Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

Μιχάλης Γιαννάκος: Μικρές νίκες κατά των Εργολάβων



ΗΜΕΡΕΣ ΕΟΡΤΩΝ ΑΠΟΦΥΓΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ , ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΩΝ, ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

ΜΙΚΡΕΣ ΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.
Οι συνάδελφοι ΣΟΧ καθαρίστριες, τραπεζοκόμες στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας ειδοποιήθηκαν από τον Διοικητή του νοσοκομείου ότι απολύονται 31/12/2023 επειδή εγκαταστάθηκε εργολάβος.
Μέσα στις εορτές άνεργοι. Μάλιστα με εντολή του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ το τελευταίο χρονικό διάστημα εργαζόνταν παρ ότι είχε εγκατασταθεί εργολάβος.
Οι συνάδελφοι ΣΟΧ με ενημέρωσαν για την απόφαση του Διοικητή να τους απολύσει. Επικοινώνησα με τον Διοικητή που μου επιβεβαίωσε ότι απολύονται.
Ενημέρωσα τον Υπουργό Υγείας ο οποίος μου επανέλαβε την απόφαση της Κυβέρνησης για σταδιακή απομάκρυνση των εργολάβων και για καμία απόλυση ΣΟΧ από εδώ και στο εξής. Έδωσε αμέσως εντολή στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ οι συνάδελφοι ΣΟΧ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας να παραμείνουν στη δουλειά. Αποφύγανε έτσι την ανεργία μέσα στις γιορτές μάλιστα.
Το ίδιο συνέβει σήμερα και με το ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ.
Ειδοποιήθηκαν οι φύλακες ΣΟΧ ότι απολύονται. Με ενημέρωσε το Σωματείο επικοινώνησα με τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ και αμέσως έδωσε εντολή να παραμείνουν οι φύλακες ΣΟΧ.
Ο Υπουργός Υγείας κρατάει το λόγο του.
Για πρώτη φορά μετά από χρόνια πετυχαίνουμε μικρές νίκες κατά των εργολάβων.
Απομένει να υπάρξει σαφής κυβερνητική εντολή προς όλους τους διοικητές των νοσοκομείων να σταματήσουν οι διαγωνισμοί των εργολάβων και να δοθεί η δυνατότητα σύναψης νέων σοχ στα νοσοκομεία με νομοθετική ρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: