν οι μισθοί των εργαζομένων την υγεία είναι καθηλωμένοι.

Πάντως, ένα ακόμη στοιχείο που αξίζει να αναφερθεί ότι η Νίκη Κεραμέως είναι ένα από τα μέλη της κυβέρνησης με τις μεγαλύτερες καταθέσεις. Συγκεκριμένα, καταγράφει στην Δήλωση Περιουσιακής της Κατάστασης πάνω από 1.508.000 σε καταθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο διάλογος της Ν. Κεραμέως με τον δημοσιογράφο

-Δεν μπορείς να πεις “αυξάνω αυτά που παίρνει ο επικεφαλής και όχι αυτά που παίρνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία”, μετά θα σας πουν για golden boys…

-Όσο καλύτερος είναι ένας manager, τόσο καλύτερη είναι η παρεχόμενη υπηρεσία και στο νοσοκομείο. 

-Είναι διαρκές το κύμα των γιατρών των δημοσίων νοσοκομείων που φεύγουν και πάνε στα ιδιωτικά…

-Έχετε δίκιο και συμφωνώ αλλά όταν υπηρετεί κάποιος το Δημόσιο, προφανώς πρέπει να έχει μία αξιοπρεπή διαβίωση εννοείται αυτό. Υπάρχει όμως κι ένα άλλο στοιχείο, που δεν είναι αμελητέο και είναι η μοναδική εμπειρία που παίρνει κανείς από το Δημόσιο… Πάντως το Δημόσιο είναι ένας χώρος στον οποίο κανείς αποκομίζει μία τεράστια εμπειρία.

Αναδημοσίευση από: rosa.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: