Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΑΠΟΦΑΣΗ της 25ης-03ης/02.05.18, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

         Την ΤΕΤΑΡΤΗ 2/05/18, συνεδρίασε  το Δ.Σ του Σωματείου μας,  μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου του Σωματείου μας, Κώστα Πετρόπουλου, με  τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:                           
I.        Σχετικά με την έκδοση του νέου Οργανισμού του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.
II.           Οι παρεμβάσεις της 6ης Υ.Πε ενάντια στις Αποσπάσεις-Μετατάξεις προς το Νοσοκομείο μας.
III.         Οι μετακινήσεις Συναδέλφων Διοικητικών προς την 6η Υ.Πε.
IV. Οι εσωτερικές μετακινήσεις της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.
V.            Οι πρόσφατες καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ αναφορικά με το Νοσοκομείο μας.
VI.     Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ κλπ Φορέων την Τετάρτη 30/5/18.
VII.           Διάφορα τρέχοντα ζητήματα και Ενημερώσεις.       
      Σ΄  αυτήν  λοιπόν την Συνεδρίαση, από την οποία  απουσίαζαν: η Γκαργκάσουλα, η Χαβελέ, ο Αναγνώστου και ο Χατζηλάμπρου, ο  Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος, τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε:
Ι.  Κατ' αρχήν  στο πρώτο θέμα, το σχετικό με τον οργανισμό του Νοσοκομείου, που μετά από μια πολύμηνη καθυστέρηση τελικά δημοσιεύθηκε στο φεκ. Δεν ξέρω αν γι΄ αυτήν την εξέλιξη έπαιξαν ρόλο οι συνεχείς και επίμονες πιέσεις μας η οι πρόσφατες σχετικές καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, εκείνο που έχει σημασία είναι ότι   ήλθε  η έγκρισή του και είναι ένας οργανισμός σε θετική κατεύθυνση, δεδομένου ότι ανταποκρίνεται σε πολλά από εκείνα που διεκδικούσαμε,
ü Τόσο σε ότι αφορά τις κλίνες που φθάνουν τις 465, κόντρα στις αρχικές απόψεις φιλοκυβερνητικών και Διοικητικών παραγόντων που δεν τον έβλεπαν πάνω από 350,
ü Όσο  και για κάποια νέα τμήματα που προβλέπονται σ΄ αυτόν, όπως το Ψυχιατρικό, το Νευρολογικό, τα δύο Παθολογικά κλπ άλλα επιμέρους σημεία,
ü Αλλά και το κυριότερο γιατί διατηρεί το σύνολον των υπηρετούντων Εργαζόμενων των Νοσοκομείων του ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ και του ΝΝΘώρακος που συνθέτουν πλέον αυτό το ενιαίο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ ο ¨ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ¨.
παρά τις κάποιες επιμέρους διαφορετικές προσεγγίσεις και τις ελλείψεις που έχει, διαφορετικότητα και ελλείψεις που έχουν να κάνουν:
ü Τόσο με την τεχνική υπηρεσία που δεν συνίσταται ως διαφορετική  Διεύθυνση, όπως είχαμε προτείνει
ü Όσο και με τα τμήματα  του AIDS, το Δερματολογικό, κλπ τμήματα που δεν συμπεριλαμβάνονται.
ü Αλλά και  την αποστείρωση που την κατατάσσει στον χειρουργικό τομέα και όχι ως αυτόνομο τμήμα κεντρικής αποστείρωσης, όπως διεκδικούσαμε.
ζητήματα που θα πρέπει αφού τα καταγράψουμε αναλυτικά όλα, να επανέλθουμε συνεχίζοντας τις προσπάθειές μας για την σχετική και απαραίτητη μερική τροποποίησή του.
          Σε ότι αφορά την εφαρμογή του, αυτή θα  πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ με σοβαρότητα  και στόχους πλήρους ανάπτυξης και βεβαίως με  επανατοποθετήσεις στις θέσεις ευθύνης μέσα από τις σχετικές και απαραίτητες πλέον  κρίσεις.
II.  Στις απαράδεκτες και προκλητικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ της Διοίκησης της 6ης Υ.Πε.
ü τόσο στις Αποσπάσεις-Μετατάξεις Εργαζόμενων από άλλα Νοσοκομεία προς τον ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑ, που προκλητικά τις κατευθύνει προς το ΠΠΝΡΙΟΥ, όπως ομολόγησε και ο ίδιος ο Διοικητής της 6ης Υ.Πε σε πρόσφατη παράσταση του Σωματείου των Εργαζόμενων του ΠΠΝΡΙΟΥ στην 6η Υ.Πε, όπου ήμασταν παρόντες.
ü  όσο και για τις μετακινήσεις Συναδέλφων μας, κυρίως Διοικητικών προς την 6η Υ.Πε και όχι μόνον, παρά τις μεγάλες ελλείψεις που έχουμε.
ζητήματα για τα οποία θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση, πέρα από την έγγραφη διαμαρτυρία και επισήμανση μας, με κινητοποιήσεις ακόμη και κατάληψη της 6ης Υ.Πε, αλλά και της Διοίκησης του Νοσοκομείου που είναι ενδοτική απέναντι σ΄ αυτές.
III.  Στις πολλές και αρκετά συχνές εσωτερικές μετακινήσεις στον Νοσηλευτικό κλάδο του Νοσοκομείου μας, χωρίς την τήρηση των κείμενων διατάξεων, την έκδοση της σχετικής ημερησίας από τον Διοικητή και μάλιστα ερήμην τους τις πιο πολλές φορές.  Μετακινήσεις που κάποιες απ΄ αυτές είναι και υποβολιμαίες από Ιατρούς κλπ άλλους παράγοντες και δυστυχώς χωρίς να λαμβάνονται υπ΄ όψιν τα προβλήματα υγείας  και οι ιδιαιτερότητες των Συναδέλφων μας. Μετακινήσεις που μαζί με την απρεπέστατη συμπεριφορά της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης και όχι μόνον, συμβάλλουν στο κλίμα εκφοβισμού - τρομοκρατίας και ομηρείας που υπάρχει και δυστυχώς συντηρείται εντονότατα στον ευαίσθητο αυτό κλάδο, ζητήματα που θα πρέπει να αναδειχθούν με αφορμή και τον επικείμενο εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας Νοσηλευτικού στις 12 του Μάη, για την οποία προτείνω, την Δευτέρα 14/5/18 να προσδιορίσουμε 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για όλον τον ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ, στις ώρες 10:00-13:00 με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΩΝ στις 10 στο Ταχύρρυθμο και στη συνέχεια ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ στη Διοίκηση, απαιτώντας συγκεκριμένες και σαφείς απαντήσεις.
IV. Στις πρόσφατες καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για την Υποδιοικήτρια του ΝΝΘώρακος, καταγγελίες που  δεν διαψεύστηκαν από κανέναν και για τις οποίες επί ένα ολόκληρο μήνα υπάρχει σιγή ιχθύος απ' όλους. Με δεδομένο ότι αυτή συνεχίζει να έρχεται στο Νοσοκομείο, παρά και την σχετική κατάργηση της από τον Νέο Οργανισμό που πρόσφατα δημοσιεύθηκε, θα πρέπει να ζητήσουμε την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΠΟΜΠΗ της και βεβαίως για την διασφάλιση της νομιμότητας των αποφάσεων να παρέμβουμε για την μη συμμετοχή της στις συνεδριάσεις του Δ.Σ του Νοσοκομείου, όπου είναι μέλος λόγω της ιδιότητας της Υποδιοικήτριας του ΝΝΘωρακος που πλέον δεν υφίσταται.
v. Τέλος αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις, όπου εκτός  απ αυτήν της 25ης του Απρίλη όπου συμμετείχαμε και όπως είπε δεν δουλεύτηκε όπως θα έπρεπε από το σύνολον των μελών του Δ.Σ, πρότεινε την συμμετοχή μας σε όλες όσες έχουν  ήδη  προσδιοριστεί,  όπως αυτή της 30ης του Μάη και όποιες άλλες προκύψουν μέσα στον μήνα, αλλά και στο ΚΑΡΑΒΑΝΙ της ΥΓΕΙΑΣ της ΠΟΕΔΗΝ  που γίνεται στις 20/6/18 στην Αριδαία για την ανάδειξη των προβλημάτων των Κέντρων Υγείας, κινητοποιήσεις όπου θα πρέπει να συμμετάσχουμε, όπως και στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από τις ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ κλπ άλλες σχετικές διαδικασίες που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ με τις δράσεις και παρεμβάσεις που ήδη έχουμε αποφασίσει σε προηγούμενες σχετικές συνεδριάσεις μας.
          Στην Συνέχεια:
    Μετά τις προαναφερόμενες εισηγήσεις και αφού ακολούθησε  η διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων και βεβαίως  ο  σχετικός και απαραίτητος διάλογος μεταξύ των μελών του Δ.Σ.  
                                Το Δ.Σ του Σωματείου μας  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:
Ø Την επισήμανση, ανάδειξη των παραλείψεων που υπάρχουν και όχι μόνον στον ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, με σκοπό και στόχο την έν ευθέτω χρόνο διεκδίκησης τξς σχετικής τροποποίησής του ως προς αυτά τα ζητήματα, συνεχίζοντας παράλληλα τον αγώνα για την άμεση εφαρμογή του, την πλήρη ανάπτυξή του και σαφώς την κάλυψη των θέσεων ευθύνης μέσα από τις διαδικασίες των κρίσεων.
Ø Επιστολή-παρέμβαση διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις που θα προσδιοριστούν από το Προεδρείο του Σωματείου μας, για τις μετακινήσεις των Συναδέλφων μας προς την 6η  Υ.Πε κλπ άλλες υπηρεσίες, καθώς επίσης και  για τις πρακτικές αποκλεισμού του Νοσοκομείου από την  6η Υ.Πε,  απέναντι στις όποιες αποσπάσεις-μετατάξεις από άλλα Νοσοκομεία και υπηρεσίες.
Ø  ΣΤΑΣΗ ΕΤΓΑΣΙΑΣ για τον Νοσηλευτικό κλάδο, την ΔΕΥΤΕΡΑ 14/5/18 στις ώρες 10:00-13:00 με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ στη Διοίκηση, για τα προβλήματα αυτού του κλάδου,  στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτικού.
Ø  Να ζητήσουμε την Άμεση απομάκρυνση της Υποδιοικήτριας του ΝΝΘώρακος από το Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, αρχής γενομένης από την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου, όπου θα πρέπει να παρέμβουμε και να επισημάνουμε για την μη νόμιμη πλέον συμμετοχή της.
Ø Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΜΑΗ, στην 24ωρη της 30ης του Μάη ενάντια στις πολιτικές λιτότητας.
Ø  Συμμετοχή στο ΚΑΡΣΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ της ΠΟΕΔΗΝ την 20η ΙΟΥΝΗ του 2018, για την ανάδειξη των προβλημάτων των Κέντρων Υγείας.
Ø  Συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από τις ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ κλπ άλλες σχετικές διαδικασίες, με τις αναγκαίες και απαραίτητες ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ και γενικά σχετικές δράσεις για την επίτευξη του στόχου μας, την αποτροπή των αξιολογήσεων, όπως δηλ. έχει αποφασιστεί σχετικά και σε προηγούμενες συνεδριάσεις μας .                              
                              Δ.Σ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: