Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Απόφαση της 10ης/22.9.2014, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

        Την ΔΕΥΤΕΡΑ 22/9/14, συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Σωματείου μας, με τα παρακάτω θέματα:
  • Οι Εξελίξεις στις Αξιολογήσεις και η Στάση του Σωματείου μας.                      
    Η 24ωρη της 23ης /9/14 και οι δράσεις της 1ης κ΄ 2ας/10/14.                                        
    Οι Εξελίξεις στα Χειρουργεία της Νέας Πτέρυγας.    
    Σ΄ αυτήν την Συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζαν οι, Πελεκούδας, Μπάρκας και Σουγλέρης, ο Πρόεδρος του Σωματείου μας εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε:
  • Κατ΄ αρχήν σε όλα εκείνα τα δεδομένα με τις Δικαστικές αποφάσεις για την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ της ΑΔΕΔΥ, αλλά και για την απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ, βάσει της οποίας καλύπτεται το σύνολο των Εργαζόμενων να απέχει από τις διαδικασίες της Αξιολόγησης. Αναφέρθηκε στο έγγραφο του Γρ. Προσωπικού που εκπρόθεσμα καλεί όλους τούς Εργαζόμενους να παραλάβουν τα φύλλα αξιολόγησής τους, όταν η σχετική διαδικασία έχει λήξει από την 15/9/14.
  • Στις Κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί, για το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως είναι η 24ωρη της ΑΔΕΔΥ στις 23/9/14, αλλά και το διήμερο δράσεων της ΠΟΕΔΗΝ που έχει προσδιοριστεί για την 1η και 2/10/14.
  • Aλλά και στις εξελίξεις που έχουμε στα Χειρουργεία, όπου πέρα από τα προβλήματα που έχουμε θέσει και που έχουν να κάνουν με τις ακτινοπροστασία και την τρομοκρατία στούς εκεί Εργαζόμενους και την αποχή που έχουμε αποφασίσει να κάνουμε γι΄ αυτούς τούς λόγους, προστέθηκαν νέα δεδομένα. Μιλάμε για την στάση του Ιατρού Κοροβέση που αρνήθηκε, όπως μας καταγγέλθηκε στη Ζάκυνθο, να περιθάλψει έναν 20άχρονο Τραυματία από την Ζάκυνθο που κινδύνευε να μείνει ανάπηρος, αλλά και την γενικότερη άρνησή του να πραγματοποιεί χειρουργεία στο Νοσοκομείο, γεγονός ανεπίτρεπτο.
    Στη συνέχεια:
Μετά από σχετικές ερωτήσεις, τοποθετήσεις και βεβαίως την απαραίτητη σχετική διαλογική συζήτηση των μελών του Δ.Σ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ:
  • Κατ' αρχήν η συνέχεια του αγώνα κατά των ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΝ, ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΝΤΑΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ που έχει κηρύξει γι΄ αυτόν τον σκοπό η Ομοσπονδία μας η ΠΟΕΔΗΝ, βάσει της οποίας ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ απ΄ όλες τις ΔΡΑΣΕΙΣ τις σχετικές με τις Αξιολογήσεις. Δηλ. δεν αξιολογούμε, δεν αξιολογούμαστε και δεν εισηγούμαστε σχετικά, καθώς επίσης δεν παραλαμβάνουμε τα φύλλα αξιολόγησης ή όσοι για οποιονδήποτε λόγο τα παραλάβουμε τα καταθέτουμε στο Σωματείο μας και είμαστε καλυμμένοι πλήρως γι΄ αυτό ΑΠΑΝΤΕΣ. Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε το κάλεσμα σε ΣΥΣΚΨΗ όλων των Διευθυντών και των Προϊσταμένων του Νοσοκομείου μας, για την Παρασκευή 26/9/14 στις 09:30 το Πρωί και ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για την Δευτέρα 29/9/14 στις 08:30 π.μ.
  • Συμμετοχή στην 24ωρη ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ την 23/9/14 και στο σχετικό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ στην ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.
  • Συμμετοχή στο διήμερο δράσεων της ΠΟΕΔΗΝ που έχει προγραμματιστεί για την 1η και 2/10/14, για το οποίο αποφασίσαμε σχετική ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ μέσα στις επόμενες ημέρες, σχετική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για την ΔΕΥΤΕΡΑ 29/9/14 στις 08:30 πμ και ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ την Τρίτη 30/9/14, στα πλαίσια της διοργάνωσης και στήριξης των προαναφερόμενων δράσεων, Τόσο του απογευματινού ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ, που έχπροσδιοριστεί για την 1/10/14, Όσο και της 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ που επίσης έχει προσδιοριστεί για την 2/10/14, όπου πέρα από την συμμετοχή μας σ΄ αυτήν, αποφασίσαμε και την συμμετοχή μας με Λεωφορεία στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της ΠΟΕΔΗΝ, στην Αθήνα, μπροστά από το Υπουργείο Υγείας. 
         Παρέμβαση στις Εισαγγελικές Αρχές, εάν και εφ΄ όσον συνεχιστούν τα προβλήματα του Χειρουργείου και ιδιαιτέρως η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΉ και Επικίνδυνη ΑΠΟΧΗ της Ορθοπεδικής Κλινικής, εξέλιξη που σε συνάρτηση με το περιστατικό της Ζακύνθου (20άχρονο), θα ζητήσουμε παράλληλα και την κίνηση των σχετικών διαδικασιών διαλεύκανσης του όλου προβλήματος, που προσβάλλει το Νοσοκομείο και τούς Εργαζόμενους και το χειρότερο δημιουργεί δυσλειτουργίες στο Νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: