Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Απόφαση Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕΔΗΝ, 27 Αυγούστου 2014

         Ξεκίνησε η νέα συνδικαλιστική περίοδος με συνεχιζόμενες και κλιμακούμενες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης που αμφισβητούν ευθέως το Δημόσιο και Κοινωνικό Χαρακτήρα της Υγείας. Οι εργαζόμενοι στην Υγεία και την Πρόνοια με παρακαταθήκη τους νικηφόρους αγώνες ενάντια στην Αξιολόγηση, με την πρωτοφανή συσπείρωση που επετεύχθη (πάνω από 95%) δίνουν τη δυνατότητα στα Πρωτοβάθμια Σωματεία, την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ να συνεχίσουν με αποφασιστικότητα την ανατροπή της ασκούμενης ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ πολιτικής.
       Τα δύο κυβερνητικά κόμματα πριν τις εκλογές έσκιζαν τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, όμως τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ είναι ακόμα εδώ και δυναστεύουν την Χώρα, σαρώνοντας τα εναπομείναντα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα.
       Στα εργασιακά η ΤΡΟΙΚΑ απαιτεί την περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, τις νέες μειώσεις μισθών προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων.
     Στο ασφαλιστικό μεθοδεύουν την μετατροπή της κοινωνικής ασφάλισης σε κεφαλαιοποιητική. Τα Ασφαλιστικά Ταμεία καταρρέουν από τη διαχρονική ληστεία των αποθεματικών τους, τις ανείσπρακτες οφειλές από εισφορές (πάνω από 10δις οφειλές), την εισφοροκλοπή, την υψηλή ανεργία, την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, το κούρεμα των αποθεματικών, την αύξηση της ανεργίας στο 27% με 1.500.000 άνεργους κλπ.
..................................................................................................................................................................
     Διαβάστε ολόκληρη την σχετική ΑΠΟΦΑΣΗ του ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της ΠΟΕΔΗΝ, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.poedhn.gr/apofaseis/item/download/1193_f389b48ebddcfc73f32d019c5e4ab6bb
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: