Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Δημοσίευμα - Καταγγελία στην Εφημερίδα KOSMOS για συμπεριφορές Ιατρού Κοροβέση

        Καταγγελία - «καταπέλτης» από εργαζόμενους στα χειρουργεία του νοσοκομείου της Πάτρας «Αγίου Ανδρέα» κατά του διευθυντή της Ορθοπεδικής Παναγιώτη Κοροβέση. Σε σχετική αναφορά τους τον καταγγέλλουν για «απρόκλητες και πρωτοφανείς επιθέσεις» και του προσάπτουν προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά.
      Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι είναι γνωστό στο Νοσοκομείο πως από το έτος 2002 λειτουργεί στα Χειρουργεία φορητό ακτινοσκοπικό μηχάνημα τύπου "C-ARM". Συχνά δε για τον λόγο αυτό διακομίζονται στο Νοσοκομείο μας ασθενείς με κατάγματα άκρων και παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης για Χειρουργική Θεραπεία.
      Σύμφωνα δε με απόφαση του Νοσοκομείου, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βγαίνουν εκτός αιθούσης όταν γίνεται χρήση του συγκεκριμένου μηχανήματος.
      Όμως όπως αναφέρουν διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής κ. Παναγιώτης Κοροβέσης, προσπαθεί να πετύχει την καταστρατήγηση του Κανονισμού όσον αφορά το θέμα της απομάκρυνσης του νοσηλευτικού προσωπικού, αγνοώντας την πιθανή πρόκληση σοβαρών προβλημάτων στην υγεία τους. Να σημειωθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα των 10 ετών έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά εργαζομένων στο χειρουργείο με καρκίνο. Με επιστολή τους στον Διοικητή Απόστολο Λέτσιο επισημαίνουν πως «καθ' όλη τη διάρκεια λειτουργίας του ακτινοσκοπικού μηχανήματος τύπου «C-ARM», από το έτος 2002 μέχρι και σήμερα, όλοι εμείς, ως νοσηλευτικό προσωπικό, τηρούμε πιστά τα όσα προβλέπονται από τον Κανονισμό Λειτουργίας των Χειρουργείων. Όπως σας έχουμε και στο παρελθόν αναφέρει πρώτιστο μέλημα του νοσηλευτικού προσωπικού ήταν, είναι, και θα είναι η εύρυθμη λειτουργία των Χειρουργείων με την απρόσκοπτη διεκπεραίωση των πάσης φύσεως χειρουργικών επεμβάσεων, χωρίς να διανοηθούμε να θέσουμε σε άμεσο ή έμμεσο κίνδυνο την υγεία των ασθενών».
      Καταγγέλλουν δε πως αντιμετωπίζει περιφρονητικά το νοσηλευτικό προσωπικό και το γελοιοποιεί ενώπιον άλλων εργαζομένων (ιατρών και νοσηλευτών).
      Για παράδειγμα, απευθυνόμενος προς νοσηλεύτριες πρόσβαλε την τιμή, την υπόληψή τους και την επαγγελματική τους αξιοπρέπεια με την φράση «... Είστε τεμπέληδες, άχρηστοι δημόσιοι υπάλληλοι και να απολυθείτε όλοι ...». Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την στατιστική των χειρουργικών επεμβάσεων που διενεργούνται καθ' όλη την διάρκεια του έτους.
       Σε άλλη περίπτωση, επιτέθηκε σε νοσηλεύτριες που εξήλθαν της αίθουσας του χειρουργείου κατά τη στιγμή λειτουργίας του ακτινοσκοπικού μηχανήματος και επανήλθαν αμέσως μετά, με φωνές αλλά και με προσβλητικά σχόλια, όπως «... πήγαινε να πιείς καφέ, δεν σε χρειαζόμαστε ...» ή «... Τώρα που γυρίσατε, τελείωσε το διάλειμμα, τελείωσε και το χειρουργείο ...»
     Ενδεικτικά αναφέρεται ότι έχει «επιστρατεύσει» ακόμη και ειδικευόμενους γιατρούς σε ρόλο «μπαμπούλα» για το νοσηλευτικό προσωπικό με αναλυτική καταγραφή των κινήσεων του και με έμμεσες, πλην σαφείς απειλές, περί απόδοσης ευθυνών σε περίπτωση αποτυχίας των χειρουργικών επεμβάσεων. Λες και είναι το νοσηλευτικό προσωπικό που τις διενεργεί και όχι οι γιατροί συνάδελφοί του και ο ίδιος προσωπικά.
     Ακόμη όπως καταγγέλλεται «προκαλεί το νοσηλευτικό προσωπικό, γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα του καθενός, προκειμένου να αντιδράσει με τρόπο που θα εκτεθεί στα μάτια των υπολοίπων. Για παράδειγμα, απευθύνθηκε στην προϊσταμένη νοσηλεύτρια με την φράση «...Τσακίσου να φέρεις τους τεχνικούς ...»!
     Όπως τονίζουν «οι επιθετικές αυτές συμπεριφορές συνεχίζονται μέχρι και σήμερα και έχουν εξελιχθεί σε μια τακτική ψυχολογικής και ηθικής παρενόχλησης, μέχρι του σημείου να έχουν προσλάβει διαστάσεις φαινομένου που έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην υγεία, την ασφάλεια των εργαζόμενων νοσηλευτών και την ποιότητα της εργασιακής τους ζωής, όσο και τον τρόπο λειτουργίας των χειρουργείων του Νοσοκομείου»!
Αναδημοσίευση από Dete.gr
                              ..............................................
Σημείωση: Το Δ.Σ του Σωματείου μας  έχει  πάρει  θέση για όλα  αυτά τα προαναφερόμενα που δεν είναι  και τα μόνα και για τα οποία τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει σχτικές Απεργιακές κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: