Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Ακόμη ένα ΣΥΜΒΑΝ με ΝΕΚΡΟ στο Νοσοκομείο.

        Η προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι ψηλά γράμματα, μπροστά στην προσβολή των νεκρών που είναι στην ημερήσια διάταξη στο κατά  τ’ άλλα Γενικό περιφερειακό και για κάποιους Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα.  
       Ότι εκτυλίχθηκε το πρωί της περασμένης δευτέρας στο θάλαμο 207 της παθολογικής του «Αγίου Ανδρέα» υποδηλώνει απλά πως το σύστημα μπάζει από παντού και πως η Δημόσιας υγεία μας έχει εγκαταλείψει και έχει αποδημήσει εις κύριον όχι μόνο με ευθύνη του Άδωνη, του Λοβέρδου του Βορίδη αλλά και όσων αποτελούν μέρος της σε καθημερινή λειτουργική βάση.
         Οπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ της πάτρας, στις 9.15’ απεβίωσε ο ασθενής Ι.Π. του οποίου ο θάνατος έγινε αντιληπτός από συγγενικό του πρόσωπο, παρά του ότι μέσα στο θάλαμο ήταν μια γιατρός και μια νοσηλεύτρια και έκαναν νοσηλεία.
     Αυτό ωστόσο αποτελεί παρωνυχίδα μπροστά στα όσα ακολούθησαν καθώς η σωρός έμελε να παραμείνει στον θάλαμο – στον οποίο νοσηλεύονταν άλλα πέντε άτομα – σε δημόσια θέα μέχρι τις 9.55’ χωρίς να υπάρχει κάποιος υπεύθυνος να κάνει τα απλά.
        Να τραβήξει μια κουρτίνα αλλά και να προσφέρει τα βασικά (να κλείσει τα μάτια και το στόμα του νεκρού το οποίο όλη αυτή την ώρα το κρατούσαν!!! Οι συγγενείς του.
         Η απόλυτη παράνοια ωστόσο έμελε να καταγραφεί περίπου είκοσι λεπτά αφότου επήλθε το μοιραίο για τον Ι.Π., καθώς εμφανίστηκε νοσηλεύτρια με μια σύριγγα, πήρε το δεξί του χέρι , έβαλε τη βελόνα και οι συγγενείς του νεκρού την πρόλαβαν δέκατα του δευτερολέπτου πριν του κάνει ένεση!!!
« τι κάνεις εκεί, είναι πεθαμένος» φώναξαν η κόρη και ο γαμπρός του εκλιπόντος, για να εισπράξουν την αφοπλιστική απάντηση, «εγώ νοσηλεία κάνω είχα εντολή να του κάνω ένεση δεν με ειδοποίησε κανένας».
        Το θέατρο του παραλόγου συνεχίστηκε και όταν οι συγγενείς ζήτησαν την έκδοση πιστοποιητικού θανάτου για την σύνταξη του οποίου χρειάστηκε να περάσει μιάμιση ώρα καθώς το δύσκολο έργο της σύνταξής του αναστήθηκε σε μία ευγενική ειδικευόμενη , η οποία αφοπλιστικά ενημέρωσε , πως θα πρέπει να περιμένουν γιατί είναι η πρώτη φορά που θα κάνει κάτι τέτοιο και πως δεν ήταν ακόμα εκεί κάποιος από τους γιατρούς οι οποίοι θα μπορούσαν να υπογράψουν!!!
       Η απόλυτη τρέλα συντελείται στο νεκροτομείο του Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας εκεί που εκ των πραγμάτων πηγαίνουν πονεμένοι άνθρωποι προκειμένου να καταθέσουν χαρτιά και να υπογράψουν καταθέτοντας στοιχεία .
        Όποιος από τους πονεμένους συγγενείς  είναι τυχερός θα έρθει αντιμέτωπος με την εικόνα ενός γραφείου που η τηλεόραση είναι στο διαπασών και στην καλύτερη περίπτωση παίζει κινούμενα σχέδια και παιδικό πρόγραμμα!!! Και στην χειρότερη κάποια από τα γνωστά πρωινάδικα.
          Τώρα πόσο συνάδει η  παρακολούθηση τηλεόρασης με τον χώρο του νεκροτομείου είναι κάτι που μόνο κάποιος από τους υπέρ σουρεαλιστές  συγγραφείς και σεναριογράφους θα μπορούσε να εξηγήσει!!!
Αναδημοσίευση από εφημερίδα KOSMOS

Δεν υπάρχουν σχόλια: