Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Προς λύση οδηγείται το ζήτημα της παραμονής στα Νοσοκομεία των 2000 εργαζομένων μέσω ΔΥΠΑ ηλικίας 55-67 ετών.

ΑΘΗΝΑ 13/12/2023
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1685

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣ ΛΥΣΗ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΤΩΝ 2000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩ ΔΥΠΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 55-67 ΕΤΩΝ.

Έχουμε αναδείξει με έγγραφα, Κινητοποιήσεις το μείζον ζήτημα της αναγκαιότητας παραμονής στα Νοσοκομεία των 2000 εργαζομένων με το πρόγραμμα μακροχρόνια ανέργων της ΔΥΠΑ ηλικίας 55-67 ετών.
Ήδη έληξαν σε πολλούς οι συμβάσεις και έφυγαν από τα Νοσοκομεία επιφέροντας σημαντικές δυσλειτουργίες. Προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες με την εμπειρία που απέκτησαν ως τραυματιοφορείς, βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, Διοικητικό, Τεχνικό κλπ.
Ο Υπουργός Εργασίας κος Γεωργιάδης από την πρώτη στιγμή κατανόησε το μείζον ζήτημα που θα δημιουργηθεί με την φυγή τους καθότι έχουν αποκτήσει σχετική εμπειρία και δεσμεύτηκε για λύση.
Σε νέα επικοινωνία που είχαμε με τον Υπουργό Εργασίας μας διαβεβαίωσε ότι το ζήτημα θα λυθεί όπως κατ’ επανάληψη δεσμεύτηκε και οι εν λόγω 2000 εργαζόμενοι θα παραμείνουν η θα επαναπροσληφθούν.
Σε συνεργασία με την ΔΥΠΑ θα συσταθεί ειδικό πρόγραμμα την άλλη εβδομάδα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΥΠΑ για τους εν λόγω εργαζόμενους στη Δημόσια Υγεία στο οποίο δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι εργαζόμενοι που ολοκληρώθηκαν οι συμβάσεις τους και έφυγαν και όσοι ακόμη εργάζονται. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας.
Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο Υπουργός Εργασίας καταβάλλει ειλικρινή προσπάθεια στο συγκεκριμένο θέμα να ξεπερασθούν τα όποια εμπόδια τίθονται και σχετίζονται με την δομή των εν λόγω προγραμμάτων.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: