Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Αποφάσεις της 9ης/26.8.14 Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας. Σωματείου

    Την ΤΡΙΤΗ 26/8/14, συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Σωματείου μας, με τα παρακάτω θέματα:
  • Ι. Οι Διώξεις, οι Δηλώσεις και η αποχώρηση Κατσίβελλα.
    II. Τα Προβλήματα του Χειρουργείου και οι Εξελίξεις.
    IΙΙ. Οι Αξιολογήσεις και οι σχετικές Κινητοποιήσεις.
    ΙV. Διάφορα Τρέχοντα Ζητήματα.
     Σ΄ αυτήν την Συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζαν οι, Αγγελακοπούλου Νάνσυ και Σουγλέρης Χρήστος ο Πρόεδρος του Σωματείου μας εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε:
  • Κατ΄ αρχήν σε όλα εκείνα που διαδραματίστηκαν Αυγουστιάτικα με την σε βάρος του Προέδρου του Σωματείου μας ΕΔΕ, την κατευθυνόμενη ΕΔΕ της 6ης Υ. Πε που κακώς και αναρμοδίως ανέθεσε ο απερχόμενος Διοικητής της ο Κός Κατσίβελλας και διενήργησε η εμπαθής Υποδιοικήτρια Αλμπάνη, ΕΝΑΝΤΙΑ στην συνδικαλιστική δράση και προσπάθεια ανάδειξης του προβλήματος της κινητικότητας των οδηγών, που αντιπάλευε το Σωματείο μας και όχι για την διερεύνηση του όλου προβλήματος, της εντολής και των συνθηκών μεταφοράς του νεκρού, των αιτιών, των πράξεων και ενεργειών δηλ που εξέθεσαν το Νοσοκομείο και όχι μόνον.
  • Στις κατευθυνόμενες και μεθοδευμένες διαδικασίες και τα δημοσιεύματα κατά την διάρκεια της διενέργειας της ΕΔΕ, τους αποκλεισμούς και τις επιλεκτικές καταθέσεις και άλλα πολλά που συνέβησαν, διαδικασίες και ενέργειες που θύμιζαν δυστυχώς ημέρες ΧΟΥΝΤΑΣ και για τις οποίες ΑΜΕΣΑ υπεύθυνοι ήταν ΚΑΤΣΙΒΕΛΛΑΣ και ΑΛΜΠΑΝΗ και δυστυχώς ο Νομικός Σύμβουλος της Υ.Πε με τις μη αμερόληπτες - εμπαθείς και εχθρικές του τάσεις προς τους Εργαζόμενους.
  • Στην κατάληξη της ΕΔΕ, το έωλλο πόρισμα που επέριπτε ευθύνες στον Πρόεδρο του Σωματείου μας, για Συνδικαλιστικές πράξεις – ενέργειες και παρεμβάσεις, με την Υπαλληλική του Ιδιότητα και τις εμπαθείς και αναρμόδιες αποφάσεις Κατσίβελλα και μάλιστα εις διπλούν, που φανερώνουν την εμπάθεια, το μένος, την επιπολαιότητά τους, την προχειρότητά τους και τις διαστρεβλωμένες και μάλιστα συκοφαντικές τους δηλώσεις, που σκοπό και στόχο είχαν την κατασυκοφάντηση του Σωματείου μας και ειδικά του Προέδρου του Σωματείου μας Κώστα Πετρόπουλου.
  • Στην ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ του Κού Κατσίβελλα και ειδικά τις συκοφαντικές του δηλώσεις και ψευδέστατες αναφορές και απόψεις, τις κορώνες που πέταξε για το Νοσοκομείο. ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, με αφορμή την αποχώρησή του, όπου μη έχοντας επιχειρήματα και έργο για να παρουσιάσει, καταφέρθηκε εναντίον του Νοσοκομείου, που συκοφάντησε ασύστολα χωρίς στοιχεία, μιλώντας γενικά και αόριστα ακόμη και για εμπόδια και απειλές που δέχθηκε για έργο που υποτίθεται ότι ήθελε να κάνει, όταν είναι γνωστό τοις πάση ότι δεν ανταποκρίθηκε ποτέ σε κανένα από τα αιτήματά μας και τις προτάσεις μας για την καλύτερη και πληρέστερη λειτουργία του Νοσοκομείου μας, θέσεις και κουτσουμπελίστικες απόψεις που δεν συνάδουν σε σοβαρούς και υπεύθυνους ανθρώπους και μάλιστα για τις θέσεις που υπηρετούν,
  • Σε ότι αφορά το δεύτερο θέμα αναφέρθηκε:
- Τόσο στα προβλήματα του Χειρουργείου της νέας πτέρυγας, όπου συνεχίζεται η απαράδεκτη και προκλητική στάση του Κού Κοροβέση, ενάντια στους εκεί Εργαζόμενους, με πολύ χριρότερη αντιμετώπιση από το προηγούμενο διάστημα, με αναφορές ενάντιά τους κλπ κινήσεις που δημιουργούν έτσι ένα κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού, ένα κλιμα και μια κατάσταση που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ομαλή και ασφαλή έκβαση των χειρουργικών επεμβάσεων, όπως γνωστοποιούν και οι ίδιοι οι Εργαζόμενοι στην Διοίκηση με σχετικό εξώδικο.
- Όσο και στην σχετική απόφαση που είχαμε πάρει ως Δ.Σ, σε περίπτωση που θα συνεχιζόταν η ίδια στάση.
- αλλά και στις κινήσεις και παρεμβάσεις που κάναμε για να εκτονωθεί η κατάσταση και να ομαλοποιηθεί η εκεί λειτουργία, χωρίς δυστυχώς κανένα αντίκρισμα από την άλλη πλευρά.
  • Αναφέρθηκε στην επαναφορά των αξιολογήσεων, στα νέα δεδομένα των νομοθετικών τροποποιήσεων και τις νέες προθεσμίες (30/8 - 1/11), αλλά και τις σχετικές κινητοποιήσεις που αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ.
Στη συνέχεια:
     Μετά από σχετικές ερωτήσεις, τοποθετήσεις και βεβαίως την απαραίτητη σχετική διαλογική συζήτηση των μελών του Δ.Σ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ:
  • Κατ' αρχήν η ΟΜΟΦΩΝΗ ΣΤΗΡΙΞΗ του Προέδρου του Σωματείου μας στην ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ που δέχθηκε από την 6η Υ. Πε και προσωπικά από τον απερχόμενο πλέον Διοικητή της, τον Κον Κατσίβελλα. Έκδοση σχετικού ψηφίσματος και παραχώρηση σχετικής Συνέντευξης τύπου ΑΜΕΣΑ. Παράσταση μαζί με ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ, που έχουν πάρει αντίστοιχες σχετικές ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ, στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ και στην 6η Υ.ΠΕ, προκειμένου να απαιτήσουμε να ακυρωθούν όλες αυτές οι διαδικασίες της συγκεκριμένης ΕΔΕ, που κακώς και αναρμοδίως διεξήχθησαν από την Υ. Πε και μάλιστα κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων. Γενική Συνέλευση και παράσταση όλων μαζί με ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ στο Δ.Σ του Νοσοκομείου, εάν και εφ΄ όσον και όταν έλθει το θέμα για συζήτηση στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου.
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ για όλα όσα είπε ο Κός Κατσίβελλας κατά την αποχώρησή του και παρέμβαση στην εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ για να αποκαταστήσει το κύρος και την αξιοπρέπεια του Νοσοκομείου και των Εργαζόμενων σ' αυτό, για τα αναληθώς και συκοφαντικά κρούσματα ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ που ανέφερε πρωτοσέλιδα στο φύλλο της 22/8/14, ΑΜΕΣΑ, ειδάλλως να μηνυθεί. Αυτό το θέμα εξουσιοδοτήθηκε ο Πρόεδρος του Σωματείου μας να το μεταφέρει και στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου για να πράξει κι αυτό τα ίδια ενάντια στην συγκεκριμένη Εφημερίδα και τα σχετικά δημοσιεύματα.
  • ΟΜΟΦΩΝΑ Απεργιακή κινητοποίηση για τα διαδραματιζόμενα στο χειρουργείο, με ΑΠΟΧΗ από τα χειρουργεία του Κού Κοροβέση, αρχής γενομένης από την ΔΕΥΤΕΡΑ 1/9/14, βάσει των προαναφερόμενων προβλημάτων, των κινδύνων που εγκυμονούν στο χειρουργείο, από το εμπόλεμο κλίμα που δημιουργείται εκεί με την προκλητική και τρομοκρατική στάση του συγκεκριμένου Ιατρού.
  • Συμμετοχή στην Απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, την ΑΠΟΧΗ από τις διαδικασίες των Αξιολογήσεων, καλώντας γι αυτό το σκοπό και όχι μόνον σχετική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των Μελών μας, μέσα στο πρώτο 5νθήμερο του Σεπτέβρη.
  • Συμμετοχή, αντιπροσωπείας του Δ.Σ του Σωματείου μας στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ των ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ, στις 6 του Σεμπτέβρη στην ΔΕΘ, αλλά και στις όποιες άλλες απεργιακές Κινητοποιήσεις αποφασίσουν η ΠΟΕΔΗΝ και η ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: