Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Μεγαλειώδης κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ. Οι απαντήσεις που έδωσε ο Υφυπουργός Υγείας κος Μ.Θεμιστοκλέους

ΑΘΗΝΑ 8/12/2023
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1668

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μεγαλειώδης κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ

Με μεγάλη επιτυχία και πρωτοφανή συμμετοχή κυρίως από νέους συμβασιούχους υγειονομικούς πραγματοποιήθηκε σήμερα η κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ. Ζητήσαμε συνάντηση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και έγινε με τον Υφυπουργό Υγείας κος Μ.Θεμιστοκλέους. Θέσαμε το αίτημα για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με το σκεπτικό που ήδη έχουμε περιγράψει σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας.
Οι απαντήσεις:
• Επικουρικό Προσωπικό: Οι συμβάσεις θα ανανεωθούν για ένα χρόνο μέχρι 31/12/2024.
• Οι συνάδελφοι προς αντικατάσταση των ανεμβολίαστων: Παραμένει το τρίμηνο της ανανέωσης. Η ΠΟΕΔΗΝ προσπαθεί για την ένταξή τους στο επικουρικό προσωπικό
• Ειδικευόμενοι Νοσηλευτές της Επείγουσας και Εντατικής Θεραπείας: Παραμένει το δίμηνο της ανανέωσης, αλλά προετοιμάζεται η κάλυψη των θέσεων από άλλους νοσηλευτές που θέλουν να εκπαιδευτούν από το καινούργιο πρόγραμμα. Η ΠΟΕΔΗΝ προσπαθεί για την ένταξή τους στο επικουρικό προσωπικό.
• ΣΟΧ: Ζητήσαμε την ανανέωση των συμβάσεων για ένα έτος, εκδίωξη των εργολάβων και δυνατότητα στα νοσοκομεία να προσλάβουν νέες ΣΟΧ. Ο Υφυπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι το δημόσιο συμφέρον είναι να εκδιωχθούν οι εργολάβοι και μας διαβεβαίωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή.
• ΟΑΕΔ 4.000: Ζητήσαμε την ένταξή τους στο επικουρικό προσωπικό, την μισθολογική τους αναβάθμιση και ουσιαστικά την απέκλεισε. Αναμένουμε την υπογραφή της ΚΥΑ αναμόρφωσης του Επιδόματος της Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Το Υπουργείο Υγείας έχει ζητήσει από το Υπουργείο Εργασίας την ανανέωση του προγράμματος για ένα έτος.
• Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας: Ζητήσαμε να ισχύσει η αυξημένη μοριοδότηση και στους επικουρικούς του ΕΚΕΑ στις μόνιμες προκηρύξεις και ο Υφυπουργός ήταν θετικός.
• Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας: Ενημερώσαμε ότι είναι έτοιμη η πρόταση αναμόρφωσης του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, μετά την ένσταση που υποβάλαμε και θα έρθει προς υπογραφή στον Υπουργό Υγείας. Είπαμε ότι δεν μας ικανοποιεί η πρόταση και ζητήσαμε συνάντηση πριν την υπογραφή της για να θέσουμε τις προτάσεις μας στον Υπουργό Υγείας.

Κατόπιν τούτων θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή για νέες κινητοποιήσεις.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                    ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: