Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του Σωματείου μας για τις μετακινήσεις Προσωπικού από την 6η Υ.Πε- Αφορμή η μετακίνηση ΝΕΚΡΟΤΟΜΩΝ πρός το ΠΠΝΡΙΟΥ.


      Την Παρασκευή το πρωί, 4/5/18, ήλθε στο Νοσοκομείο  έγγραφο της 6ης Υ.Πε που μετακινούσε δυο Συναδέλφους,  στο ΠΠΝΡΙΟΥ για δυο εβδομάδες και λίγο αργότερα η ημερήσια του Διοικητή που προσδιόριζε ότι την πρώτη εβδομάδα θα πήγαινε στο ΠΠΝΡΙΟΥ η Συναδέλφισσα Καλογεροπούλου και την δεύτερη ο Συνάδελφος Καρράς.
       Οι προαναφερόμενοι Συνάδελφοι αμέσως ενημέρωσαν το Σωματείο, με αποτέλεσμα την ΑΜΕΣΗ και ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ του Προέδρου του Σωματείου μας στον Υποδιοικητή της 6ης Υ.Πε, τον Κον Κωστακιώτη που υπέγραφε και την συγκεκριμένη απόφαση, ζητώντας του να πάρει πίσω την σχετική απόφαση.
     Στη συνέχεια είχανε την παράσταση του Σωματείου μας (Πετρόπουλος, Λιώλη, Σταματόπουλος, Γιαννόπουλος και Αδλανίδη), μαζί με τους προς μετσκίνηση Συναδέλφους στον Διοικητή, για να μην προχωρήσουν αυτές οι μετακινήσεις.
       Ο Διοικητής, ο οποίος ακόμη μια φορά  είχε μία απρεπέστατη συμπεριφορά, μιά εχθρική στάση απέναντί μας, μιά επαναλαμβανόμενη απαράδεκτη συμπεριφορά που δεν θα πρέπει να μείνει αναπάντητη), δεν δέχθηκε το αίτημά μας με διάφορες αστείες δικαιολογίες που φανέρωναν την ενδοτική του στάση, χάριν της οποίας έχουν γίνει κιάλλες και πολύ φοβόμαστε μην έχουμε και συνέχεια.
       Μετά απ' όλα αυτά και αφού στην 6η Υ.Πε δεν ήταν κανένας για να πάμε  για σχετική συνάντηση, αποφσσίστηκε να σταλλεί σε πρώτη φάση η παρακάτω σχετική επιστολή μας:
     Αριθμ. Πρωτ:.......392.                                ΠΡΟΣ: Διοίκηση 6ης Υ.Πε.
Πάτρα…….……..4.5.18.                                 ΚΟΙΝ: Διοίκηση Γ.Ν  ΠΑΤΡΩΝ.                     
         Τον τελευταίο καιρό, ολοένα και πιο συχνά, με αποφάσεις σας, έχουμε ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ από το Νοσοκομείο μας προς την 6η Υ.Πε και άλλες υπηρεσίες, όπως το ΠΠΝΡΙΟΥ, για την ¨κάλυψη αναγκών¨, παρά τις δικές μας μεγάλες και έντονες ανάγκες, που απ΄ ότι φαίνεται δεν τις λαμβάνεται υπ΄ όψιν σας.
        Αυτές τις μετακινήσεις, που σ΄ αυτήν την φάση προέρχονται κυρίως από τις Διοικητικές Υπηρεσίες - οι οποίες στενάζουν από τις μεγάλες ελλείψεις, ελλείψεις που σας υπενθυμίζουμε δεν αφήνουν περιθώρια για μετακινήσεις, δεδομένου ότι με τις υπάρχουσες δυνάμεις μας δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας-αλλά και από το Νεκροτομείο του οποίου οι ανάγκες ΚΑΚΩΣ και ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ καλύπτονται από τους Τραυματιοφορείς, μας βρίσκουν ΡΙΖΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ. ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ και ΖΗΤΑΜΕ την ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ τους.
        Ειδικά σε ότι αφορά την πρόσφατη απόφασή σας, για την μετακίνηση από το Νεκροτομείο μας προς το αντίστοιχο του ΠΠΝΡΙΟΥ, που έρχεται μετά από αίτημα ¨Νοσηλευτικής τομεάρχου¨, ούτε καν της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης ούτε του Νοσηλευτικού ιδρύματος - της Διοίκησής του, αντιλαμβάνεστε ότι είναι προκλητική και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
         Επειδή οι εν λόγω μετακινήσεις από τον χώρο μας, τείνουν να γίνουν συνήθεια παρά τις μεγάλες μας ελλείψεις όπως προαναφέρουμε και μάλιστα η εύκολη λύση, πιθανά λόγω της ενδοτικότητας της Διοίκησης, αν λάβουμε υπ΄ όψιν μας την άποψη που διατύπωσε στη σχετική παρέμβασή μας και επειδή υπάρχουν και άλλες λύσεις πιο εφικτές και πιο ανώδυνες, ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ τον  επαναπροσδιορισμό σας, την σχετική ανάκλησή της, ειδάλλως θα προβούμε σε κινητοποιήσεις.
         Εξυπακούεται ότι εν αναμονή της απάντησή σας, οι Συνάδελφοί μας που έρχονται για δουλειά από πολύ μακρινές περιοχές, πολύ μακριά και έξω από την πόλη των Πατρών και του Νομού μας, που βρίσκονται σε αναταραχή εξαιτίας των αποφάσεών σας, δεν μπορούν να εκτελέσουν την προαναφερόμενη απόφασή σας.
                                      Από το Δ.Σ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: